Взимане на булката - 3 част
videoto:
Не трябва да се тотално забравя нашата история като нация,народни обичай , и всичко -тези неща се случваха само преди 20-30 години и са част от живота на родителите и близки на поне 50 процента от настоящите млади двоики-бъдещи младоженци ......Свързвам всичко с някаква цикличност /етапи,периоди / защото пък през 60-те и 70-те нещата са стояли почти като днес .Моите родители през 1967 год както и много други имат спомен от тяхните сватби само като подпис с най близките в общината.Поне в моето семейство -лели вуйчовци и други създали семейство през 60-те и първите години на 70-те няма пищни сватби или изобщо няма нищо друго освен подпис в общината ...Явно според икономическото състояние в страната и на населението както и според "културният"обмен нещата постоянно се променят.Примерно казано и доказано е ,че "сватбената торта" изобщо не е била елемент на българската сватба никога а е "внесен" от вън обичай и наложен някъде през 90-те години .А пък заради "режима" църковният брак стана актуален буквално през последните 10 години ...
И последното моята "скромна" НОВОБРАНСКА ВЕЧЕР тържество по случай встъпването ми в редовете на Българската Народна Армия през 1988 организирано от майка ми/вдовица -сирак съм от дете/ беше с 150 гости и обслужващ персонал общо 160 куверта се платиха на ресторанта -КОЕТО БЕШЕ ПОЧТИ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ ГОСТИТЕ НА СВАТБАТА МИ ПО КЪСНО/ОКОЛО 90 /. @}->--
Отклонихме се от темата всичко изказано не е мерило /критерии/ за щастие и любов ....
Пожелавам много щастие ,любов ,дечица ,късмет в живвота през 2013 и следващи години на всички съфорумци .А на тези които не са срещнали още истинската изпепеляваща любов това да се случи в най скоро време :bravo:
StarDust_:
Аз май това с вземането ще го пропусна или незнам как да стане, не съм го измослила :\
Ние с мъжа ми живеем в един апартамент в Бургас, аз обаче съм от София. Кумове ще са ни брат му, който живее в София и ще дойде и ще остане при нас в Бургас за сватбата. Аз в деня на сватбата ще се намирам в хотел/семеен хотел който ще наемем целият заедно с градината в която ще се проведе сватбата/. Та се оказва, че мъжа ми с брат му и жената на брат му/кумовете/ ще са в апартамента в Бургас, а аз в хотела с моите роднини , та най-много да скалъпим някое взимане от хотелската стая, но младоженца с кумовете ще тръгнат заедно :scratch:
Иначе не ми се изпуска ритуала с "откупването" на булката . Ще приготвим една кошничка с шоколадови жълтици, защото ми е грубо това с парите и ще подкупват шаферките с шоколад /смятайте сестра ми веднага ме е дала, умира за шоколад *happy*/ :danceg:
desideskata:
хаха, много хитро това с шоколада :bravo:
Мариелка:
И на мен много ми харесва шоколадовата идея, даже може да си я "открадна" :P
StarDust_:
За това ви я споделям, ако на някой му хареса , на мен ми се струва много готино ;)
Навигация
[0] Списък на темите