Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 21, 2025, 00:17:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 4 част  (Прочетена 198845 пъти)

магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: февруари 10, 2014, 12:29:51 »

Темата се отключва, но при последвало мнение, което е явна реклама, то ще бъде директно изтрито без предупреждение!
Активен
bilqna_st
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #181 -: февруари 10, 2014, 12:56:11 »

Здравейте, нова съм във форума  smile Нашата сватба ще бъде през септември. Въпроса ми е дали някой има представа от цените в Парк хотел Арбанаси? Четох мнения за него, но никъде не се споменава за цени. Ориентировъчно поне? Благодаря предварително   smile
Активен
monika89
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #182 -: февруари 10, 2014, 14:17:36 »

Най-добре е да се свържете с ресторанта и да ви изпратят цени за примерни куверти за сватба. Всеки ресторант ще ви разреши да си внесете допълнителни неща, стига да направите минималния куверт, който изискват.
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: февруари 10, 2014, 18:43:08 »

MissBlondy, на сватбата на девера ми снима екип от Търговище. Цената за фото и видео наистина беше доста приемлива, още повече, че снимаха до края на събитието. Не бяха поставяли условия от сорта ".... ще снимаме 10ч след това по Хлв на час". Аз лично много държа на тези неща, защото точно те подхранват спомените ти живи. За съжаление за нашата сватба не беше така. Въпреки, че си поисках и суровия материал, също заснемането не ми беше достатъчно. А в един момент казаха и си тръгнаха и обещанията в балоните ги засне братовчедка ми с нашата камера  sad. Та на мен определено ми хареса това, че тези момчета стояха до край без да искат допълнително заплащане.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #184 -: февруари 11, 2014, 09:44:47 »

Здравейте отново.Искам да попитам когато има изнесен ритуал в ресторанта и искаме и църковен брак как се действа.кое е първо.Доколкото разбрах се минава първо през църквата,а после в ресторанта изнесения,но пък нали по закон неможело първо църковен. huhhuh.gif
Активен
MissBlondy
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #185 -: февруари 11, 2014, 10:45:53 »

Jasminne, Изнесеният ритуал при нас ще е формален, т.е. ние ще подпишем в Общината ден - два предварително, защото не върви да разкарвам 120 човека няколко пъти из града в най - голямата жега. След като ме вземат от вкъщи, минаваме през манастира, а после в ресторанта ще ни е изнесения ритуал, на който отново ще се разпишем за пред гостите и както си е там традицията и никой не би разбрал дори, освен кумовете и родителите.
П.П. А и това с подписването преди сватбата го реших след като ми казаха, че не е хубаво булката да минава по един и същи път повторно, а ние, за да стигнем в Общината, няма от къде другаде да обиколим. Леко суеверие Wink. Сега ме стресират и с това, че не било хубаво да се сключва църковен брак в събота, но ние сме годили и на съботни сватби с църква, така че няма да се поддам smile
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #186 -: февруари 11, 2014, 12:10:37 »

аз лично не вярвам на тея работи за съботния брак,при нас също имаше проблем събота или неделя,знам че в събота не се сключва църковен брак ако има задушници,но в днешно време всичко е възможно.а за формалния ритуал кой ще ви го води в ресторанта,аз също мислех идеята но се притеснявам да не би да се провалим нещо
Активен
MissBlondy
Новак
*

« Отговор #187 -: февруари 11, 2014, 12:32:32 »

Ще ни го води водещата, правила е толкова мн сватби, и нашата ще направи. Водещия може да ви свърши тази работа, не се притеснявай от провали, никой няма да забележи, ако има дребни фалове, ходила съм по сватби, но никога не съм се замисляла за всичко, което в момента правя от страната на булка ... всичко ще мине перфектно smile.
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: февруари 11, 2014, 21:48:54 »

Когато бяхме кумове, в сряда ходихме в съвета и разписахме, а в събота след вземането на булката отидохме в църквата и след това в ресторанта. С влизането в ресторанта се проведе гражданския брак както си му е реда с всички подробности (а на реалното подписване, което беше в сряда нямаше ритуали с наздравица, със свещи, венчайте се ..... и т.н., беше си просто казване на заветното ДА и полагане на подписите). Ритуала го води жена от съвета. На сватбата на девера ми, която беше в Арбанаси, първо се сключи църковния брак, след това кмета на селото проведе гражданската церемония, подписаха се реално, не е било като на театър. Но наистина за пред гостите може водещата да свърши работата, едва ли някой от гостите ще се запита това легитимно ли е или е театър. Така или иначе щом вдигате сватба гражданския брак е налице  Wink
Колкото до съботните венчавки. Нашето венчаване беше в събота, това беше през 2007г. След около 2-3г измислиха, че в събота не били позволени венчавки. И какво става с венчавките провеждани в събота преди това решение, едва ли на нелегитимни. Друго е вече ако е по време на пости, тогава не се правят венчавки, но може да се провери в нега кои са периодите в годината, при които не се правят венчавки.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #189 -: февруари 17, 2014, 21:26:28 »

Здравейте момичета,нещо не сте много активни напоследък,как протича подготовката за вълшебния ден,вече обиколих агенциите и съм почети на финалната права  girl_wink
Активен
MissBlondy
Новак
*

« Отговор #190 -: февруари 18, 2014, 18:23:23 »

Хайде, разказвай, къде, какво си набеляза или пиши на лично, за да не прозвучи като реклама smile. Аз се активирам с действия в края на тази седмица smile.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #191 -: февруари 19, 2014, 10:21:13 »

писах на лични,че малко ще прозвучи като реклама.иначе в нашата подготовка останаха само тоалетите на шаферките и дребните неща подаръчета за гости,чаши и свещи и не се сещам друго за сега blum
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: февруари 19, 2014, 12:33:29 »

jasminne, шаферките твои приятелки ли ще бъдат или малки дечица? По отношение на тоалетите вие ли ще поемете разходите или всяка от шаферките ще поеме сама тоалета си? Много съжалявам, че на нашата сватба нямах шаферки - приятелки. Но пък имах 3 малки куклички, като едната беше само на годинка и имам снимки с нея, сложена на капака на булчинската кола като кукла от ретро сватба smile   
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #193 -: февруари 19, 2014, 12:38:07 »

да мои приятелки с малки кавалери ще бъдат,те решиха да си поемат облеклото аз ще поема само на децата ,смятам че ще е мн хубаво  smile
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #194 -: февруари 19, 2014, 19:18:04 »

момичета букета за хвърляне къде стой,кой се грижи за него  huhhuh.gif
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: