Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:52:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
36
37
[
38
]
39
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 202992 пъти)
Lupercola
Гост
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #555 -:
юли 11, 2013, 15:15:53 »
Много хубава статия
Браво свекьрва !
Аз мисля, че е на психическа основа и физически мерки трудно биха помогнали. Мисля, че детето трябва да поговори с някой, който да има знанията и опита да разбере какво го мьчи и да ви даде сьвет как да го преодолеете. Т.е да се премахме причината, а не симптома.
Смятам, без да твьрдя, че сьм права, че вероятно е свьрзано с болестта на мьжа ти и това, което казвате или криете от детето, начиньт по който говорите по темата и пр.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #556 -:
юли 11, 2013, 15:46:02 »
Мацинка,според мен трябва да разберете защо го прави и тогавада търсите разрешение на проблема.колкото побързо,толкова подобре.дано да стане. От личен опит мога да кажа,че съм си яла ноктите доста време,пет шест години.Не съм имала стресови ситуации,живях в перфектното семейство,бях спокойно дете.На мен лично ми доставяше удоволствие да го правя. Когато сама реших тогава спрях,защото исках маникюр. Беше много трудно. Успех
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #557 -:
юли 11, 2013, 16:45:22 »
Сега си спомних, че моя братовчедка се отказа от навика щом започна да свири на пиано. *crazy*Колкото деца, толкова и причини.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #558 -:
юли 11, 2013, 19:16:56 »
И аз сьм гризала ноктите и сьм спряла, когато майка ме заплашила, че ще ми поникнат в корема (както някой по-горе беше споменал).
Но за разлика от Руми не бях спокойно дете, имах си разни вьтрешни преживявания.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #559 -:
юли 14, 2013, 03:09:22 »
Мамчета кога спряхте да преварявате водата за бебчовците? Бебка вече е на 8 месеца и досега и преварявах изворна вода, но мисля вече да спра да я преварявам. Рано ли е все още да спра да я преварявам? Като приготвяте АМ пак ли ползвате не преварена вода, в случая когато сте спрели да я преварявате?
и искам да отбележа че бяхте прави относно пушенето в БГ - никой от близките ми не пушеше вътре и не се е налагало да правя забележки на някой или пък да му напомням че има бебе. Явно нещата са се променили от преди, което може само да ме радва. Проблемът с пушенето по заведенията обаче си остава. Като излезем с компания и седнем в някое завдение навън когато някой пуши, пушека идва и при нас и не е приятно да ме умирисват ама както и да е. Не е болка за умиране.
Активен
Деска
Ентусиаст
«
Отговор #560 -:
юли 14, 2013, 07:51:56 »
Аз преварявах водичката до 40- я ден и от тогава сме на изворна Девин розов етикет, моята педиатърка ми каза че най вредното нещо е да се преварява изворна или минерална вода ... колко е вярно и колко не не знам, но я послушах
Активен
Leq_80
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #561 -:
юли 14, 2013, 12:20:10 »
Преварявах до 1 година на детето по навик. Сега сме на изворна или бебешка Бебелан
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #562 -:
юли 14, 2013, 13:35:52 »
и менме вълнува този въпрос. аз преварявям все още изворна девин. чудя се докога дя го правя,както и докога да стерилизирам?Вече стерилизирам веднъж седмично и няма проблем.
По колко АМ според вас се дава на седеммесечно бебе. аз давам по 200 но все не му стига.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #563 -:
юли 14, 2013, 14:02:01 »
Преварявайки изворна/минерална вода,концентрираш състава й. Макар,че преваряване е силно казано,надали някой преварява по книга, с поне 5 мин.кипене. Но наистина не се прави.
Сега погледнах за АМ-до преди да започна да давам твърда храна е пиел по 120-150 мл АМ на хранене. После допълвах мл.мляко в зависимост колко мл. каша/пюре е изял и само вечерята преди лягане остана чисто АМ. 200 никога не съм правила,не е показвал да не му стига. А когато започна да сяда с нас на масата с парче хляб,сирене и т.н тогава по 90 му правех преди лягане,докато не се отказа сам.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #564 -:
юли 14, 2013, 17:52:32 »
Не знаех че е вредно да се преварява изворна вода. Аз преварявах изворна, от вчера и давам не преварена пак изворна.
Руми, може да му дадеш пюре или каша в доълнение или пък да заместиш още едно ядене.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #565 -:
юли 14, 2013, 21:55:53 »
Цитат на: *mwpo в юли 14, 2013, 14:02:01
Преварявайки изворна/минерална вода,концентрираш състава й.
И аз така знаех, затова не преварявах изворната.
За АМ - давала съм дори повече от 200 мл, но при лягане. Изпиваше си го без проблеми, но тя беше и над годинка все пак. Постепенно го намалих и спрях към годинка и 7-8 месечна възраст.
За малко бебе не мога да кажа. Ако не се дразни след като свърши, значи му стига.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #566 -:
юли 14, 2013, 21:57:40 »
Аз до шестия месец преварявах,после Девин изворна или Бачково /тя пак е изворна/.Стерилизирам когато се сетя ,но мия шишетата с вряла вода.За АМ вечер давам и по 240 мл ,но на по малко се сърди ,реве ,иска си още.
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #567 -:
юли 15, 2013, 09:18:04 »
Цитат на: *mwpo в юли 14, 2013, 14:02:01
Преварявайки изворна/минерална вода,концентрираш състава й.
И нашата докторка не ми даваше да преварявам по тази причина. Преварявах чешмяна а после мина на изворна девин и савина - 10 месеца, тогава спрях и стерилизацията, но миех шишетата с вряла вода и препарат на бочко.
АМ си пиеше до 1 г и 4 мес по 220 мл вечер и после изведнъж го отказа.
Да ви питам за съвет за нашия проблем.
Махнахме памперса много бързо и нощния включително, НО за ходенето по голяма нужда не иска на гърне или в голямата тоалетна, купихме му седалка, не иска и памперса, а си върши работата в гащите
Опитах да седна срещу него на гърнето и да му говоря или да гледаме филмче, обещавам, че ще му купя бонбони или нещо което обича и НЕ, не ще да седне, отива някъде свършва си работата и идва да ми съобщи, че е готов. Имали ли сте подобен случай и как приучихте децата да ползват гърне / тоалетна???
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #568 -:
юли 16, 2013, 15:56:11 »
Боги
със съвет от личен опит за съжаление не мога да ти помогна. Обаче докато се ровех преди време за информация за учене на гърне попаднах на описание на проблема, който описваш. Всъщност ми направи впечатление тогава! Става въпрос за чувството за собственост, което се развива при някои деца около 2-рата годинка и най-вече при момченцата. Спок го нарича "бунтовен период". Не знам дали при вас случая е точно такъв, но хвърли едно око на статията за всеки случай. Има и съвети какво да се прави. Знам, че много се отрича напоследък Б. Спок, но навремето тази книга е била настолна за нашите майки, а те са ни отгледали не чааак толкова зле, нали?
Виж номер 370 и 381.
http://chitanka.info/text/2377/15
Успех.
Активен
Alichka
«
Отговор #569 -:
юли 16, 2013, 16:13:45 »
Аз също нямам опит при такъв проблем, но искам да допълня думите на Princess_of_the_Dawn. В "Психология на сексуалността" Фройд също поставя такива разграничения - първо е т.нар. орален - детето е зависимо изцяло от родителите - хранене, обличане, игра. После е т.нар. анален - детето ходи само, хваща предмети, говори, т.е. започва да взима решения само. Това също го наричат фазата на НЕ-то. Всичко се отрича първосигнално.
Има доста литература по този въпрос в интернет
Активен
Страници:
1
...
36
37
[
38
]
39
40