Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 08:45:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "  (Прочетена 119753 пъти)

bobi123
Сватбар
Публикации: 228

« Отговор #120 -: януари 08, 2012, 17:31:47 »

Аз винаги съм предпочитала нормалното раждане,даже и предния път с близнаците исках нормално да си ги родя,но........така и не се стигна до там,както и да е. Надявам се всичко да е както трябва и да изпитам болката на нормалното раждане blum
За ритничетата и аз ги искам вече да са силни ама вие сте по-напред с материала и затова при вас е по-силничко,но и това време при мен ще дойде,само да сме живи и здрави good
Аз съм гледала на много приятелки децата понеже  от малка като видя бебе и направо треперех от щастие и желанието ми е огромно,но незнам дали ще е и с моето така без страх да правя всичко,най-вероятно ще е различно give_rose
Дрешките и на мен ми казват да не прекалявам,защото мн.бързо се износват,аз мисля по 3 броя от всичко,дали ще е достатъчно незнам Wink пък аз сега така го умувам,като тръгна да гледам и се влюбя в това онова и може и повечко да станат,но наистина не трябва да се вманиячаваме,за в болницата аз уж знам какво ще ми е необходимо blum
Активен
La_Fleur
Сватбар
Публикации: 286

« Отговор #121 -: януари 08, 2012, 18:27:18 »

А аз чистосърдечно си признавам, че не бях взимала бебе на ръце до тази година! girl_impossible Просто винаги изпадам в паника от новородени. Иначе обичам деца и малките на познатите ми умират за мен, обаче съм се занимавала с тях поне след като са станали над 6 месеца. Тази пролет етърва ми роди близнаци и като отидох да ги видя ми тикна буквално без да се усетя едното в ръцете, при което аз започнах да треперя и цялата плувнах в пот от напрежение. Започнах да ги взимам на ръце чак като станаха на 2-3 месеца, но нито съм им сменяла памперси, нито съм ги обличала, нито къпала. Докато моят мъж е много хладнокръвен и не само обича деца, но и се занимава с грижите около тях, храни ги, без да се притеснява като се давят, раздвижва ги. Не знам аз как ще го преодолея този страх.bobi, отосно дрешките на мен всички ми казват, а и в интернет в повечето списъци прочетох, че е най-добре по 5 бр. от дрешка да имаш, 3 може да са малко, но тъй като и аз нямам опит не знам какво точно да те посъветвам. Аз купувам размер както за новородено, така и следващия, защото може да е "височко" бебе и да не се побира в най-малкия номер.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: януари 08, 2012, 21:47:47 »

Привет, дано не възразявате една вече мама да се включи в дискусията, но понеже това беше моята темичка преди..уау, две години, реших, че може пък да дам едно съветче  give_rose
На мен ми бяха достатътъчни по 4 от всяко, макар да имах повече.Говорим бодита,гащеризончета,ританки...Повече не са ми трябвали,защото перях много често и те и бързо си съхнеха.Като сменя два комплекта дрешки, пера ги, те изсъхват за ден, гладя и пак обличам.Така останаха доста необличани дрешки, понеже ми наподариха, а и аз имах доста.Не ви съветвам за това, по-добре да имате по 3-4, за да видите как ги "харчите" и, ако има нужда, да купувате още.Аз  лично повече се радвах да го обличам малчо в дрешки - панталончета,блузки,комплектчета,и от тях също имах 3-4.
За размера - бих ви посъветвала,ако ще купувате комплект за изписване,понеже са доста богати, там има всичко,останалите неща да си ги вземете следващия размер.За някой друг ден по-добре да е облечено бебчето в нещо, което му е една идея по-голямо, от колкото да се наложи да купувате наново всичко, понеже всичко му е точно или му е малко.
Моят юнак се роди доста по-раничко, още в началото на 9ти месец и беше мишчица 49см и 2900гр, та при нас всичко му беше голямо и търсехме дрешки, които да са съвсем нулев размер.За сметка на това от тях скочихме направо на размер за 3-6м, даже по-скоро към 6, защото тези за 3м му бяха точно.Порасна бувално за дни.
smile Хайде, лека бременност и още по-леко раждане пожелавам на всички ви, дано да съм била полезна!
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #123 -: януари 09, 2012, 14:39:45 »

Аз да се включа с последните новини,
вече знаем какво ще е бебчо.
Само в каква поза го хванахме, лежах и се пулих в този екран да видя нещо и какво да видя, дупе, беше ни се надупило на екрана, скъсах се да се смея ( все едно ми вика- ще ме видите през крив макарон) yahoo.
На Ехографката и хареса надупената поза на бебо та му разгледа бъбреците, пикочния мехур, гръбначето е вече затворено и каза че изглежда идеално и че се развива добре.
Наложи се да ме гледа вагинално, за да видим пола, така го виждахме отдоло под дупето, но пак трябваше да се друсам, за да си разтвори крачетата.
Малкия Принц се оказа Принцеса, ще си имаме момиченце
(за сега)95% каза жената, но каза също че с момиченцата няма нищо сигурно, не е като при момченцата като се види "патлачето" няма как да си сгрешил,
през кариерата си не била грешала, така че 2012 година ще си има още една дама.

Аз също си купих такъв Бебешки дневник, но повече да е като идея, тъй като искам да си го направя сама на компютара и в Бъдеще като е готов ще се отпечата, за да радва нас и малката ни принцеса като го разглеждаме.

Относно бебчетата, аз съм държала новородено, на 3 - 4 часа ( може и толкова да е нямало милото), приятелката ми роди преди 3 години, проточваше се раждането и чакахме,  чисто съвпадение беше че отидохме да я видим вечерта в болницата и тя беше такмо родила, дори родителите на нейния не бяха дошли още. Той ме заведе при бебчето, лежеше голичко с едно мини памперсче, та ми го бутна в ръцете. Чувството не може да се опише, нямам търпение да гушна моето ангелче

А за филмите за раждания съм мерси, винаги ме е било страх, а да се ужасявам повече няма нужда. Вие имате избор момичета, аз тук нямам -  искам, не искам ще раждам естествено, освен ако не се налага Цезарово сечение
Поздрави от мен и  girl_wink
Активен
vilinka__
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: януари 09, 2012, 15:12:07 »

Здравейте! Имам аз един въпрос - какъв е този "бебешки дневник" ?  huhhuh.gif Какво представлява и от къде може да се закупи?  smile
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #125 -: януари 09, 2012, 15:41:42 »

Прилича на книга с дебели корици, има меченца, бебенца илюстрирани и пише с големи букви МОЕТО БЕБЕ, не помня да ти кажа честно откъде го купихме, беше от хранителен магазин - нали имат отделни щандове като домашни потреби и украси за дома. Мисля че беше 20лв. Ще питам моя, може той да се сеща кой беше магазина.
Оп, излъгах 15лв е, на издателска къща СОФТПРЕС
Това е моят албум дневник, незнам другите какъв имат
най различни неща има за попълване, каква му е първата думичка, кога е проходил, първата мисъл на майката като се е родило, какво си обичала да си похапваш през бременността, такива неща, всичко което напишеш ще ти са спомени след това
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #126 -: януари 09, 2012, 15:51:40 »

vilinka__ , бебешки дневници съм виждала и в големите книжарници - "Хеликон", "Пингвините". Цените варират от около 10 лв до 30 лв. На мен лично любими са ми тези на издателство "Фют". Те са по-скъпи, но са много красиви - твърди корици, красиви илюстрации, добро вътрешно оформление  smile Ако не можеш да отидеш до книжарниците, има опция да си ги поръчаш онлайн  smile
Активен
vilinka__
Любопитен
*
Публикации: 39

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: януари 09, 2012, 17:05:20 »

Благодаря ви за инфото smile Дано намеря в някоя книжарница из града, но ако не ще си поръчам от интернет, там не може да няма!  pardon
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: януари 09, 2012, 20:50:39 »

