Църковен брак - 6

<< < (10/90) > >>

shantall:
ratatui, благодаря, мисля, че сега мога да се успокоя за седмица или две. утре ще отида да внеса капарото и да говоря с отеца какво да носим :)

ra4e1:
Цитат на: shantall в март 19, 2013, 19:39:56

AIVEN, и по-назад съм чела как нападаш хората. Исках Семинарията, защото ми харесва. Останах очарована от отеца от двата телефонни разговора с него. Самия факт, че дори и не попитах за цената на венчавката трябва да ти говори, че е нещо на което съм държала.

Напълно те подкрепям,
Още преди много години си бях харесала това място, така че парите нямаха значение.
Относно таксите- обясниха ми че всяка църква сама си определя цените и затова венчавка в крайна квартална църква може да е 60 лв, а в центъра на Сф - 250. Само една друга църква проверих преди това-в кв.Бояна ми поискаха 230 лв(!!!) като там няма ценоразпис, което ми навява мисълта че за всеки се променя цената.

cherry_lady1984:
избрахме този манастир по 2 причини-първо че свети мина е закрилник на семейството и второ че е 2 пъти по-евтино от другите места.иначе и ние много го харесваме. :)

AIVEN:
Не разбирам, защо някой се е почуствал засегнат от моите думи. Не съм нападал никой. Просто споделих информация за цените и изказах мнение, което не беше насочено към никой. Единствената ми забележка беше, че Венчанието е Св. Тайнство а не церемония. От това може само да се извадят ползи вместо да се обиждате. Не разбирам защо ме нападате по този начин. Ако не Ви е приятно някой друг да се намесва в разговора Ви, използвайте чат или ЛС. Освен това обиденият тук беше единствено Църквата, на чиято страна застанах и защитих. Не мисля че Св. Българска Православна Църква може да бъде оприличена на някакво грозно място в което стои един пиян поп, който гледа само да ти вземе парите, и видите ли това не е така само в семинарията, и за това там таксата е 250лв. Точно това е смисъла от контекста на следните думи:
Цитат на: shantall в март 19, 2013, 15:20:08

поне обстановката е по-хубава и градината е плюс :) ако пиян поп ми иска 160 по-добре да дам 250 но за по-хубава церемония!

Съжалявам че има толкова засегнати от моя пост въпреки че беше насочен само към едно изказване. Може би това нямаше да е така ако Църковният брак представляваше нещо повече за Вас, а не просто придатък към сватбеното Ви тържество, който само придава по-голяма помпозност и красота.
Съгласете се, че не е нормално Църквата да бъде обиждана именно от бъдещи булки, на които им предстои Цъковен брак. @}->--

shantall:
AIVEN ще ме прощаваш, но аз съм вярваща. Ходя редовно на черква и пала свещи, понякога просто си седя за успокоение вътре, не защото е помпозно, а защото ми действа добре. И честичко ми се случва да видя пияни попове. Колкото до това церемония или не, да ме поправяш просто за спорта не го намирам за правилно. Ако беше тайнство, щеше да е за двама. Църквата отдавна се чуди от къде само да изкара пари, така, че на всички бъдещи булки, които искат да сключат църковен брак им е ясно, че трябва да си платят. Ако не исках апросто да ти вземат парите нямаше да ти определят такса, а щяха да кажат направете дарение в определената за това сметка, кутия, място и т.н. и всеки да сложи колкото прецени.

Няма да разводнявам темата с повече коментари към Вас!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница