Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:23:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Преддекемврийска седмичка 26.11 - 02.12.2012  (Прочетена 32585 пъти)

Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #45 -: ноември 27, 2012, 15:16:16 »

Хаха, при мен е доста натоварено днес та влязох, колкото да ви прочета последния пост. Свекърва, оправи ми настроението smile
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: ноември 27, 2012, 15:18:50 »

Я и аз да се изкажа за лекарите....
Аз от малка не изпитвам страх нито от лекари, нито от зъболекари. Даже като дете като трябва да ми вземат кръв съм питала кой пръст си харесват! /Надявам се и моето дете да е такова/
А за зъболекарите....мойте зъби са сравнително здрави, но от малка са ми създали навика да ходя на профилактични прегледи. И така и до ден днешен си ходя на 6 месеца и най-много някой кариес да цъфне от време на време.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #47 -: ноември 27, 2012, 15:21:06 »

Леле какви теми сте подхванали.  girl_impossible
Мен по принцип от доктори ме е страх, от зъболекари - не (не знам защо, сигурно защото не виждам какво се случва  crazy). Страх от бели престилки нямам, но ми е много неприятна миризмата на болница  nea И на спирт като ми замирише се сещам за вампирките в лабораториите, които точат на хората кръвчицата  angry
Последното ми приключение беше тези дни с един УНГ  Girl_hide Спазарих се с него да не ми натиска езика с клечка, че ще отворя широоооко  Wink Обаче после искаше да ми види нещо по-надолу в гърлото с едно огледалце хахаха. НЕ давам да ми бъркат толко навътре в гърлото, имам чувството, че ще  bad . Исакаше, но не можа... аз не дадох. Много беше смешно  blush
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #48 -: ноември 27, 2012, 15:58:18 »

Днес лафа върви girl_wink
svekarva направо ме уби, ти си била по-страхлива и от мен biggrin
Аз пък като малка имам спомен, че като ни правеха ваксини и аз духвах от училище moto А иначе си бях сравнително примерна...но в тоя случай blush От майка ми съм бягала само като реши, че тя ще ми бие инжекцията, бях още в градината...защото и тя беше мед.сестра там beating Бях се навряла в салона biggrin

А за зъболекари и аз не съм  кой знае какви контакти с тях, до момента на раждането sad Имах невероятно лека бременност, без много подаръци от нея...само един, но качествен - два пулпита sad Сета вече мога да напиша есе на темата що е то и има ли почва у нас biggrin Като почнахме от снимка, но която ми се обясняваше какво се случва и защо трябва да трая biggrin
« Последна редакция: ноември 27, 2012, 16:13:43 от casky » Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #49 -: ноември 27, 2012, 16:13:32 »

Юхуууу цоп и аз в кюпа. Тази седмица много сте се разприказвали едвам ви изчетох. Браво на вас.
По Темата за докторите - изключително рядко съм ходила на прегледи. Трябва да е нещо многоо належащо и болезнено, за да отида и то пак на сила. Единствено се притеснявам от гинекологичните прегледи и то защото съм суууупер притеснителна  blush
Муннче за емотиконките теб те свързвам с "  give_rose "
Езра честито за високите оценки. Така да продължаваш и за напред.
Я кажете сега кога смятате да вадите коледната украса, защото аз вече нямам търпение. Милото вчера ми даде зелена светлина и сега нямам търпение да ми качи нещата и да се развихрям из къщи.
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #50 -: ноември 27, 2012, 22:21:32 »

cveta_d86, emetoem радвам се че снимката ви е харесала.Наистина е много жалко, че в Бг не можем да постигнем нещо такова, ако имаше подобни украси може би хората щяха да бъдат по-усмихнати по празниците.
svekarva, леле какъв страх от лекари си имала.
_Ezra_ честито за отличните оценки!
Миши, вече и аз нямам търпение за коледната украса, но тази година трябва да си купим нова по-голяма елха, защото нашата е съвсем малка.А искаме по-голяма заради детето.Все пак това ще й бъде първата Коледа, нищо че ще бъде на 6 месеца и няма да разбира чак толкова.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #51 -: ноември 27, 2012, 22:43:05 »

cveta_d86, emetoem радвам се че снимката ви е харесала.Наистина е много жалко, че в Бг не можем да постигнем нещо такова, ако имаше подобни украси може би хората щяха да бъдат по-усмихнати по празниците.

Аз не смятам, че украсата ни е проблема. Българите по принцип сме си малко "криви" като манталитет. Много често виждаме само негативното, каквото и да ни дадат все намираме за какво да се оплачем. Напоследък в големите градове много се стараят с украсата, но то не може само "държавата" да се грижи. Държавата може да ти декорира улиците, но не може да те накара да си дигнеш главата и да се усмихнеш, няма как и у вас да украси. Ей такива дребни нещица ако си променим ще сме много по-щастливи според мен. А за държавата има  и по-важна работа.

Днес да ви споделя на какво попаднах - пак мила родна картинка. Четох новини онлайн - 3 статии ми бяха достатъчни да си поема дозата негативизъм. Първото което видях - майка не прочела упътването на лекарството, в аптеката го объркали, бебето се натровило и кой е виновен - аптеката. Отново синдрома някой друг ми пречи, защото аз нямам глава на раменете. Не оневинявам аптекаря, но реплика от сорта "Що аз трябва да чета" от устата на майката ми се стори безотговорна. После дете - пребито до смърт от баща си. Голямо важно едно повече, едно по-малко - останали са му още 4 или 5 дечица. Дебело подчертавам, предното изречение е силно иронично.

Връзката със следващата героиня, която родила бебче на преклонната възраст от 13 години, е че всички са от ромски произход. Бебето било желано! Да е живо и здрво и дано шестото му братче или сестриче не завърши като бебчето с черепно-мозъчна травма.

Та чудя се в случая - имаме ли социална система изобщо и тия лели в общината, ако не правят друго поне една коледна украса да сложат като препратка към предния пост Wink. Децата в България се отглеждат масово ... с късмет.... ако оцелее е късмет, ако не оцелее е малшанс...някой да поеме отговорност и да извади децата от този ужас... истиснко чудо...

Много негативно може би стана, но това са си съвсем реални проблеми. Всичките статии бяха днес в АБВ. И някак чуденето ми в неделя дали да сложа на елхата червените или златните топки и удоволствието от крайния резултат ми се сториха много незначителни. Докато за коледната магия е нужно само да се усмихнем, за тези проблеми може би всеки трябва да промени нещо по-голямо в себе си? Как мислите от къде трябва да почнем?

Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #52 -: ноември 27, 2012, 23:05:36 »

Ти май си голям философ blum Ще ти отговоря ама утре blum
Активен
Росита
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Бургас, морето и .....

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: ноември 27, 2012, 23:32:25 »

Привет от мен!
Глезена ми е вече в пъти по-добре, щом имах смелост да се кача на токчета средна височина. Е, наболява ме все още, ама не е нещо от което да се тръшна.

Аз страх от никакви доктори нямам. Единствено до преди няколко години ми беше неприятно да ходя при зъболекар, но пък попаднах на чуден такъв. Има много лека ръка и невероятно чувство за хумор. Когато се налага да ходя в кабинета му, изобщо не ми е неприятно.

За гинеколог предпочитам да ме преглежда мъж и при такъв си ходя от доста години насам.

Коледната украса още не съм я извадила, но смятам да го направя в началото на декември. А елхичката ще я украсяваме на Бъдни вечер, по семейна традиция.
Иначе днес като ходихме в Мол-а беше така красиво украсено, че дори и да не му е коледно настроението на човек, му става готино на душата.