Здравейте, момичета!  cap Как са коремчетата? Виждам, че се включват и други мами, което е супер! Все пак имаме нужда от инфо по много въпроси, така че колкото повече момичета в темата- толкова по-добре!  good
Вчера се бях сетила да ви питам дали пускате музика на бебчето?  smile На мен ми е малко напрегнато от едно известно време и така или иначе от около година вкъщи главно релаксираща музика си слушам - чил аутче, амбиент, класика, източна, звуци от природата, такива неща. Та мисля, че това е много добре и за бебето. Пускам ви като поздрав една много любима моя!  smile
http://www.youtube.com/watch?v=6opECgEZs2w
fibi, ще си имате дама - супер! А за бебешкия дневник и аз ще добавя някои странички, които сама ще направя. Ще си добавя например кога за пръв път усетих ритничета. И други неща, които ще ми дойдат като идея вероятно по-късно. Идеята да добавиш нещичко от себе си винаги е добра - просто го правиш по-лично!  good
vilinka__, нашият дневник специално е на "Хермес", но има и много други както са казали момичетата. Съветвам те да ги разгледаш на живо, за да можеш да си избереш какво точно да има вътре, тъй като са различни. Такива дневници освен в книжарниците има и в големите бебешки магазини, например Хиполенд. smile В нашия ми стана много смешно, че има и въпроси като "Колко е струвал 1 литър мляко, когато съм бил бебе?".  sarcastic Един ден, живот и здраве, това би забавлявало бебчо много сигурно!  smile
Относно дали ще взимаме неща за бебето от приятелите - да. И ние като Боби ще вземем стерилизатор и помпа. Не мисля, че е нужно да си ги купувам точно тях. Иначе около нас имаме 4 бебета момченца и всички ни казват нищо да не купуваме, но на мен също ми се иска да са ни новички дрешките. Просто самото купуване ти носи една страхотна емоция, най-малкото.
bobi123, голямо събитие си ни е тази ФМ. Ти си утре, нали? Аз вдругиден. Дочакахме я, най-сетне!  sarcastic Като прочетох, че fibi е била и ми трепна сърчицето.  smile После като отмине какво ще чакам, не знам!  sad В смисъл в по-близък план.  Wink
La_Fleur, vilinka__, завиждам ви благородно, че вече си усещате ритничетата по-силно. Нямам търпение и аз!
Оставям ви, че се разприказвах!  blush Целувки на коремчетата!
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: януари 10, 2012, 00:39:59 »

За много  години  и  от  мен  Ashamed.... най-накрая да  се  запиша  и аз  за новата  година. Пожелавам на всички една  година, изпълнена с много  хубави и  незабравими  моменти, много  здраве, любов и  едни  прекрасни, здрави и палави бебковци good
 Виждам, че  доста  е  напреднала  темичката,  което  страшно  много  ме  радва yahoo Не мога да насмогна  да  чета Bravo Как  са  беббоците? Вече  май  всички  усещаме  ритничетата yahoo много  е  якичко  чувството. И нашият  татко само се  дразни , че  още  нищо  не  усеща  той, ама  .... pardon И това  време се  надявам, че  ще  доийде danceg
 Боби утре  чакаме  включване  от  теб,  мила? Дано  бебчо да си  покаже  всичко,  което  трябва.
Ние  си  взехме тази  седмица диска от  прегледа на 4Д-то,  че  трябваше да  го  финализират когат  ходихме и честно  да  ви  кажа вече  виждам  многго  повече  неща на  бебчо... След  всяко  гледане на видеото намирам  нещо  ново. Само тази "висулка" м/у краката  не  виждам ама и  тя ще  се  покаже LAUGHTER, като работя  повече с  въображение  girl_wink
Активен
Destiny
Ентусиаст
**
Публикации: 135

« Отговор #130 -: януари 10, 2012, 11:32:22 »

Да се включа и аз отново. Много се радвам, че ще има и дама в родените бебчета. Много момчета, много нещо. smile
Аз вече усещам бебока през целия ден и страшно много се вълнувам. Наистина това е невероятно чувство.
Много весело ми стана онази вечер, защото си гледам телевизия и го усещам няколко пъти как ме побутва лекичко и извиках татко му да си сложи ръката. В момента в който го направи, получи 3 пъти по-силно ритниче. Викам му, ето това е мъжки поздрав. Явно усеща кой го милва и докосва. smile

Иначе да си кажа и аз за изкушенията, мисля първата ми официална покупка да я някоя шапчица - мекичка, от тези за след раждането веднага. Много са малки и сладки.
В допълнение само ще кажа, че вчера разглеждахме колички за първи път в магазин и научихме доста неща. Следва избор в предстоящите месеци. smile

Весел ден на всички момичета и целувки на бебчетата!
Активен
bobi123
Сватбар

« Отговор #131 -: януари 10, 2012, 14:34:06 »

Да,Мони,днес съм,тъкмо се върнах от работа ще хапнем с мъжо и тръгваме,но да си призная изпитвам смесени емоции,хем малко се притеснявам sad ,хем се радвам,че ще си видя слънцето yahoo ,но мисля,че е нормално,стискайте палци всичко да е наред good,аз като се прибера ще ви пиша всичко с подробности,дано успея да видя всичко и само хубави неща да ми каже доктора good
До после,мили мамчета,галки по коремчетата give_rose give_rose
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: януари 10, 2012, 17:34:08 »

Добре дошла на Лола!!!  give_rose Заедно ще си се радваме на един от най-хубавите моменти в живота!
Destiny, първото нещо, което купих аз също беше шапчица.  smile Има едно суеверие, но то важи само за момичетата, които ще раждат нормално - първо трбва да се купи шапчица, за да тръгне бебето с главичката напред, защото ако купиш чорапчета, например, ще е с крачетата. Това само ако сте суеверни, разбира се. При мен не важи, защото ще съм секцио, шапчицата я взех просто защото се влюбих в нея. Беше от един мини-щанд за дрешки само от органичен памук.
bobi123, сега сигурно си на среща с бебо! Хайде, чакаме те с инфо.  Girl_hide
И ние утре ще правим диск с 4D-то. Чакат го всички близки, за да го видят и те.  smile
Активен
bobi123
Сватбар

« Отговор #133 -: януари 11, 2012, 16:24:22 »

Здравейте,принцеси blum
Вчера всичко мина супер,доктора беше мн.обяснителен,всичко показваше на таткото и на мен,настаниха мъжо удобно на един стол и гледаше в захлас,пък аз не отделих и аз поглед от екрана yahoo
Доста трудно видя пола понеже както винаги се криеше нашия момък,много забавен ръчичката ту м/у крачетата сложи,ту пък на лицето ,даде ни гръб по едно време,въртеше се много danceg,абе беше голямо шоу,и най-големия смях беше като каза доктора ,че ще е доста надарен yahoo пу-пу-пу
Гледа ме сигурно минимум 30 минутки,каза,че всичко е много добре,чухме му тоновете,гледаше дали достига достатъчно кислород ,кръв и как се храни бебчо от пъпната връв,каза,че плацентата ми се образува точно както трябва,има си всичко и така,нямам търпение да стана в 28 г.с. и да отида пак danceg
Направи ни 1 клипче от 4 минутки и ни взе 40 кинта за всичко,това 4д е нещо невероятно,наистина,който може и иска нека отиде,няма да съжалява нито за миг good
Това е от нас,айде Monikamaria чакам и ти да споделиш днес какво сте видяли,и какво ви е показал вашия принц,а на всички останали мами много целувки и ритничета от нашия "Срамежливко" blum give_rose
Ааааа,относно музиката да ви кажа ние слушаме всичко с таткото,но досега не ни е дал бебчо сигнал кое му допада на него blum
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: януари 11, 2012, 16:59:40 »

Момичета, може ли да се отиде по-рано на 4Д, например в началото на 4-ти месец? И изобщо има ли определени месеци, в които трябва да се отиде, защото според мен, както те гледат с 3Д постоянно, така може и по - рано да се отиде на 4Д, какво толкова?
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: