Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 13:53:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 23
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23 (Прочетена 189639 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re:Клуб на БЕБЕправещите - 23
«
Отговор #195 -:
април 10, 2013, 12:49:27 »
Щитовидната се пуска на гладно и жадно без да си пила дозата.Ти как я пусна.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #196 -:
април 10, 2013, 13:07:22 »
Точно така ги пускам винаги.Току що ми звънна ендото, каза че стойността ми е много добре, но въпреки всичко аз си се притеснявам.За такъв кратък период не знам какво да кажа.Каза да продължа на 25 гами, е като продължа няма ли да падне още?Не знам какво да правя честно да ви кажа.
«
Последна редакция: април 10, 2013, 13:11:05 от sabeva_07
»
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #197 -:
април 10, 2013, 14:33:55 »
Сега - само ей така - за сведение и смях - на мен след 2 години (което прави около 24 изследвания) ми обясниха последния път, че трябва видиш ли да не съм си пила дозата на тирокса, преди да си направя изследвания...Нито доктори, нито лаборатории (а аз си ги сменям отвреме на време)
Добре, че се сещам и сама...понякога...
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #198 -:
април 10, 2013, 14:55:47 »
sabeva_07
, не знам какво да ти кажа, но на мен ендокриноложката изрично ми каза, че хапчетата не могат да се спират ей така - преценил си или ти е свършила дозата и спираш. Според мен, не прави нищо на своя глава. Щом се чувстваш добре, изчакай до 25-ти до другото изследване.
Според мен лекарката ти е не е била много права, че веднага ти е дала 50 мг. Тук при такива стойности като твоите са почва винаги с 25 мг. и после се увеличава, за да не се получи като твоя случай.
За съжаление за нагласа на ТСХ-то трябва търпение, не бързай толкова с изследвания на всеки 2 седмици. Пак ще кажа, че на мен ми ги пускат дори на 3 месеца.
Относно тестването на гладно на мен никой лекар не ми е казвал, че трябва да е на гладно /а съм питала/. Казаха ми, че не се повлиява хормона от храната, но аз напоследък ходя все сутрин и не ям нищо преди това, за по-сигурно
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #199 -:
април 10, 2013, 15:39:16 »
Вариантите са два според мен-да продължиш с доза 25 или да намалиш на половинка/12,5/.Но в никакъв случай не спирай лекарствата.Мен също ме почнаха с малка доза.В момента съм с доза 50 но почнах с 12,5 мг и свалих постоянно ТСХ.В даден момент даже имах редуване на дози-зимата,лятото и така докато стигнем до правиланат доза.На 50 мг ме сложиха откакто съм бременна.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #200 -:
април 10, 2013, 16:26:00 »
И аз така смятам момичета да намаля дозата, но да не спирам приема, защото при евентуална бременност ще се покачи и тогава всичко от начало.За сега мисля да ги пия 5 дни по 0.125 и 2 дни по 0,25 вие как мислите?В мен се заражда съмнение че може би хормона така варира защото все още не са минали 45 дни, все си мисля че като минат ще се нормализира.Поне аз така мисля, вие как мислите?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #201 -:
април 10, 2013, 17:35:13 »
Не си назначавай сама дозата. По-добре се посъветвай с лекаря. Доколкото знам при прием на различни дози се редуват мг, един ден 25,-после 12.5-пак 25. Затова е важно лекар да определи приема на лекарства. И спазвай 45 дни между изследванията, понеже лекарството се натрупва и може твоята доза да е именно 25 и изследването да не е достоверно.
«
Последна редакция: април 10, 2013, 17:37:39 от Mrs.™
»
Активен
Thea
Професор
«
Отговор #202 -:
април 10, 2013, 17:39:31 »
Събева
, какво ти каза ендокриноложката? Следвай нейните съвети.
Mrs. добре те е посъветвала.
Относно ТСХ и стойностите му, прочети следната статия:
http://www.vienna-ivf.com/main-menu-bg/reasons-bg/common-causes-in-woman-bg/the-thyroid-gland-bg/
и особено:
"За установяване на взаимовръзка между щитовидната жлеза и ТСХ нивата са необходими поне 6 седмици, затова стойностите на ТСХ са надеждни едва след като хормоналните таблетки са приемани поне няколко седмици в постоянна доза."
На твое място каквото и да правиш бих информирала лекуващия лекар, за да знае на следващия преглед след каква доза е достигната тази стойност /например, ако решиш да е намалиш/ и каква да е следващата.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #203 -:
април 10, 2013, 19:37:07 »
Thea благодаря за четивото но не мога да го отворя.Ендото ми каза че тази стойност от 0.6 била много добра.А защо аз не я намирам за такава не знам, може би прекалено чета в нета. Да продължавам с дозата от 25 гами, това и бяха думите.
«
Последна редакция: април 10, 2013, 19:40:05 от sabeva_07
»
Активен
Mrs.™
«
Отговор #204 -:
април 10, 2013, 19:55:49 »
Довери се на лекаря.
Да дам отчет
На мен ми излязоха част от изследванията. Тромбофилии, кариотипи и антифосфолипидите са ми в норма. Остана ми да пусна хормонални изследвания на 3 ден от МЦ + посещение при гинеколога + стандартните гинекологични изследвания.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #205 -:
април 10, 2013, 20:31:32 »
Събева, изкарай си 45-те дни със 125 мкгр, както ти е казала ендокриноложката.Хапчетата действат с натрупване, разбирате ли?!Не е толкова просто и за това се изследва на 45 дни.Изпий си ги тези нужните дни, после направи изследване, ако трябва намали дозата но след 45 дни и след преглед при ендокринолог, с новата или старата доза, след още 45 дни пак направи изследване.
Няма отношение към ТСХ-то дали ще се изследва на гладно и дали си приел сутрешната доза хапчета.Самото ТСХ се влияе трудно и бавно, но фТ3 и фТ 4 трябва на гладно и без прием на хапчето сутринта.
Активен
MamaLili
Регистриран
Публикации: 5
Ранна бременност
«
Отговор #206 -:
април 10, 2013, 22:16:06 »
Здравейте на всички. Нова съм тук, за това се извинявам предварително, ако има друга такава тема.
Ще започна направо.. Последната редовна менструация ми беше на 26.03 и от тогава започнахме да работим по въпроса за Бебче. Към днешна дата се чувствам доста странно от обичайното. Корема ми постоянно е подут, боли ме в ниската част, с храната съм на моменти- ту ми се гади като я видя, ту започвам да изпитвам зверски глад... Възможно ли е да съм бременна? Днес си правих тест, въпреки, че знам, че е доста рано за това, но за съжаление беше отрицателен. Възможно ли е да съм бременна, но теста да не го отчита толкова рано?
Активен
Thea
Професор
«
Отговор #207 -:
април 11, 2013, 09:21:48 »
MamaLili
,кажи какъв отговор искаш да чуеш, за да ти го дадем, ако това те успокоява.
Трябва да знеш, че не е възможно примерно днес да ти е дошло, а след седмица да си бременна. hCG хормона започва да се покачва 7-8 дни след овулацията когато е загнездването. За да отчете един тест бременност, трябва да са минали минимум 12-14 дни след овулацията ! Направи си изчисленията и си отговори на въпроса.
Ако човек се води само по тези признаци като твоите, досега сигурно в годината няколко пъти да съм била бременна
Mrs
, успех с изследванията и да се отчетеш
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #208 -:
април 15, 2013, 11:11:30 »
Момичета моята дилема продължава.Предната седмица след като споделих с гинеколога какви са ми стойностите след 25 дни приемане на л-тироксин , той искаше да си пусна изследването в друга лаборатория.По препоръка на ендото продължих да си пия хормона по 25 гами.Предната седмица хормона ми беше 0,609, с днешна дата хормона вече е 0,55.То е видно че продължава да спада.Вече не знам към кого да се обърна, ендото ми казва да продължавам да го пия.
Какво е вашето мнение по въпроса?
Благодаря ви предварително!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #209 -:
април 15, 2013, 11:41:12 »
Цитат на: sabeva_07 в април 15, 2013, 11:11:30
Момичета моята дилема продължава.Предната седмица след като споделих с гинеколога какви са ми стойностите след 25 дни приемане на л-тироксин , той искаше да си пусна изследването в друга лаборатория.По препоръка на ендото продължих да си пия хормона по 25 гами.Предната седмица хормона ми беше 0,609, с днешна дата хормона вече е 0,55.То е видно че продължава да спада.Вече не знам към кого да се обърна, ендото ми казва да продължавам да го пия.
Какво е вашето мнение по въпроса?
Благодаря ви предварително!
На колко време го пускаш.Консултирай се с друг ендокринолог.Гинеколога освен ако няма и специалност ендокринология не е давностен в случая.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...