Лека и спокойна нощ ви пожелавам!  Sleep
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #54 -: ноември 28, 2012, 07:14:58 »

Честита сряда! Днес не се сяда...... smile
За последно към докторската тема от вчера: Страх ме е само от доктори в действие. Брат ми, двете ми най- добри приятелки и мъжете им, много семейни приятели са лекари. Знаят най- хубавите вицове. Имах гадже медик и много, много познати с бели манти. Самата по едно време се бях ориентирала да ставам такава.
kiwi, тези новини ги чух и аз по радиото рано сутринта. За съжаление е така, хора всякакви. Както и всеки бърка...Ромите няма да променят начина си на живот който и каквото и да направи за тях. Душевно болните и пияните няма кой да ги лекува, такива са законите. Аз правя каквото мога, ако някой го поиска от мен. Някой път ще ви разкажа за преживяванията си като учител в ромско училище.
Пък коледно ми става дори само от аромата на канела, така си пия кафето heart
Успешен и пълен с положителни емоции ден!

* ljubov.jpg (54.65 KB, 720x481 - видяно 187 пъти.)
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #55 -: ноември 28, 2012, 08:40:19 »

Добро утро  give_rose От мен е тортичката blum Видях я във фейса и решех, че е само за тук girl_wink

* TK.jpg (67.88 KB, 410x308 - видяно 2331 пъти.)
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: ноември 28, 2012, 08:52:32 »

киви, и аз ги четох тези.....дори се посмяхме с мъжа ми на репортажа с циганката...тя била БЕЗграмотна, забележи само.....има 7 деца, което оцелее. Дават й помощи за всички деца, те не работят. Ами дайте и ние да напускаме работа да правим деца и да вземаме помощи. Давали й детски, нали за това всички майки се надигнаха на протест...защото им дават по 240лв втората година, а иначе от заплатата им взимат всеки ден за фонд майчинство....абе в дълбока тема навлязохме, само яд да те хване от простотии.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #57 -: ноември 28, 2012, 09:10:10 »

Добро утро и от мен. Сряда нали е малкия петък  tease, затова малко танци  danceg.
И аз от сутринта се зачетох. Тази статия ми се стори много интересна за мола в Малашевци:
http://www.blitz.bg/article/32406
Спиртосаната кобра направо ме разби  crazy, сексшопа няма да го коментирам изобщо  nea
Имате ли представа мола на бул. България в събота в колко часа ще го откриват? Дано нашата печка ни чака там  butterfly
По-късно ще ви се оплача от магазин Техномикс beating и ще ви разкажа за екшъна при избор и купуване на готварска печ  girl_impossible
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #58 -: ноември 28, 2012, 09:16:31 »

Хайде и аз да се изкажа по темата blum Моето мнение е, че всички сме си виновни като граждани на тая държава. От нас зависи какво се случва тук, защото България не е в Парламента, а във всички нас...друг е въпроса, че тук нещата са доста забравени. Мисля, че всеки от нас трябва да направи нещо, за да се случи нещо по-добро smile Иначе сме просто изгубена кауза. Както една приятелка каза вчера...тук нещата са трайно увредени и не вярвам, че сте се оправят някога. Е, тя вече не е на територията на БГ, ама точно по тая причина. Аз пък се надявам, че има поне малък шанс, но както казах всичко зависи от нас.
По въпроса с ромите - те си позволяват много, защото ние им позволяваме. Истина е, че имат много повече привилегии от нас...ама нас кой ни е спрял да си търсим нашите? Факт е, че както са БЕЗграмотни си знаят доста повече правата от нас. А тук това е доста основен проблем. Навсякъде си правят каквото си искат точно защото не знаем как да се защитим, ама навсякъде! Като почнеш от едно обикновено заведение или магазин, до депутатите. Аз по принцип от както съм се върнала от щатите съм разбрала една - тук скандала му е майката. И доста добре се справям вече...след всеки панаир, който направя всичко тръгва в коренно противоположна посока. Жалко, но факт! Всеки се опитва да те направи на луд и ако си траеш успешно те праща да си ходиш. Най-грандиозното ми изпълнение напоследък беше в едно заведение за една касова бележка, която не получихме, а имахме прибавена цаца бонус. Не че съм за петте лева, ама въпроса е принципен. Първо въпросната цаца беше забавена един час, после не стига че не направихме скандала още тогава и се съобразихме с факта, че заведението е претъпкано, ами помолихме поне след като ни е забравила да ни замени поръчката с друга. Накрая имаше другото плюс цацата, платихме си и по едно време ни се стори повече. Поисках бележка - ами беше само дзак. Като казах да ми я остави ми отговори, че не можело, защото практиката им била такава и си ги пазели. Направих скандала  и ни върна 5лв. на стотинки и аз й казах, че не съм просяк от алеята и не е въпроса в петте лева. Ами с тия стотинки да кажа честно вече наистина откачих...стигнах до управителя, след това дойде и собственика, който ни предлагаше обезщетение? Тъпа работа - и на него се опитах да му обясня, че въпроса не е в тъпата цаца, а в това че се опитват да ни правят луди. Общо взето му казах, че имам връзки където трябва да си задържи обезщетението, аз ще се оправя както знам и си тръгнахме...ами бая топло му стана.
Относно аптекарката - мисля, че е виновна. И аз не винаги чета листовката...най-вероятно е грешка, но пък се доверявам. Все пак на тях това им е работата. Аз не мога да следя всеки какво прави, все пак всеки трябва да си поема отговорност за действията. Все едно вие да дойдете на моята работа и след това като си тръгнете да ме проверявате да ли съм била достатъчно адекватна. Ами нали ако не съм, няма да съм там? След като е била млада и неопитна, да е имало някой който да я наблюдава. Ръководила съм хора и мога да кажа, че всяка секунда ушите ми бяха на три места - да слушам моите клиенти и другите двама какво плещят точно, за да не стана ей такава издънка. Ама от нашата работа хора не умираха... Не че не са ставали инфекции понякога, рядко, но са ставали. Но тогава пък сме си поемали отговорност за действията и сме оправяли забърканото.
Много дълго стана biggrin Така де, всичко зависи от нас give_rose Аз съм решила да направя каквото мисля, че зависи от мен и каквото мога за въпросната ситуация и ако не видя надежда и резултат просто няма да стоя тук. Поне ще си тръгна с чиста съвест smile
« Последна редакция: ноември 28, 2012, 09:20:17 от casky » Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: ноември 28, 2012, 09:17:10 »

Добро утро дами..гледам от рано сериозни теми сте подхванали...за ромите какво да кажа..има и такива които се трудят, за да могат да гледат семейството си, но наистина преобладават тези, които само правят деца, за да взимат помощи и което оцелее оцелее...според мен за такива хора трябва да има някакви санкции и изобщо не ме интересува, че са БЕЗграмотни и такива ми...щом си го родил ще си го гледаш..и ако не го гледаш като хората, а просто го оставяш да оцелява трябва направо в затвора да те вкарат според мен...това си е чиста прода убийство /да не кажа направо умишлено/. Да ви кажа адски криво ми става, че младите хора едвам се навиват да имат едно дете..а ромите ние всички си ги носим на гърба си, че и парите ни отиват при тях..и за какво - за това, че са БЕЗграмотни не знаят какво е това презерватив и са решили, че щото никой нищо не им прави могат да си раждат безразборно колкото си искат.... Ами не е чесно според мен.

Спирам, че по тази тема съм много негативно настороена и мога да бървам до утре  Wink

Свекъррва на таво му се казва приятен начин за събуждане..с тази бележка от любимия човек  heart

casky разкошотийка  Torte

bubi_baby незнам в другите градве как е...ама София става приказна..поне за мен  heart

Кивчо браво за хубавата тема..и изобщо не звучиш негативно  give_rose

Josephine и аз затова се спрях, че на тая тема много се ядосвам  give_rose

Роси радвам се за глезена...а в МОЛ-овете е наистина хубаво...макар, че аз скоро не съм ходила да се порадвам на украсата  give_rose

Хубав ден милички мой  tease
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: