Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:54:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Църковен брак - 6
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Църковен брак - 6 (Прочетена 220604 пъти)
Poli_87
Любопитен
Re:Църковен брак - 6
«
Отговор #135 -:
май 24, 2013, 15:51:21 »
Имам малко тъп въпрос, но просто не съм била до сега на венчавка в църква и за това не съм сигурна. Значи нашата венчавка ще е първа, а после ще е гражданския ритуал (
попа е казал, че няма проблем и да занесем свидетелството за брак на следващия ден при него
). Та въпросът ми е слагаме ли халките в църквата или трябва да сме ги сложили преди да влезем?
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #136 -:
май 24, 2013, 20:24:07 »
Цитат на: Poli_87 в май 24, 2013, 15:51:21
Имам малко тъп въпрос, но просто не съм била до сега на венчавка в църква и за това не съм сигурна. Значи нашата венчавка ще е първа, а после ще е гражданския ритуал (
попа е казал, че няма проблем и да занесем свидетелството за брак на следващия ден при него
). Та въпросът ми е слагаме ли халките в църквата или трябва да сме ги сложили преди да влезем?
В църквата влизате без халките
Всъщност тези, които имат граждански ритуал преди венчавката, си ги махат. Поради тази причина, аз изобщо не исках да си разменяме халки в гражданското - и това е възможно. Носете халките в себе си или ги поверете на кумовете си - по ваш избор. Преди венчавката, ще ви обяснят какво се прави. В общи линии, слагането на халките става в началото като кумата ги кръстосва три пъти през ръцете ви.
Активен
desideskata
Сватбар
«
Отговор #137 -:
май 29, 2013, 15:46:14 »
Ние също си свалихме халките преди да влезем в църквата. отчето ги взе и като дойде време да ги освети ги извади, освети ги и ги даде на кума да ни ги размени и сложи.
На мен много ми харесаха молитвите, които прочете - за семейството, за децата, за мир и разбирателство и тнт. Макар че ми стана малко зле и почти припаднах, си чух всичко, което говореше
Активен
iskrichkavn
Ентусиаст
«
Отговор #138 -:
юни 01, 2013, 13:17:58 »
Ние си влязохме с халките, така ни казаха предварително. Като дойде време, попа ни каза да си ги свалим, обрече ги, постави ни ги, после кума ги обрече и ги постави.. странно..
Активен
bubito
Любопитен
«
Отговор #139 -:
юни 07, 2013, 21:05:04 »
здравейте момичета
имам един въпрос - за църковния брак необходимо ли е було или може и без ? че аз искам една да съм със спусната коса и незнам как бих го закрепила .
Активен
Tihomira
Сватбар
07.09.2013
«
Отговор #140 -:
юни 07, 2013, 21:38:05 »
bubito, трябва да си с покрити рамене, поне на мен така ми казаха. Назад в темата също бяха писали, че не трябва да с и голи рамене.Питай за по-сигурно попа си или някой служител в църквата.
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #141 -:
юни 07, 2013, 21:53:09 »
да, идеята на булото в църквата е по-скоро да покрива раменете на булката, аз даже исках болеро без ръкави, но май ще развали визията на роклята ... просто не ми се струва достатъчно само булото
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
моят сватбен ден 13.07.2013
«
Отговор #142 -:
юни 08, 2013, 06:23:14 »
на нас никакви инструкции не са ни давали,само за питата,виното и кръщелните нищо повече,добре че сте вие
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #143 -:
юни 08, 2013, 17:51:25 »
Цитат на: shantall в юни 07, 2013, 21:53:09
да, идеята на булото в църквата е по-скоро да покрива раменете на булката, аз даже исках болеро без ръкави, но май ще развали визията на роклята ... просто не ми се струва достатъчно само булото
сигурно зависи от булото и как е сложено. моето було успя цялата да ме покрие но моето беше с гребенче централно поставено на главата ми и дълго до коленете, а иначе може и с парче тюл да се покриете по хубаво седи от болеро според мен (аз нещо не ги харесвам тези болера) но е въпрос на вкус
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #144 -:
юни 10, 2013, 10:57:05 »
аз було няма да имам,роклята ми е лилава и ако и булото е лилаво все едно че съм покрита с перде.ушиха ми болеро което е тъмнолилаво.според мен е много важно болерото да е точния размер,защото в противен случай стои отвратително,а ако сте решили да сте с шал върху раменете се ориетирайте към правоъгълните големи шалове,стоят перфектно.майка ми подари такъв шал в тъмно лилаво,който ще използвам на кръщенето на племенника.
съвета ми е ако ще имате църковен брак не подценявайте наметката.обадете се в църквата и питайте.да не се окаже в последния момент,че сте неподготвени.ако изберете да сте с болеро по-добрия вариант е да ви го ушият по поръчка.аз пробвах няколко болера в началото и бяха кошмарни.и друго-болерото може да се носи и след сватбата,а булото не.при мен роклята е такава че повече няма да мога да я нося и да купувам и було което също ще е за един път ми дойде в повече.
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #145 -:
юни 10, 2013, 11:07:00 »
Здравейте момичета, да се намеся и аз в темичката. Виждам, че говорите, че трябва да са покрити раменете при църковния брак. Ние също имахме църковен, но никой не ми е казал да съм с покрити рамене, нито този човек дето ни даваше напътствия, нито двамата попове. Моята рокля беше точно такава. Но може би в различните църкви има различни изисквания. Аз говоря за "Света Параскева"-София
Активен
Axenia
Професор
Публикации: 307
31.08.2013
«
Отговор #146 -:
юни 10, 2013, 11:09:43 »
И при нас не искат покрити рамене, но аз така или иначе ще съм с було.
Аз да задам един доста глупав въпрос... Нали свещите се вързват с бяла панделка?
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #147 -:
юни 10, 2013, 11:12:21 »
Цитат на: Axenia в юни 10, 2013, 11:09:43
И при нас не искат покрити рамене, но аз така или иначе ще съм с було.
Аз да задам един доста глупав въпрос... Нали свещите се вързват с бяла панделка?
С каквато панделка си искаш, нашата беше лилава
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #148 -:
юни 10, 2013, 11:23:32 »
Аз нямах було,също не ми е идвало на ум да питам дали може с голи рамене.Просто знам,че според църковните канони трябва да са покрити,затова аз бях със шал.Имала съм неприятни случки,където ми е било правено забележка,че съм с голи рамене и неисках да рискувам.Като гледам и доста от жените-гости също си бяха облекли нещо.Може би в различните църкви спазват каноните по различен начин,така че най-добре питайте
Активен
tsve4e
Професор
Публикации: 332
«
Отговор #149 -:
юни 10, 2013, 11:41:29 »
Здравейте, и аз да се набъркам в темичката. В нашата Църква, бях на сватба миналата година и булката, както и повечето гости бяха с голи рамене. Аз обаче реших, лично за себе си че не искам да вляза така в Църква, а и роклята която харесах се съчета чудесно с едни ръкави и реших да ги взема само за Църквата. Така ми се струва редно.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...