Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 23:28:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
" Халките - 10-част"
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Халките - 10-част" (Прочетена 143755 пъти)
rubijou
Любопитен
Публикации: 24
Отг: " Халките - 10-част"
«
Отговор #270 -:
април 29, 2012, 08:08:13 »
Момичета, за цените имайте предвид няколко неща. първо, на много места подвеждащо казват най-ниската цена, на която се продават дадени бижута, а после се оказва, че повечето модели (по-сложни като изработка), са на по-висока цена. Затова не трябва да се пита за цената на златото като цяло, а конкретно за дадения модел.
По принцип за халки нормалните цени за 14 карата в София са от 68 до 85 лева в замисимост от сложността на модела. Например, някои модели от каталога на Сара Трейд изискват моделиране за всяка отделена мярка, което допълнително оскъпява всяка халка с 50-100 лв.
Ето и е формулата за каратите и цените ..., за тези, които разбират повече от математика
грамаж * карати в момента / карати които искаме да получим, например за 1гр. злато от 18к превърнато в 14 би изглеждало ето така:
1*18/14=1.2857гр
тоест 1гр 18 карата струва 1.2857 пъти повече от 14к, примерно ако 14к се изкупува на 44лв, 18к би трябвало да е 44*1.2847=56.53лв
«
Последна редакция: април 29, 2012, 08:31:39 от rubijou
»
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Отг: Отг: " Халките - 10-част"
«
Отговор #271 -:
април 29, 2012, 09:57:55 »
Цитат на: rubijou в април 29, 2012, 08:08:13
Момичета, за цените имайте предвид няколко неща. първо, на много места подвеждащо казват най-ниската цена, на която се продават дадени бижута, а после се оказва, че повечето модели (по-сложни като изработка), са на по-висока цена. Затова не трябва да се пита за цената на златото като цяло, а конкретно за дадения модел.
Мерси за полезното инфо, на мен ми казаха че за този модел ще ми вземат толкова- 75 лв /гр , но той е без камъни и украси.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #272 -:
април 29, 2012, 21:31:37 »
Момичета, след известно обикаляне и ние харесахме най-много ГеОро - съотношението "качество - цена" ми се струва най-разумно от всички други места, които видяхме....Видях, че има спор за цената - на нас ни казаха 75лв/гр., време за изработване - 20 дни
Утре ще пообходим още някое друго място и ще вземем решение, че нямаме време
Активен
emmmmmy
«
Отговор #273 -:
април 29, 2012, 21:35:04 »
Аз мисля също да мина през Diddo, открих че работят 70 лв на грам за същия модел халки като в Ге оро, а и можем да свалим цената до 500 лв, защото можем да изберем грамажа. Поне така казаха в имейла си. Ако не ми харесат нещо на място, директно отиваме в Ге оро и поръчваме.
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #274 -:
април 29, 2012, 21:40:53 »
Цитат на: emmmmmy в април 29, 2012, 21:35:04
Аз мисля също да мина през Diddo...
Къде е това? Имат ли сайт?
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #275 -:
април 30, 2012, 09:54:51 »
http://novobiju.com/
Ем,моля те ако ще минаваш през Дидото да споделиш впечатления за моделите им,доколкото видях са еднакви за сребърни и златни халки,а в e-mail ми писаха ,че имат от няколко вида златни всички размери в магазина им и могат да се купят на място веднага.За златото цена от 70лв грама,пък на сребърните са фиксирани и не зависят от грамажа.Иначе Еми,много готини халки,страшно ми харесват,супер е че сте си намерили 'вашите'
Активен
emmmmmy
«
Отговор #276 -:
април 30, 2012, 09:56:26 »
Ок готик, вие на сребърни или на златни се спряхте, за да знам какво да гледам следващата седмица?
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #277 -:
април 30, 2012, 10:07:25 »
Сребърни
Много ти благодатя, Ем
Активен
zlati i rumen
Регистриран
«
Отговор #278 -:
май 02, 2012, 12:21:12 »
Да попитам какво ви е мнението за розовото злато? Ние още не сме се спряли на определен модел, но много ми хареса една половината е от бяло злато, а другата половина от розово, но не мисля, че е уместно розово за мъж а и колкото и да харесвам розовото като цвят мисля, че на някакъв етап ще ми омръзне и затова мисля да са изцяло от бяло злато. Ето на тази халка съм се спряла за сега
http://www.sara-trade.bg/shop/customer/product.php?productid=383417&cat=3&page=3
Активен
emmmmmy
«
Отговор #279 -:
май 02, 2012, 19:36:11 »
ние пробвахме шарени с розово злато, но на мъж някак си не ми стоеше, неподходящо беше, поне в нашия случай.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #280 -:
май 02, 2012, 21:25:13 »
Здравейте и от мен! Ние днес отидохме да поръчваме халките в ГеОро и си тръгнахме с тях - модела който бяхме харесали беше с нашите размери и ни ги дадоха направо...ние не искахме нищо да променяме...та така - имаме си халкиииии
Между другото не можахме да намерим Дидо-то...но вероятно е било затворено, защото ние ходихме в понеделник и имаше доста спуснати кепенци по същата уличка.
zlati i rumen, розовото злато в никакъв случай не е толкова розово, колкото изглежда на снимки и каталози - трябва да го видиш на живо...не бих казала че не е подходящо за мъже, напротив...Нашите халки са с лентичка от розово злато и мъжо сам ги хареса и се хареса в халката
Модела, който си харесала на Сара Трейд е много красив, но имай предвид, че почти никъде не разполагат с богат избор от мостри на тази фирма...можеш да поръчваш от каталог, но повярвай ми, едно е да харесаш нещо на каталог, съвсем различно е да го сложиш на ръката. Аз лично ти препоръчвам да пробвате възможно най-много халки и на различни места - така ще разберете кои са вашите
Успех с избирането
Активен
rubijou
Любопитен
Публикации: 24
«
Отговор #281 -:
май 03, 2012, 06:33:37 »
snow_white е права за розовото злато.
В действителност е съвсем различно като цвят от снимките в интернет и по разни каталози. Задължително трябва и двамата да пробвате халките на живо, само така може да се прецени дали даден модел/цвят ви отива. Розовото злато е доста модерно напоследък и в комбинация с жълто или бяло стои много красиво и на някои мъже им отива.
Активен
macituu
Сватбар
Публикации: 219
«
Отговор #282 -:
май 03, 2012, 08:51:28 »
В събота ще ходим в Раковски
нямам търпение, големи надежди залагамна този магазин. Можете ли да кажете как е цената на грам да знам каква пачка да вземем?
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308
«
Отговор #283 -:
май 03, 2012, 11:19:55 »
Rubijou, благодаря за полезната информация!
Исках само да попитам още нещо - тези формули се ползват при изкупуване на златото ли? Как доказваш , че златото, което носиш е 14 К или 18К, ако нямаш сертификат? На място те ли ти го гледат? Просто досега не съм купувала, нито заменяла злато и не знаех, че има такива преизчисления
Ние имаме 4 месеца и сега реших да прочета съветите и мненията на всички ви за халките. Доста инфо давате
Активен
zlati i rumen
Регистриран
«
Отговор #284 -:
май 03, 2012, 12:48:03 »
Наистина ли, не съм виждала до сега на живо розово злато и си мислех, че няма да стои добре, но щом казвате, че не е чак толко розово трябва да пробваме. Лошото е, че няма да имаме много време ще се приберем 20 дни преди сватбата и ще трябва много бързо да решим кой е наи-подходящия модел за нас, че доколкото разбрах са нужни колко 2-3 седмици за да се изработят и се притеснявам дали ще имаме достатъчно време
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...