Взимане на булката - 3 част
djosi:
Правилно е казала Нансита, че няма да имате време при взимането. Ангажирайте ваша приятелка с това.. Аз закичих младоженеца, кумовете, родителите и още няколко гости.. Като влязат при булката и всеки почва да се бута да види, да снима и става пълна лудница..
mistarlupo:
Здравейте,
Спешно ми трябва помощ, скоро съм младоженец! =]
За "купуването" на булката имах идея да напълня няколко торби с шоколадови моментки, наподобяващи на златни. Обиколих много магазинчета покрай Женски пазар и Джъмбо, но никъде не продават :angry:
Някой да е засичал нещо подобно да се продава някъде из София? Мерси много!
radity85:
Цитат на: illane в декември 11, 2012, 15:35:23
И аз се чудя как точно да го направим това с взимането... Сватбата ще е в Стара Загора, младоженецът е от Стара Загора, но аз не съм... Малко ми се струва неудобно да се ангажират приятели и дори роднини със вземане на булка от жилището им. Все пак това са много хора, шумотевици, музики, хора с обувки навсякъде из стаите... Бъдещата свекърва предложи и двамата с младоженецът да сме у тях, като те с него в една стая, ние с моите хора - в друга. Той младоженецът тъй или иначе ще излезе да вземе кумовете и после просто да се върнат. Но нещо май не ми харесва тая идея да сме на едно място. Пък и нали ще трябва да излизам на фризьор, на гримьор, ще трябва постоянно да се крием. Сега ми хрумна идеята да наемем за една вечер някоя къща в етно стил и от нея да ме вземат, само че хич не мога да намеря нещо подобно в Стара Загора или в съвсем близките околности. Някой да знае нещо подобно?
Според мен това са остарели разбирания със вземането и т.н.... защото не е като едно време, мисля, че самата сватба трябва да се направи малко по-така.. *db*
djosi:
Да не ядете с лъжицата, с която готвите, че ще имате дъждовно взимане на булка :danceg: :DANCE:
https://www.facebook.com/viralonlinetv/videos/473236152855972/
Цитат на: radity85 в януари 20, 2016, 15:55:21
Според мен това са остарели разбирания със вземането и т.н.... защото не е като едно време, мисля, че самата сватба трябва да се направи малко по-така.. *db*
Напротив, все повече се спазват традициите и обичаите на българската сватба.. Дори все по често се среща булка облечена в народна носия.. И точно по този начин е по тържествено и празнично :)
blizna4kata87:
Аз съм твърдо за спазването на традициите и мисля, че няма нищо по-хубаво от това да те вземат от бащината къща, този ритуал според мен придава по-тържествен вид на сватбата. Съгласна съм с djosi в днешно време има доста булки, които избират да се върнат назад във времето и да се венчаят с народна носия. *THUMBS*
Навигация
[0] Списък на темите