Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 15:21:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 23
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23 (Прочетена 189665 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re:Клуб на БЕБЕправещите - 23
«
Отговор #135 -:
март 07, 2013, 11:41:53 »
Няма проблем да се правят изследвания на щитовидната когато си на противозачатъчни.Аз съм се изследвала в такъв период и ендокринолога ми е знаел и е казвал че не е проблем.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #136 -:
март 07, 2013, 11:50:11 »
Момичета,имам един въпрос свързан с лапароскопия (извинявам се ако съм го написала грешно).На моята приятелка (пробват от година и половина и все още нестава)и неиния приятел са им направили кръвни изследвания(на нея) и сперматограма на него и всичко е ок.Без един хормон -на нея и е по-нисък и са и предписали хапчета.Но са и казали ,че е добре да и направят и въпросната лапароскопия.Тя обаче в началото отказа,много се притеснява,защото казва,че си е операция едва ли не ,нали е с пълна упойка.Но сега е решила да и я направят.Та въпросът ми е някой има ли опит с тази продцедура и това много крайна мярка ли е?Т.е. според нея щом се е стигнало до тук,явно се съмняват лекарите в нещо.Много се извинявам за глупавите въпроси,но нямам никакъв опит с подобни изследвания и досега не съм се интересувала по тези въпроси.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #137 -:
март 07, 2013, 12:14:24 »
На мен са ми правили лапароскопия-оперативна.Тя бива два вида оперативна и диагностична.
Много е щадяща като операция ,но все пак си е операция и то под пълна упойка.Каква е причината да и насрочат лапароскопия -за какво се съмняват.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #138 -:
март 07, 2013, 12:35:21 »
АЗ не съм лекар, но наистина защо точно лапароскопия? Първо се прави хистероскопия, която е с цел да се огледа матката или цветна снимка на тръбите.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #139 -:
март 07, 2013, 13:27:18 »
TSH ми е 4.740 при референтна 4.2
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #140 -:
март 07, 2013, 13:42:47 »
Доста е височко.
Трябва да е под 2.
Но с хапчета и добър диагностик ще вкарате нещата в норма.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #141 -:
март 07, 2013, 14:21:10 »
Събева
, намери си добър ендокринолог, за да ти назначи адекватна доза ториксин, който да свали и поддържа нормално ТСХ, изследвай и антителата да видиш колко са ти се качили и направете една ехография, да видиш каква е структурата на самата жлеза, има ли промени, възли и т.н.
Матсинка
, при какъв лекар ходят?Обикновенно АГ?Защо лапароскопия, има ли правена цветна снимка?Лапарото се препоръчва ако на цветната снимка е излязла запушена тръба или сянка на сак от хидросалпингс.Също ако има остановена миома, за да бъде премахната.
Пънк
, лапарото се прави за оглеждане на матката плюс тръбите и евентуално прекъсване на тръбите, хистерото е за други цели.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #142 -:
март 07, 2013, 14:44:51 »
Леле от къде ми дойде това на главата
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #143 -:
март 07, 2013, 15:38:35 »
Цитат на: gucci в март 07, 2013, 12:14:24
На мен са ми правили лапароскопия-оперативна.Тя бива два вида оперативна и диагностична.
Много е щадяща като операция ,но все пак си е операция и то под пълна упойка.Каква е причината да и насрочат лапароскопия -за какво се съмняват.
gucci
,незнам за какво се съмняват,моята приятелка също незнае.По-скоро са казали,че искат да проверят за проходимост на тръбите мисля,едва ли не да е сигурен лекарят,че всичко е наред. Предполагам ,че става въпрос за диагностична,понеже продцедурата се казва:
diagn lapkopie chromo,HSK strichkuerattage auschluss uteriner ursachen (изключване причинява на матката) само последното гугъл преводача успя да преведе.
Маги
,при нормален гинеколог.Значи е добре първо цветна снимка да се направи така ли?Аз ще попитам и моята гинеколожка за мнение,но понеже тук има много момичета,който имат опит и знаят много по въпроса реших да ви питам за мнение.
Благодаря за отговорите
«
Последна редакция: март 07, 2013, 15:40:06 от matsinka
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #144 -:
март 07, 2013, 17:41:12 »
Лапароскопия не се прави ако няма някаква диагноза или предположение, точно за това е измислена цветната снимка, която показва проходимостта на тръбите.Ако имат съмнения и опитват повече от година да отидат при репродуктивен специалист.Спермограмата къде са я правили в обикновена лаборатория?Ако да, то тя е невалидна, спермограмите се правят само от ембриолози, каквито няма в обикновените лаборатории.
Събева, много голяма част от жените имат проблеми с щитовидната жлеза, от това не се мре.От твоя пост се почуствах обречена едва ли не защото съм с такава болест от 3-4 години вече.Просто трябва да разбереш, че това е за цял живот, да се научиш да се съобразяваш с тялото си и да си пиеш хаповете редовно.Споко!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #145 -:
март 07, 2013, 18:57:27 »
Събева аз съм с Хашимото и вече 3-4 години живея с тази диагноза.Пия си дозата всяка сутрин-сега даже повечко през бремеността и да ти кажа не е проблем стига да се вкара в норми и да се поддържа.
Но поддържам Маги да намериш читав ендокринолог който да те следи.И да за съжаление е за цял живот ,но това е просто едно сутрешно хапче.
matsinka за проходимост на тръбите има цветна снимка,което е първия вариант и чак при наличие на някакъв проблем може да се стигне до лапароскопия.Някак си много други варианти има преди лапарото за установяване на проблем.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #146 -:
март 08, 2013, 18:35:18 »
Магито, първо на първо изобщо не знам че си с такава диагноза ли болест ли е.Второ не съм визирала тебе едва ли не че ще лягаш да мреш. Мисля че тона ти е неоснователен спрямо мен.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #147 -:
март 08, 2013, 22:16:16 »
Събева моя тон!Извинявай, че ти помогнах, извинявай, че ти казах че това е проста болест от която не се мре, извинявай че бях насреща.
Лесно е да влезеш някъде да заявиш колко ужасно нещо ти се е случило и когато ти се обясни, че не е нищо сериозно да сочиш с пръст и да обвиняваш, при положение, че този срещу който си застанал ти е казал че болестта е лека, живее се лесно с нея, и не се умира от нея.
Много благодаря, че ми отвори очите на кой да помагам и на кой не.И не няма нужда да се чувстваш и ти благодарна, че някой минал по този път ти е обяснил всичко гореописани неща.И да може би ако влизаше във форума не само когато имаш нужда от нещо чакаш някой на ВСЯКА ЦЕНА да ти отговори, щеше да знаеш съдбата на повечето момичета тук.Но защо ли, при положение, че на готово е най-лесно.
Успех!
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #148 -:
март 08, 2013, 23:35:21 »
sabeva_07
, напълно те разбирам. Първият път като видях, че ми е леко завишено ТСХ-то напрово бях срината и шокирана. Не можех да си обясня от къде и защо и сега го отдавам на силен стрес или някой хормон не на място, кой знае....
При мен всички други стойности бяха в норма, щитовидната жлеза гледана на ехограф също. Казаха ми, че не е необходимо никакво лечение, само в случай, че планираме деца. Вече 2 години взимам хомеопатични средства и селен, стойностите ми варират, преди 3 месеца беше 2,5. Аз се чувствам перфектно. В понеделник пак ще изследвам хормона.
На твое място бих изследвала хормона също когато не се приемат противозачатъчни. Естрогенът повишава ТСХ. при изследване тук винаги питат дали взимаш противозачатъчни и чак 2-3 месеца след спирането им изследват хормоните.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #149 -:
март 09, 2013, 07:56:29 »
Thea благодаря ти за отговора и разбирането.Знаех че все пак има хора които ще ме разберат.Доки иска да повторя изследването след 20 дни тъй като спрях противозачатъчните.Аз все пак ще направя и още един консулт с друг лекар.
Иначе възнамерявам да изслевам ТАТ и МАТ и да мина на ехо.То ще си покаже.
Благодаря ти сърдечно още веднъж.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12