Видеооператори - част 2
lemon_flutter:
Deliysky , благодаря за отговора!
Може ли също да кажете дали видеооператорите обикновено си монтират сами филмите после или тази дейност я върши някой друг техен колега, познат и т.н.?
Ако имаме суровите кадри, ако не останем доволни от резултата, някой друг ще се наеме ли да ги монтира, например когато не е пиковия сезон?
milenkata:
Някои оператори монтират сами, други ползват монтажисти... Според мен и двата варианта се получават добре, зависи от качеството на професионалистите :)
Иначе суров материал мисля че всеки друг оператор може да го направи на каквото искате, срещу съответно възнаграждение, само не знам дали няма някакво авторско право.. Тук трябва да попитате конкретно избраните от вас професионалисти какви са условията им - има такива на които суровия материал влиза в цената, има и такива на които трябва да платите допълнително, има такива които биха отказали някой друг да пипа труда им.. Мисля че отговор на тези въпроси може да ви дадат конкретно избраните от вас хора :)
Успех
П.с. Трябва да изтриете съобщенията си, не мога да ви пиша :)
lemon_flutter:
Благодаря, milenkata.
Ахаа, изтрих, това е доста...странно, че само по 1 съобщение може да имаш в пощата :)
alexandrova_90:
:offtopic: Лемън, просто все още имаш прекалено малко мнения във форума, което е обвързано с броя допустими съобщения. Успех , клиповете са страхотни.. @}->--
Deliysky:
Цитат на: lemon_flutter в януари 08, 2016, 09:14:59
Deliysky , благодаря за отговора!
Може ли също да кажете дали видеооператорите обикновено си монтират сами филмите после или тази дейност я върши някой друг техен колега, познат и т.н.?
Ако имаме суровите кадри, ако не останем доволни от резултата, някой друг ще се наеме ли да ги монтира, например когато не е пиковия сезон?
Както са ви отговорили вече - повечето монтират сами , но част от фирмите имат и монтажисти. Въпрос на организация. Ако имате сурови кадри и не останете доволни, а решите друг да ви ги монтира? По добре изключете този вариант. Може кадрите да не стават, тогава другия нищо няма да направи. Може и да стават и да ви откаже. Защото........... този който е снимал, най-добре знае какво е снимал и каква е идеята. аз например имам втори оператор и от години работя само с един колега. Друг не бих ползвал, защото моя си снима както аз съм му казал. И от друг може да се окаже , че не мога да си направя филмчето.
Много притеснена ми се виждате, не е добре да се подхожда с толкова голямо недоверия и резерви. Трудно ще намери те точно същото като вашето. По добре харесайте на някого портфолиото и му се доверете (е след подходящата проверка разбира се)
Навигация
[0] Списък на темите