Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 17:41:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 180994 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #90 -:
август 05, 2013, 08:49:59 »
Няма смисъл да се насилвате.В момента в който спре гаденето започва яденето
Аз два дни вече сутрин чувствам зверски глад и закусвам, а по принцип хапвам чак към 12 часа, така че всичко се наваксва.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #91 -:
август 05, 2013, 11:19:38 »
Hope4Everton,
добре дошла и на теб! Леко и успешно бременеене!
Явно аз съм единствената тук, която пълнее. Вече съм +2 кг (при нормално към слабо телосложение), но това си е нищо в сравнение с предната ми бременност. Тогава качих 22 кг, но всички си ги свалих 7 месеца след раждането. То и бебчето доста едро се роди. Сега пак така вървим. Да видим. Определено не ме вълнуват килограмите. Важно е бебчето да е здраво. След малко тръгвам за преглед, направо нямам търпение.
Хубав ден на всички!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #92 -:
август 05, 2013, 13:00:04 »
Цитат на: Scarlett в август 05, 2013, 11:19:38
[Определено не ме вълнуват килограмите. Важно е бебчето да е здраво.
Ей това е истината!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #93 -:
август 05, 2013, 16:02:37 »
И мен не ме вълнуват дотолкова, доколкото знам, как лесно се свалят. При мен това се случи на 6-тия месец от раждането.
Но определено сега ми тежат и ги мразя.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #94 -:
август 05, 2013, 19:03:58 »
Здравейте и от мен, да се намърдам и аз в темичката
Честито на всичко прекрасни бъдещи майки, голямо удоволствие и чест е за мен да споделяме една тема, дано сме си от полза
Лека бременност на всички!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #95 -:
август 05, 2013, 19:33:24 »
Е, аз пък не свалям лесно килограми. След като родих, бях 61. Доскоро бях 68. Т.е. след раждането вместо да сваля натрупаните килограми, аз качих още. А ходих пеша всеки ден по минимум половин-един час и не ядях особено много. Но здраве да е. Сега само се надявам като мине третия месец да ми минат неразположенията, че днес направо не мога да се вдигна от леглото.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #96 -:
август 05, 2013, 20:28:01 »
мила flyin, радвам се за вас - честито ви бъдещо бебче
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
август 05, 2013, 22:34:10 »
Цитат на: _Ezra_ в август 05, 2013, 20:28:01
мила flyin, радвам се за вас - честито ви бъдещо бебче
Благодаря ти, мила, когато поискате и вие бебче, дано стане лесно и бързо и да е едно много щастливо преживяване!
Аз също нямам идея за килограмите, даже не съм се мерила. За гаденето, при мен много бавно и постепенно взе да отминава, но не смея да казвам голяма дума, защото си имам моментите все още. Чувала съм, че маслините и ядките помагат, на мен най-много ми помага добрата почивка.
Дано това помогне на някоя мама
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #98 -:
август 06, 2013, 08:34:16 »
Добре дошла на новата мама! Да бременее леко и да има пухкав резултат на финала.
Аз да си кажа резултатите след вчерашния преглед - бебчето е наред, пак върви две седмици, че и малко отгоре напред. Явно пак голямо и високо бебе ще се ражда, няма на кой да се метне де.
. Тежим 137 гр., което е удвояване на теглото от преди три седмици. Обаче не можахме да видим пола. Дечко си беше седнал на дупето и кръстосал по турски отпред крачетата, а палецът на едната ръка беше заврян в устата.
Явно този път ще се крием. С миналата бременност още в 12-та седмица на феталната ми казаха пола. Сега ще си полюбопитствам още три седмици поне. Здраве да е, това са сладки вълнения.
Мами, вие с какво мажете коремчетата? Аз съм с олиото на Веледа. Предната бременност мазах с него и не получих нито една стрия. Ама сега ми се струва, че малко са му поразвалили състава, защото си ме посърбява кожата, а това е ясен признак, че се задава някоя стрия.
Хубав ден на всички!
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
август 06, 2013, 19:09:15 »
Благодаря, Scarlett! Да ти се връщат пожеланията
Аз си взех крем на Palmer's, за което чух много добри неща. За сега съм доволна, но и коремчето още е малко, така че истинско мнение - след 5 месеца
Сега се сетих за нещо:
Цитат на: Scarlett в август 06, 2013, 08:34:16
Обаче не можахме да видим пола. Дечко си беше седнал на дупето и кръстосал по турски отпред крачетата, а палецът на едната ръка беше заврян в устата.
Scarlett, това било мъжка поза, било почти сигурен знак за момче
Моя приятелка ми го каза, след като е била на ФМ.
«
Последна редакция: август 06, 2013, 19:39:52 от flyin
»
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #100 -:
август 07, 2013, 08:47:08 »
Flyin, добре дошла в темичката, лека бременност и много щастливи моменти
Scarlett, много вълнуващи моменти от прегледа..завиждам благородно
Аз съм чааак на 20.08 на преглед, но още сме много мънички и честно казано не знам какво точно ще се види, но нямам търпение.
Иначе от вчера насам ми се гади значително по-малко и мога да хапвам, гладът вече ме беше изтощил бая.
И аз започвам да се оглеждам за крем против стрии, честно казано, не тая никакви надежди, че ще ми помогне, защото кожата ми е много предразположена към стрии. Още в пубертета, целите ми бедра отзад се нацепиха..ако мога така да се изразя и затова винаги съм знаела, че някой ден като забременея, това ще се случи и с кожата на корема. Все пак ще пробвам с мазане, дали ще се облекчи положението, но важното е аз и бебо да сме здрави...другото не ме вълнува.
Вие как се чувствате момичета? Четете ли някоя книга за бременността, да ми препоръчате като заглавие?
Хубав ден на всички
Активен
Alichka
«
Отговор #101 -:
август 07, 2013, 09:06:12 »
Според мен е добре да направите нещо против поява на стрии, пък ако все пак се получат - здраве да е! Аз също имам някоя и друга стрия от пубертета, когато растях със страшни темпове. Лошото беше, че нямаше кой да ми каже, да се мажа с каквото и да било. Отне ми доста време да заличавам последствията
Още от началото на бременността си ползвах по-мазни кремове за тяло (не е задължително да са точно за бременни). Сега ползвам душ-гел на Dove, а като кремове - на Кокона козметикс масажен крем и на Виктория бюти ето този
http://victoriabeauty.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=31&Itemid=75&lang=bg
Ползвала съм също на Афродита маслото за тяло - то е доста мазно и добре овлажнява.
Относно книгите за бременност и майчинство - не съм от най-четящата. По-скоро чета списанията "Моето дете" и "Кенгуру", но пак не може да се каже, че съм редовна. По-скоро съм на принципа, ако ми попадне нещо
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
август 07, 2013, 09:53:00 »
Alichka, Seagirl
, сложете си отдолу по една линийка, за да ви следим по-лесно как напредвате с бременността. Да се ориентираме кой докъде е.
Flyin,
откъде го купи маслото на Палмърс? И аз съм чувала добри отзиви за него, та исках да го пробвам.
Не се отказвайте от мазане, момичета. Аз също съм предразположена към стрии, имам много суха кожа и през пубертета доста се нацепих. Обаче с предната бременност, въпреки оооогромния корем, който стърчеше директно напред и ходеше 5 минути преди мен, не получих нито една. Но мажех нерекъснато с Веледата - корема, дупето, бедрата и гърдите. Обаче олиото беше едно карамелено на цвят, а сега е по-скоро зеленикаво, което ми говори, че са го променили.
За книжките, какво да ви кажа - с първата бременност четях много, сега понякога ги поотварям, за да видя за коя седмица какво беше. По-скоро си припомням някои специфики при храненето, евентуални неразположения и горе-долу размерите на бебето за съответната седмица. Обаче от опит ви казвам - бременността минава и заминава, после е трудното. Така че по-скоро се съсредоточете върху книжки/материали за отглеждане на бебето, за кърмене, ваксини, захранване, масажи, гимнастика за бебето и т.н. Защото после не остава никакво време за четене, а понякога си е доста нужно.
Хайде да ви е лек деня и по-малко гадене и неразположения!
Активен
Alichka
«
Отговор #103 -:
август 07, 2013, 09:58:54 »
Scarlett, аз съм нелегално във вашата тема
Терминът ми е някъде около 24 октомври и съм си официално вписана в есенно-зимната тема. Простете за любопитството, че така нахълтвам тук
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
август 07, 2013, 10:05:29 »
Alichka,
нищо нелегално няма. Това е форум и всеки е добре дошъл да напише където и каквото го вълнува. Колкото сме повече, толкова по-весело, нали така? Тъкмо ще даваш акъл, щом си по-напред с материала.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...