Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 07:24:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част  (Прочетена 188054 пъти)

ralunka
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #210 -: март 07, 2014, 14:50:51 »

Ами между 110-120 човека ще е сватбата. За сега 100% само фотографът ни е сигурен - Калушков.. За предпочитания - искам да е отвън, искам да има трева наоколо/обичам зеленото/, украсата да е семпла.Снощи успях да почета малко назад в темата и видях, че има недоволни от управителката, но няма да и позволим да ни се качва на главата, в смисъл, че и да се мъчи да се налага - неин проблем. Мъжът ми не взима много на сериозно организацията, а аз вече се чудя за торти, рокли, покани, подаръчета за гости прочее..
Вижте на какво попаднах - може да изтеглите документа и да си планирате бюджета - за бъдещите булки
http://www.bgwedding.com/index.php?page=s_32
Иначе сватбата ще е на 28 юни
Честно казано ми е едно депресирано..Времето лети,а аз е мога да смъкна килограми/не че съм много дебела, но съм..хм.. пухкава/ и роклята, която съм си харесала не ми стои добре, а аз искам нея/тук се тръшкам хихи/ Минаха почти две години от както родих децата, но не мога да си върна килограмите. И понеже започнах тема за децата - има ли такива като мен, които са се женили с малки деца и как процедирахте? Аз смятам да наема детегледачка за самия ден, тъй като не искам да ощетявам бабите/не, че няма и те да се занимават де/ но като цяло тя да ги гони и усмирява хаха
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #211 -: март 07, 2014, 15:21:00 »

мила 110-120 човека не е малка сватба и така като гледам нямате много време с организацията.защото хич не е лесно.повечето ресторанти в арбанаси казват че могат да съберат 100 човека ,но помоли да ти дадат план как ще са масите или просто прецени дали ще има място за игра.българка събира доста хора,но масите са малко разхвърляни,люляка мисля че и те събират около 120 човека,а там е прекрасно.на рачев резиденс кувертите са доста парички,незнам вие до каква сума сте си определили на човек,но според мен 45лв на човек си е много
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #212 -: март 07, 2014, 16:36:26 »

45лв не е много, зависи от гледната точка и съдържанието на менюто. Бил съм на въпросното място, както и на още 2-3 в района и мисля, че предлагането си отговаря на цената.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #213 -: март 07, 2014, 17:45:04 »

ами принципно зависи много какво включва,но да не споменавам заведение като куверта беше 27 лв и имаше страшно много ядене,което остана и беше много вкусно,като позволиха и внасяне на доста неща ,но това зависи от бюджета и от човека.аз предпочитам да поканя повече хора и пак да останат доволни.
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: март 08, 2014, 18:17:48 »

Сватбата на девера ми беше в Севастократор. 120 души се побраха точно, ако имаше още хора нямаше да е добре. Вратите към терасата бяха отворени и при хората излизахме и на терасата. Иначе имаше място за танци. За Винпалас се съмнявам да съберат толкова хора. Дори и да ги съберат мястото за танци едва ли ще е повече от 15квадрата.
Активен
stelkkka
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: март 12, 2014, 14:03:59 »

Ралинка,само заради теб се престрашавам да се запиша тук  Girl_hide И нашата сватба ще е през юни ,но още нямаме дата точна,защото незнам баща ми кога ще може да се върне от чужбина.Иначе и аз имам малко дете , на годинка е и мислим да съчетаем сватбата с кръщене . Абе много неща планирам , а бюджета ми е оскъден и въртя,мисля,смятам ... не ми остава почти никакво време за организация с детето...абе луда работа  good
Попаднах на това http://www.provideovt.com/#!tseni/cz2v цените ми се виждат повече от прилични и май ще се възползвам от услугите им.
За ресторанта ,мислим да е в Лесопарка в Лясковец.Скоро бяхме там на сватба и беше страхотно.Персонала е много на ниво  good
За Ди Джей и водеща обаче ще помоля за съдействие и инфо за цените ,както и за музиканти за извеждането .Благодаря предварително за тези които ще се отзоват  give_rose
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #216 -: март 12, 2014, 14:18:10 »

аз също погледнах този сайт и наистина цените са повече от прилични,но така и ненамерих информация за тях,и си запазихме други като фотографа ще ни струва 200лв а видеооператора 330лв
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: март 12, 2014, 16:27:02 »

stelkkka, като се прибере съпругът ми ще ти пратя на ЛС телефон на музиканти от Лясковец. Те свириха през цялата ни сватба иначе предложиха цена за извеждането и цена за през целия ден. Аз съм доволна от тях, те са професионалисти, свирят в заведения, а иначе са към едно от читалищата в Горна Оряховица и имат и други изяви, свързани с участия на читалището.
Активен
stelkkka
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: март 12, 2014, 18:12:11 »

Ясмин-530 за фото и видео си е чиста далавера   good ,ако не успея да се свържа с тези от линка , ще ти пиша за координати на лични за тези ,които си уговорила ти.
Мари,аз съм от Горна , давай ги твойте хора  yahoo
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #219 -: март 12, 2014, 19:18:22 »

Изключително неприятно ми е е да чета подобни коментари за услуги с престъпно лъжлива информация в представянето на услугите и на цена равна на дневния оборот на всеки клошар от района. Как е възможно млади и интелигентни хора да наемат подобни фирми или физически лица, които лъжат открито и са технически неграмотни, това е написано на всеки ред в сайтовете им ? Човек се чуди кой е по-глупав - клиента или изпълнителя. Защо наемате хора без образование и работа, които се борят за къшей хляб и подронват работата на хора с опит, желание, инвестиция и образование. За ЦЕНАТА изобщо не говоря, тя е престъпно ниска. За пореден път се убеждавам, че подобни специалисти трябва да излязат от пазара принудително, НАП, Комисия за защита на конкуренцията, съд за подвеждаща и невярна информация....няма друг лек. Защо наемате подобни типове да отразяват събитието ви на цена, колкото един чифт обувки ?
Активен
stelkkka
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: март 12, 2014, 19:39:06 »

Явно се намесихте в темата за да създадете конфликт.Първо -как разбрахте , че хората които наемаме са без образование и работа?Второ,ако близо 600 лева е дневния оборот на клошар,спешно сменям професията.Трето и много важно , щом обсъждаме такива ниски цени ,явно това можем да си позволим .Мога да направя компромис със  фото и видео заснемането , защото за мен над 1000 лева за тези услуги са си грешни пари.Става въпрос за 10 часа ,за двама човека и за ден , максимум два за обработка...е , не колкото и да съм благосклонна такива пари не давам.А вие си изнасяйте каквито желаете речи за това как убиваме младите и талантливите с изказванията си.Да не забравяме ,че форума е свободно пространство и всеки има право на мнение.
Цитат
Защо наемате подобни типове да отразяват събитието ви на цена, колкото един чифт обувки ?
-не го правим ,моите обувки са 40 лева!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #221 -: март 12, 2014, 20:42:24 »

Да с това портфолио и 2 дена за обработка са много. Но има хора, който обработват и по 20 дни, зависи от критериите. Наистина за цените, ниски, високи, всеки има право на избор. Само че, има един основен въпрос. За какво точно плащаме? Ако ще получим нещо, което по визия е близко до това, което може нашите приятели да направят на сватбата, значи плащаме за факта , че няма да се снимаме сами или няма да ги ангажираме тях. Докато в другия случай плащаме за скъпи спомени, на койот ще се радват един ден и нашите деца. Също като при колите Трабант и Мерцедес. За едната плащаме за да не ходим пеш, а за другата да ни вози. Не искам да се възприема поста ми като заядка, но е важно клиента да е наясно за какво точно плаща. Иначе цените се такива, че с тях и стара читава техника трудно ще купиш, но това е друга тема.
Не го възприемайте грешно, например моято сестра е доста зле финансово и когато се жени и тези суми и бяха много. Тогава я убедих, че по добре да няма видео или фото,(тоест избира една от двете услуги) отколкото от двете по Нищо.
« Последна редакция: март 12, 2014, 20:44:44 от Deliysky » Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: март 12, 2014, 23:37:05 »

Според мен цената си е право пропорционална на услугата. Предполагам, че това не е оператор с техника и обработка като тези на Краси Ламбов (не му правя реклама, дори не знам и на какви цени работи, но това, което прави няма как да е за без пари).
Вярно е, че може наш приятел да заснеме сватбата, на едва ли ще има професионална камера, записа с любителска е различен. Давам си сметка от опит. Така че, зависи от бюджета и от услугата, т.е. заснемане като часове, определени кадри, заснемане преди и след сватбата, интервюта, клипчета на младоженците и т.н. и т.н., което оскъпява нещата. Ако човек иска просто едно заснемане на деня от - до и нищо друго защо да не заплати по-ниска сума? Винаги може да се направи допълнителна обработка и монтажи.
Не ме разбирайте грешно уважавам специалистите, хората с качествена техника, креативност и творчество, но ако нямаш бюджет.........
Същото е като с менюто. На една сватба гостите консумират скара, на друга сватба специалитети. На една сватба тортата струва 100лв, на друга 1000лв и т.н.   
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #223 -: март 13, 2014, 01:15:30 »

Проблема е, че често с цел занижаване на цената ще ви снимат точно с любителска камера. И ли с толкова стара ПРО, че картината ще е по-зле от съвременна любителска. Има в Турция едни фалшиви камери по 1000 долара, снимат почти като тези от Технополис за по 400лв, но са поставени в една голяма кутия и изглеждат по-професионални на външен вид от тези за по 10 000лв. С фотоапаратите е същото. За 150лв няма шанс техниката да е професионална, по скоро е нещо малко отличаващо се от любителската. Разбира се, за всеки влак има пътници. Но е добре да знаете, за какво плащате! Аз лично съм максималист. Ако ще е гарга , да е рошава.
А относно цената на Краси, 1200лв е базовата, по последно инфо. Ясно е , че е трудно за човек с 500лв заплата. Изобщо болна тема, но какво да се прави. И още по-лошо ни чака, трудното тепърва предстои.
« Последна редакция: март 13, 2014, 01:18:01 от Deliysky » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: март 13, 2014, 07:44:09 »

Какво стана сега?Този така стар спор се прехвърли и в тази тема,така ли?
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: