Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 17:26:38

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 5 "  (Прочетена 176689 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« -: февруари 14, 2012, 08:33:37 »

Активен
van4ii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: февруари 15, 2012, 09:52:45 »

Здравейте, аз май съм първа в новата темичка smile
Пристигам с въпроса как точно правите попарката за малките и освен с хляб с какво друго може да се направи? И какви са вариантите за закуска,освен млякото, ако малките не я харесат? nea
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: февруари 15, 2012, 09:59:52 »

Аз правя попарата по следния начин:
4 сухара
100мл. вода
сирене,колкото кибритена кутийка
1ч.л. масло.
Натрошавам сухарите на малки парченца/най-удобно ми е да ги сложа в найлонов плик и да ги начукам с някой буркан или чаша/ и прибавям сиренето и маслото-всичко в една купичка.Загрявам водата и заливам с нея сухарите,маслото и сиренето.Разбърквам и пасирам. smile
Друго,което съм давала за закуска,са макарони или кус кус.Сварявам ги,добавям обезсоленото сирене/количеството е пак колкото за попарата/ и маслото.Макароните пасирам,кус кусът-не. smile
Това давам за закуска.При нас попарата е хит и колкото да й предложа,толкова ще изяде.Ограничавам я до 4 сухара,за да не си разваля обяда. good
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: февруари 15, 2012, 12:25:51 »

Ванчии, не се притеснявай, ако не е фен на попарата твоята Ели. Много бебчета са така. При някои отминава, при други - не. Ели прояде може би 2 месеца след като й я предложих. Но не съм й настоявала. Предлагах през няколко седмици. Сега я хапва. Аз не слагам повече от 3 сухара, може и два - зависи. Натрошавам ги, добавям намачкано обезсолено сирене, масло колкото грахово зърно и заливам с топла вода. Попарата не съм я пасирала нито преди, нито сега.
Друго, което би могла да даваш, ако не си въвела глутена, е каша от просо с масълце (Ели много си го обича, а е много полезно!), каша от ориз и рожкови, каша от елда. Ако си въвела глутена - може и грис (аз лично за закуска й правя нещата по-скоро солени, тоест със сирене, та и гриса така - масълце и сиренце), кус кус, или намачкани макарони, ако вече яде на парченца. Друг вариант за глутенова закуска е филийка, намазана с извара, например.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #4 -: февруари 15, 2012, 12:44:25 »

При нас попарата е както при Sunray и Carlyangel,но аз я заливам с чай от лайка и след това я покривам да се задуши докато изтива. Също съм пробвала да я залея с АМ и кърма,но не я хареса.
Да ви споделя, от скоро за закуска сутрин или следбяд й правя печена филийка с жълтък и сирене(аз го правя върху арабска питка, с другия хляб стана много меко и не го хареса) как не съм се сетила по рано незнам,с кеф си го хапва.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: февруари 15, 2012, 18:59:28 »

Аз да попитам колко време след като захранихте бебе с плодове и зеленчуци му предложихте месо? И как точно мерите 30гр примерно. Може би в бурканче слагате, за да се ориентирате, аз нямам теглилка и ще ми е трудно, освен за бурканче за друго не се сещам? Когато давате месо за първи път по колко дадохте?
Имам готови пюрета с цел да захраня, после ще взимам домашно.
Активен
bejkite
Сватбар
***
Публикации: 252



Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: февруари 15, 2012, 19:53:44 »

tweety bird, аз сварих месото и го замръзих във формички за лед. Сега изваждам по кубче, когато ми трябва. Моите формички са по 25 грама.
Дадох за първи път пилешко на 7 несеца и 20 дни. Мисля тази седмица да въведа заешко.
Започнах както със всяка нова храна- пъво една лъжичка, после две и т.н.
Давам през ден, но вчера на консултацията ми казаха, че трябва всеки ден  crazy
Казаха ми риба от 9/10 месец и жълтък и сирене от 10.
Мазнина още не съм въвела, но мисля да започна със зехтин.
Момичета, какво ще кажете за сиренето, жълтъка, мазнината и рибата?
Мерси.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: февруари 15, 2012, 20:08:21 »

Благодаря ти, bejkite.
Една лъжица не е ли около 15-20гр. (нормална за бебе)?
Това за формичка лед е много идеино, някои така си замразяват кърмата. Не се бях сетила за месо. Предполагам го опаковаш после да не ветрее.
Аз давам масло, но не на всяко зеленчуково хранене, че акаше рядко преди 2 седмици и го спрях. Но иначе слагам колко 1 грахово зърно на едно 190гр пюре, горе-долу, че аз си ги правя сама. Купих й немско обезсолено масло.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: февруари 15, 2012, 20:14:27 »

Момичета, какво ще кажете за сиренето, жълтъка, мазнината и рибата?
Мерси.
Първо започнах със зехтин,после добавих масло.Май по-често ползвам маслото.
Риба дадох преди месец-мислех по-рано,но трудно намерих,каквото исках.
Месо и жълтък давам през ден.
Аз започнах с извара,но според повечето книги се започва първо със сирене,после извара и кисело мляко.

Туити,20гр е една равна супена лъжица.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: февруари 15, 2012, 20:21:01 »

dodo23 , то това с гр е малко относително, едно е лъжица брашно, друго е захар, друго е течност, четвърто е ориз и т.н. та в този ред на мисли, сетих се може би формички за лед, течностите са около 25гр,а  месото? не вярвам и то да е толкова.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: февруари 15, 2012, 20:59:58 »

Туити,аз слагам една чаена лъжичка месо,ако приготвям домашно месно пюре.Толкова ми се струва достатъчно. smile
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: февруари 15, 2012, 21:40:42 »

dodo23 , то това с гр е малко относително, едно е лъжица брашно, друго е захар, друго е течност, четвърто е ориз и т.н.
Напълно си права!
Имах предвид,че една супена лъжица месо е около 20гр.
Активен
bejkite
Сватбар
***
Публикации: 252



Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: февруари 15, 2012, 22:03:31 »

Предполагам го опаковаш после да не ветрее.
После го слагам в пликовете за фризер (със закопчалката отгоре).
Годността на свареното месо е 1-2 месеца. Ако е сурово е много повече, но аз реших, че като сваря и пасирам ще ми е много по- лесно, когато приготвям храната.


Мерси, dodo23.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: февруари 16, 2012, 11:42:39 »

Още един въпрос smile
Кога да вкарам подправки като копър, магданоз? Мисля, че някъде го бяхте писали.
А чесън? Лук яде два пъти, единия път явно й беше повече й не го иска пюрето. Има ли някоя подправка, която не е хубава, дразни стомаха да речем? Не говоря за сол, пипер и люти, а от рода на магданоза.
Днес яде картоф, карфиол, броколи и морков. Изяде го наведнъж. Вече от 2 седмици някъде заменям обедното мляко с ядене. Не иска мляко. Но следобяда й давам плод и мляко, защото нали не замества ядене.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: февруари 16, 2012, 11:50:13 »

Туити,давала съм и копър и магданоз в зеленчуковите пюрета.Мисля,че не е проблем.Не съм ги въвеждала отделно,понеже количеството така или иначе е минимално.Чесън не съм давала и не знам от кога е възможно.Предполагам,че след термична обработка няма да дразни или люти,така че 1-2 скилидки на една тенджера ядене,не биха били проблем. smile
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines