Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 23:47:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
DJ за сватба част 2
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: DJ за сватба част 2 (Прочетена 194598 пъти)
kali87
Ентусиаст
Re:DJ за сватба част 2
«
Отговор #270 -:
януари 19, 2014, 20:43:40 »
Цитат на: DjNick Mc в януари 18, 2014, 17:59:33
kali87,
Ето една идея за сватбена игра, която със сигурност няма да я има на другата сватба :
http://www.youtube.com/watch?v=20V9LgQ22sI#t=11
Много се снях на клипчето, ама като си представих, че това са моите гости.... едва ли ще им е приятно
Активен
samatatia
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #271 -:
януари 20, 2014, 13:29:51 »
Цитат на: Мрявка в януари 18, 2014, 20:09:57
Оле, на мен направо ми е просташка и пошла тази "игра"
! Но и аз съм от тези, които не смятат за прекрасен ритуала по бъркането под полата на булката пред всички гости, с крайна цел - победоносно развяване на жартиер
, та трудно бих могла да дам обективно мнение за подобен вид игри.
Иначе мога да предложа нещо, което присъстваше на нашата сватба: имахме фолклорен състав, който след като потанцува известно време измъкна първо кумовете, сложиха им престилка, пояс, шапка, забрадка и танцуваха с тях смешни танци, много бяха сладки и забавни. След това бяха наред двама случйно подбрани госта и младоженеца и те бяха преоблечени и ги караха да правят смешки, беше много забавно.
Мрявка, може ли да споделиш кой е фолклорния състав който сте наели. Прочетох твоята страничка но не можах да намеря нищо за него. Мерси!
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #272 -:
януари 23, 2014, 08:39:11 »
Момичета, можете ли да ми обясните какво прави водещият на сватбата, а DJ-ят не прави. Вече три пъти ме гледат странно мои познати, като им кажа, че няма да имам водещ
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #273 -:
януари 23, 2014, 08:46:31 »
ние също нямахме водещ, ходих само на една сватба на която имаше водещ-а, и правеше същото което правеше и нашият ДЖ, казваше какво следва, представяше ритуалите като : влизане на младоженците, захранването, ритането на менчето, първи танц и всички останали ритуали, общо взето повечето ДЖ действат като водещи също, за мен лично е ненужно да има и водещ ако сте наели ДЖ който се справя с всички ритуали
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #274 -:
януари 23, 2014, 09:10:02 »
Според мен водещият е абсолютно необходим, незнам как се е случило, но аз в БГ на сватба без водещ не съм ходила до сега (била съм гост на общо 5 сватби в бг). Работата на водещия е да води цялата сватба, да дава рамките на тържеството, ако е и дж, няма как да е толкова гъвкав, да се движи между/пред/около гостите, да обикаля, за да координира всичко. Специално при нас водещият беше и координатор (имахме координаторка, която обаче беше напълно излишна според мен, тъй като водещият вършеше цялата й работа, т.е. подканваше хорта накъде трябва да се отправят след ритуали, коктейли и тн, организираше главните участници, гледаше за фото, видео и прочее, и междувременно водеше, та със всичките тези задължения не си представям да е завързан зад един дж пулт изобщо
«
Последна редакция: януари 23, 2014, 09:20:00 от Мрявка
»
Активен
sparkle
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #275 -:
януари 23, 2014, 09:14:07 »
Здравейте момичета,
Аз съм нова във форума и бързам да кажа, че аз няма да се женя(поне не скоро). ;)Просто помагам с организацията на сватбата на сестра ми. Исках да ви попитам дали някой от вас има отзиви за DJ
Красимир Манолов
. На мен много ми се искаше
Стоян Петров
да наемем, но тази дата вече е заета. Пък и все пак това не е моята сватба-сестра ми трябва да реши. ще се радвам ако споделите мнение за DJ Краси.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #276 -:
януари 23, 2014, 09:17:18 »
Мрявка
, благодаря! Явно ще си го спестя това. Като цяло мисля да спестя координатор, а пък воденето по такъв начин не ми е симпатично.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #277 -:
януари 23, 2014, 09:23:46 »
Мисля, че в темата за ДЖ започнаха да се говорят абсолютни глупости. Основен водещ на сватбата в София е ДЖ-ят,в 90% от случаите. В провинцията - не, там хората имат друго възприятие и виждане за водещ. И може би с основание, то кой ли не е ДЖ. Убеден съм, че в по-големите градове също основен водещ е ДЖ. Личният ми опит показва, че привинциалните сватби са основно с водеща/водещ. А те са твърде малък процент от сватбите изобщо .
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #278 -:
януари 23, 2014, 09:26:36 »
При мен първоначалното отхвърляне на идеята "водещ" дойде именно от DJ-я, който ще бъде на нашата сватба. Той дори се засегна като го попитах какво прави водещият, въпреки че въпросът ми беше чисто любопитство. Впрочем и той каза това, което и
Pachoran
. Но след като ме гледаха ето така "
" три дами, реших да попитам.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #279 -:
януари 23, 2014, 09:33:20 »
Pachoran, каква е тая ГЛУПОСТ! "Провинциални" сватби!? Българската сватба си е българска независимо дали е в София или Варна, абсолютно недопустими сравенения правиш! И между другото само за инфо три от сватбите, които споменах по-горе бяха "столични"
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #280 -:
януари 23, 2014, 10:01:15 »
оф не му обръщайте внимание
Аз точно на Софийска сватба съм ходила с водеща, така че няма значение. Ако наистина има сложни неща от които има нужда от водещ ще си наемете такъв, няма нищо лошо в това, аз смятам ако ДЖ е достатъчно добър и вие му вярвате че ще се справи няма нужда.
Впрочем сега се сетих за една игра на сватбата на която ходих с водещата, тя много добре се справи защото именно беше между хората. Направиха т.k "Dance off" разделиха момичетата и момчетата на две групи и им пускаха песни и се надиграваха. Верно че компанията беше много голяма, Около 20 момичета и също толкова момчета и бяха много щури и им се получи много добре, всички гости се заливаха от смях, и с ДЖ не съм сигурна че щеше да се получи толкова добре, понеже тя беше сред хората и ги предрасполагаше.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #281 -:
януари 23, 2014, 10:09:36 »
За тази игра ни разказа нашият DJ и също ми се стори доста забавна. Той си я води. Явно наистина си зависи от професионалиста.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #282 -:
януари 23, 2014, 10:11:02 »
Специално за Бургас, ДЖ-ите са си и водещи. Нашият се справи прекрасно, даже повече от прекрасно, беше перфектен във всяко едно отношение и нямаше гост, който да не е впечатлен, дори няколко души му поискаха контактите, защото и тях ги чакат сватби. Водеше си ритуалите без грам проблем (пускаше си фонова музика и идваше при нас, не си е седял зад пулта). Също така имаше уникално чувство за хумор, не знам как е в другите градове, но при нас известните ДЖ-и са били водещи по радиа, може би за това имат повече дар слово и им се получава.
Предполагам навсякъде са възможни и двата варианта, зависи от очакванията и представите на двойката, както и от възможностите на професионалистите.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #283 -:
януари 23, 2014, 10:42:44 »
Във Варна ДЖ си е и водещ.Но това което съм забелязала е ,че ДЖ винаги си има помощник и много често когато той излезе да води дадена игра или ритуал другия ДЖ или помощник незнам какъв се води точно пуска музиката.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #284 -:
януари 23, 2014, 10:55:16 »
Мрявка, колкото и лошо да ти звучи словосъчетанието провинциална сватба, истината е такава. Сватбите в България изобщо не са едни и същи, различават се по много неща. В столицата имаме общо взето голяма еднаквост. Но на други места нещата са наистина коренно различни. Църковният ритуал дори често е различен по отношение на последователност на ритуалите. Има цели региони, в които разликите са огромни. Има неща, които никога няма да видите при масовата сватба, т.е. столичната. Масова казвам, защото основният брой сватби е в София.
Примерно в Северозападна България основен е духовият оркестър, често от младоженеца, до края на ресторанта. ДЖ е по-популярен в по-големите градове, главно областни. И то често в съчетание с духовият оркестър, оркестър, певица-водеща... В Източни Родопи почти ДЖ няма, имаме оркестри според етнически признак - турци, помаци, българи, цигани.Оркестрите са абсолютно различни. В Западни Родопи - основно оркестри по етнически признак....и т.н. Нищо от изброеното до тук и видяно многократно от мен не е характерно за масовата българска сватба, която като брой в София е най-голяма. А който не вярва на всичко това да напише в Чичко Гугъл сватба в еди кой си град, различен от този, в който се намира и сам да прецени да ли зурлите от Гоце Делчев пищят по варненските улици или валдхорната и тромпета в Пловдив, или тамбурата от Благоевград в Бургас...
Мариола, имам чувството, че си ходила на повече сватби от мен !
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...