Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:52:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак - 6  (Прочетена 220600 пъти)

rujka
Ентусиаст
**
Публикации: 118

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: септември 27, 2013, 17:05:51 »

Момичета... подочух нещо, но никак не съм сигурна във верността му smile
Истина ли е, че в църквата не може да съм с голи рамене? Тоест трябва ли задължително да имам шал или воал или ... нещо?
Или всяко правило си има изключения и пак зависи къде си, на кой ще попаднеш и други такива познати практики? smile
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: септември 27, 2013, 17:11:00 »

Това е така, но българите сме такива неверници, че това изобщо не спира никого.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: септември 27, 2013, 18:26:20 »

Според църковните канони не се влиза с голи рамене.Това естествено не се спазва навсякъде и ако имаш претенции може да попиташ в самата църква.Аз лично не съм го правила на въпрос и сама си реших да имам шал с който да се наметна.Практично е защото първо излиза по-евтино от болеро,второ слагаш го само в църквата и трето стои много елегантно.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: септември 27, 2013, 21:42:02 »

Аз мисля да имам болеро, не мога да отида с голи рамене. Само не знам какво да е. Тези пухените, кожените, много ми харесват, но сезона няма да е подходящ.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #169 -: октомври 10, 2013, 09:40:43 »

Тия дни се чудя колко стриктно се спазва да не се сключва църковен брак по време на пости? Мотка ми се една ноемврийска дата в главата, обаче пък на 15 почват постите и се чудя дали биха позволили?
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: октомври 10, 2013, 10:06:04 »

Тия дни се чудя колко стриктно се спазва да не се сключва църковен брак по време на пости? Мотка ми се една ноемврийска дата в главата, обаче пък на 15 почват постите и се чудя дали биха позволили?

Спазва се, защото от Патриаршията "правят проблеми". Разбира се може да се направи гражданския брак тогава, а след постите и църковният. Зависи каква тежест давате на църковния брак, де.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #171 -: октомври 10, 2013, 11:29:27 »

Ние имаме граждански брак и искахме църковния да е на датата на годежа, но явно няма да стане. smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #172 -: октомври 22, 2013, 12:15:15 »

Vivi20 , опитайте по манастири, там са почти независими в това отношение.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: октомври 22, 2013, 14:19:12 »

Момичета, откъде мога да купя неукрасени свещи? Гледах днес в един супер едни, но бяха доста по-къси в сравнение с тези, които съм виждала по сватбените магазини. Искам аз да си направя украсата.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: октомври 22, 2013, 14:57:46 »

Аз мисля да имам болеро, не мога да отида с голи рамене. Само не знам какво да е. Тези пухените, кожените, много ми харесват, но сезона няма да е подходящ.
може да е дантелено. има много нежни и хем си покрита, хем не си навлечена ако е топло...
Аз нямах идея, че не трябва с голи рамене, но и на нас никой не ни е казвал, че не трябва, а хем бяхме в малко манастирче.
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #175 -: октомври 22, 2013, 15:55:00 »

Момичета, откъде мога да купя неукрасени свещи? Гледах днес в един супер едни, но бяха доста по-къси в сравнение с тези, които съм виждала по сватбените магазини. Искам аз да си направя украсата.

Опитай в Икеа, както и в магазините от типа на Домко и Еником. Аз в тези магазини ще търся. В online каталога на Икеа тези, които са 35 см (колкото ритуалните), са показани само в пакет по 10 бр някъде, но не може да няма и отделни бройки. Пакетът с тези бройки не надвишаваше 10 лв, а в един сайт гледах 2 бр сватбени свещи за 8 лв.  tease Скоро ще се разходя до там и ще кажа какво съм намерила.  danceg
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: октомври 22, 2013, 16:06:04 »

milenuity, аз се съобразявам с тези неща и така съм решила. Била съм на доста сватби, на които булките не си слагат нищо на раменете, така че не е задължително.
Лорена, благодаря ти! Домко ми е най-близо. Ти също ли сама ще ги украсяваш? Имаш ли конкретна идея вече?
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229

« Отговор #177 -: октомври 22, 2013, 16:13:19 »

blackisback да, сама ще ги украсявам, идеи имам 3, обаче чакам да ми пристигнат панделките и цветчетата (от темата с дреболийките), за да видя коя точно идея ще реализирам  pleasantry Освен това още се чудя дали да взема бели свещи, или цветни. Клоня към цветните, но ще има чудене и за това  blum
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #178 -: октомври 22, 2013, 20:54:24 »

Да се включа и в тази тема smile
Решихме го! Църковният брак ще бъде в Семинарията, даже имаме предпочитан час, само дано да не е зает докато отидем, а това ще се случи след като запишем в гражданското...

Относно свещите и аз не искам украсени, изрисувани, блестящи и тнт., просто стила не е моя...
Мислех когато ходим в ИКЕА да вземем от там и да ги украся сама, за сега идеята ми е да са бели или екрю и да са семпло украсени с панделка от дантела, закрепена с малко цветче (като бутониерите) и свързани с бяла лента smile
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #179 -: октомври 23, 2013, 01:19:24 »

Заявете си желания час в църквата и ако се наложи после ще го смените smile. Предполагам скоро ще решите и въпроса с гражданското, доколкото зная записванията за 2014г в София стартираха след 11 ноември или нещо подобно.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: