РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ? част 2

<< < (2/44) > >>

mariola85:
Не книгата не се изнася за София за съжаление. Ние имахме изнесен ритуал и платихме 330 лева. Подписахме в ритуална зала сутринта което отнема 5 мин. 330 лева бяха за подписване в ритуалната и за лицето което провежда изнесеният ритуал. Трябва също така да осигурите озвучване на самият ритуал което ще ви струва към 150 лева.Може ако искате да спестите да наемете водещ или ДЖ да ви води изнесеният ритуал, което честно казано не знам до колко спестява пари, защото аз не съм се интересувала да наема друг. Искам само да ти споделя че и аз исках много да се подпишем в истинската книга, но въобще не промени усещането това че подписахме сутринта. Ако имаш още въпроси питай :)

violinseti:
Благодаря много за изчерпателния отговор. Ех, жалко, че това което си мислех не е възможно. Тъй като съм си наела сватбен агент, тя ме посъветва ако не държа да ми се дрънкат баналните речи (както в самата ритуална зала) да заложим за изнесения ритуал на наш подходящ познат, който да води ритуала и който ще измисли реч, която си е строго индивидуално за нас (все пак ще ни познава) ... а и така ще спестим едни 300 лв. все пак. Много се замислих на тази идея, защото ми казаха мн хора, че става по-истинско, разчупено и самата реч, когато е съобразена с нас самите...се получава супер различно и уникално. Приятели също са го правили за ритуалите си и са мн доволни. Вие какво смятате за тази идея!?

mariola85:
всичко зависи от това как ти си представяш нещата. Аз държах много по нищо да не проличи че не сме в залата и да протече както би протекло в залата. Затова избрахме да е с лице от ритуалната. Честно казано речта беше си лекинко банална, и я чух и на друга сватба където изнесеният ритуал беше от водеща.Ако ти се чувстваш удобно изнесеният ритуал да бъде от ваш приятел, давай :). В крайна сметка е важно да се забавлявате и съм сигурна когато срещу вас стои близък човек е много по-приятно и забавно :)

Anuk:
Здравейте булки : ) Изчетох цялата темичка и както е и предполагах разни хора разни идеали. Няма как всеки да харесва едно и също и да усеща нещата еднакво. Аз ще споделя как се надявам другата година да усетя моя ритуал.  Не смятам, че е театър когато се вричаш в любов и вярност на някого. Дали си сложил подпис два дни преди това или го правиш на самия ден, дали ще ви венчае лице, служещо в ритуална зала, водещ или приятел ..няма значение за мен .. важни са думите, които смятам на кажа на човека до мен и да ги кажа пред приятели и близки.Нещо което не е написано и не го казват на всяка двойка, а нещо което идва от вътре. И за това смятам, че вън от строгостта на ритуалната зала желанието ми ще се сбъдне.  =]

djdimi:
Цитат на: Anuk в октомври 23, 2013, 21:22:18

.. важни са думите, които смятам на кажа на човека до мен и да ги кажа пред приятели и близки.Нещо което не е написано и не го казват на всяка двойка, а нещо което идва от вътре. И за това смятам, че вън от строгостта на ритуалната зала желанието ми ще се сбъдне.  =]

Напълно споделям вашето мнение. Случи ми се да озвучавам вече няколко сватбени тържества без официални служители от обреден дом или специални водещи. Младоженците си бяха организирали всичко със своите кумуве, шафери, близки и приятели. Много хубави клетви за вярност (а не обичайните и клиширани фрази), размяна на халките, разчупват си пита и си вдигат наздравица и изобщо както си е обичая  със страхотно настроение и овации. Предполагам се случва някаква тенденция в последните месеци, а и вероятно ще се засили през 2014 г.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница