Църковен брак - 6
AIVEN:
Цитат на: ra4e1 в март 19, 2013, 15:22:07
20мин е венчавката и 230 лв такса( към 2012), отделно 5лв за фото и 15 за видео се заплащат
Общо 250лв. За таксата познах. По на зад в темата фото и видеооператори бяха писали, че времетраенето на венчавката в семинарията е 40мин. Ако е 20, значи и там са почнали по бързата процедура :(
Цитат на: shantall в март 19, 2013, 15:20:08
поне обстановката е по-хубава и градината е плюс :) ако пиян поп ми иска 160 по-добре да дам 250 но за по-хубава церемония!
Венчаването е Свещено Тайнство а не церемония. Важното е не колко е красиво, а да бъде изпълнено правилно и с вяра и разбиране както от свещеника, така и от младоженците, за да бъде закрилян новият съюз от Божията Благодат. Това са неща, които не зависят от големината и красотата на храма или от неговата градина.
Това за пияния Свещеник, от къде го измисли? Възможно е да е имало някъде такъв случай, но според мен не е често срещано явление. Колкото до таксите, повечето от тях са до 100лв. с изключение на няколко църкви в центъра на София, места като Рилският манастир и др. подобни. Има много църкви където всеки оставя според възможностите и желанията си. Разбира се всеки решава за себе си. Няма нищо лошо в това, който има възможност на даде и 1000лв. Особено ако си дал 10 000 на ресторанта, за да почерпиш приятели и роднини, защо да не дадеш 1000лв на Църквата.
ratatui:
Добре де можете ли да ми кажете как се формират тези цени? Ние ще се венчаем в Банкя и не казаха, че ритула /около 30-40мин/ с двама свещеници, с издаване и подготвяне на документи, право на снимки и видео, хор и т.н. е 140лв.
shantall:
AIVEN, и по-назад съм чела как нападаш хората. Исках Семинарията, защото ми харесва. Останах очарована от отеца от двата телефонни разговора с него. Самия факт, че дори и не попитах за цената на венчавката трябва да ти говори, че е нещо на което съм държала.
cherry_lady1984:
ние ще сме в обрадовския манастир свети мина и таксата ни е 150 лева. :)
ratatui:
cherry_lady1984, много е красив манастира, а и местността около него. Единствено този канал, който се минава преди това разваля малко цялостната картинка, но иначе е супер. Браво *THUMBS*
shantall, честито за това че сте резервирали всичко /ресторант, църква, ритуална/! Моя съвет, който получих от други хора тук, когато AIVEN се заяждаше с мен е "Не обръщай внимание изобщо на такива субекти! Това което казва не то отразявай по никакъв начин."
Навигация
[0] Списък на темите