Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 07:05:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ " (Прочетена 119661 пъти)
bobi123
Сватбар
Публикации: 228
Отг: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "
«
Отговор #105 -:
януари 04, 2012, 17:16:12 »
Хайде мила fibi дано бебчо е толкова игрив и показлив,че да му се нарадвате на макс
Аз съм ходила сам с моя мъж засега.
Виж,то няма как да го забравиш,просто се бориш напред,защото нямаш друг избор.Опазил ни Господ този път всички мамчета,които сме тук
Надявам се,че всички останали сте добре,галкам ви и ви гушкам
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #106 -:
януари 05, 2012, 15:43:24 »
Да бе показливо, това малко инатче
, помня какъв зор беше за теста на Даун, 1 час се мъчих да го накарам да легне по гръбче, за да му измерят вратлето.
Ехографката каза да си движа ханша като на салса, аз цял кючек изкарах на кошетката
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #107 -:
януари 05, 2012, 18:38:38 »
Monikamaria
, тъкмо се чудех къде зачезна и хоп....в темата по законите и те открих! Много се радвам, дано всички момичета имате леко раждане и да дадете на Родината здрави и силни момци
! Малко в ретро стил
от социалистическите времена. Много хубави имена сте замислили - Давид и Никола
Хем ги има като български, хем няма да звучат необичайно, ако децата ви идат в чужбина. Ще ви следя, бъдещи свекърви!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #108 -:
януари 05, 2012, 21:04:57 »
За много години и от мен! Пожелавам на всички ви и на вашите семейства много щастие и здраве!
Аз вече усещам малките ритничета!
Всеки път направо ми се пълнят очите със сълзи от щастие! Иначе усещането не е от най-приятните, но когато човек знае на какво се дължи и направо крила му поникват! Днес бях на лекция относно едиповия комплекс и тъкмо преподавателят обяснява за отношенията м/у майката и малкото момченце неща, които биха шокирали много хора и бебо като се разрита!
Чудех се да се смея или да плача!
Майка ми ни подари един бебешки дневник и мъжът само настоява да започнем с попълването, викам му "Чакай, бе човек! Има време!". Обаче и аз нямам търпение. Вие ще купувате ли такъв?
fibi
, това с кючека ме разби!
bobi123
, не знаех, че си имала премеждие, но важното е, че си била силна и сега всичко ще бъде наред и живот и здраве, до няколко месеца ще гушкаш малкото ангелче!!!
svekarva
, пожеланието ти си е страхотно! Аз точно това си искам!
А относно това, че съм бъдеща свекърва, знаеш ли, че чак сега се усетих!
Хихихихиххи!
Активен
vilinka__
Любопитен
«
Отговор #109 -:
януари 06, 2012, 14:30:52 »
Здравейте мамчета!
Днес бях на преглед и доктора каза, че бебка върви по-малка
Аз съм в 27 г.с., а тя отговаря на 25 г.с. Изписа ми някакви протеини "Nutrical" и витамини. Каза ми да отида пак в началото на февруари, за да видим дали има ефект от протеините. Много се притеснявам, защото доки каза, че ако не помогне това, ще трябва да влезна в болница
, а не ми се иска да стигаме до там! Но все пак съм готова на всичко, само и само бебче да започне да се развива според нормата.
Поздрави и целувки на всички!
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #110 -:
януари 06, 2012, 16:03:16 »
За много години, момичета!
Страхотно е, че нашата темичка е толкова раздвижена и всеки има какво да разкаже!
Vilinka
, аз съм обратният на теб случай, днес бях на редовната консултация и изглежда бебето върви напред с материала
, защото лекарката ме разпитва колко едър е бащата и ми заговори за термин 22-ри април?!?! При условие, че в началото ми бе изчислен термин за 1-2ри май! И сега не знам да се притеснявам ли, какво ли!
Знам, че във втори и трети триместър на ултразвук се допускат сериозни неточности за термина, но това си е 10 дни разлика! Чували ли сте за случай на познати, при който има такава промяна? Иначе бебето е много активно, на мен се е метнало
, и почти ни е облечено понеже майка ми и тя взела, че направила един ми ти шопинг (а уж на мен говореше да не бързам
)...нооо остава един сериозен списък за още неща, на пръв поглед все дреболии, но като ги пресметнах - едно 400 лв! Без по-крупните покупки като количка, кошче за автомобил, легълце и ваничка! Знам, че имам предостатъчно време, но аз съм си такава, все искам всичко да ми е предварително организирано. На всичко отгоре започва да ме обхваща лека параноя от типа на "Ами аз не знам как се ползва носов аспиратор за бебе..." и "Чорапките под ританките ли се слагат или не..."
Май трябва един клуб Взаимопомощ да си направим, където майчетата с опит да ни съветват...или свекърви!
Svekarva
, благодаря ти за милите думи, Давид беше нашият първоначален вариант за име, но както казах се спряхме на друго, което съчетава нашите имена, а и е на светия -
Павел
. Държахме на име, свързано с вярата, защото съм убедена, че Бог помогна да се задържи бебето въпреки проблемите в началото и дано все така му помага. Както и на вас всички!
П.С.
Monikamaria
и на нас ни подариха такъв сладурски дневник за НГ обаче аз си го пазя за след раждането!
Активен
bobi123
Сватбар
«
Отговор #111 -:
януари 06, 2012, 18:19:22 »
Здравейте момичета
Vilinka,миличка,не се притеснявай,ще стискам силни палци всичко да е наред и следващият път бебчо даже да е по-голям отколкото трябва
мисли само хубави неща,понякога и лекарите бъркат,на моя приятелка и бяха казали,че бебето е с мозъчни аномалии и тя само дето не откачи,но сега си има една прекрасна дъщеричка,така че спокойно,всичко ще се нареди,сигурна съм/гушкам те силно/
Monikamaria ние нямаме такъв днесвник не съм се и сетила даже за такова нещо да си купувам.
La_Fleur ти пък въобще не мисля,че има за какво да се притесняваш,напротив-радвай се,че бебчо върви по-голям,аз на последната си консултация излизах с термин 10 май а той ми е на 27 май,смятай колко разлика-17 дена,но това е толкова относително,аз пък даже се радвах,че върви голямо бебе,сега незнам как се движи на 10.01 съм на фетална морфология и ще видим как се развива бебчо
Ритничетата и аз ги усещам от 2 седмици вече и е нещо неповторимо,много съм щастлива
За името нашето ще е Евгени,понеже ние нямаме избор в имената,аз също исках да е свързано с вярата,но то да е живо и здраво ,какво да се прави,понякога се случва и така,искаш едно но става друго,Господ да ни пази и закриля във всеки един момент,а той знае кой вярва в него и го Боготвори
Желая ви много приятно изкарване на почивните дни и много ритничета от нашите слънчица
Галкам ви по сладките коремчетаааа
Активен
vilinka__
Любопитен
«
Отговор #112 -:
януари 06, 2012, 19:08:00 »
Bobi123, благодаря ти, мила и аз се надявам на същото! Поздрави
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #113 -:
януари 06, 2012, 22:16:12 »
Bobi
, дано си права и бебокът да върви просто едричък, че и без това предпочитам овенче
, а и ще ни зарадва по-рано. А вие защо така нямате избор за име, някой ви го наложи ли? Евгени е също хубаво име, свързано е с християнството и ще си празнува имен ден на Света Евгения, май беше на 24 декември
.
Активен
bobi123
Сватбар
«
Отговор #114 -:
януари 07, 2012, 16:06:43 »
Le_Fleur,не мила,никой не ми го е наложил,просто свкъра ми се казва Генчо и аз мислим с мъжа ми,че това е най-подходящото име,свекървата е Елена и тъкмо ги съчетаваме
Аз тъкмо гледах "Такъв е живота" и с мъжо се просълзихме,толкова вълнуващо,даваха как се роди бебче със секцио,беше
Вие не го ли гледата,на мен от години ми е любимо предаване пък сега щом се отнася за бебчета още повече
Поздрави на всички от мен и бебчо
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #115 -:
януари 07, 2012, 21:46:25 »
Здравейте, бъдещи мами!
Как вървят коремчетата? Сигурно вече всички от темата усещаме ритничетата.
При нас татко нещо не може да усети и той потупванията отвътре като си държи ръката на корема и се ядосва много. Но има време. Моята дата за ФМ наближава и направо ще изперкам вече докато дойде!
Само броя дните! Толкова пък да съм нетърпелива!
vilinka__, ти не се притеснявай! Дори да се наложи, ще полежиш малко в болница и всичко ще е ок! Просто ще е по-фина мадама мъничето!
La_Fleur
, при теб пък обратното - всяко бебе си е с негови индивидуални мерки!
Аз не знам моето точно сега как е с развитието, но знам, че не е лошо да не върви точно пък по разписание! Важното е да са ни живи и здрави! А пък и ти щом предпочиташ овенче - чудесно!
Иначе и аз като теб обичам всичко да ми е подготвено в подробности. Ако ви кажа какъв файл имам със списъци с всичко необходимо за бебето и за багажа за в родилното! Около 50 страници уърдовски файл. Но това е защото съм копирала абсолютно всички списъци, които намерих в нета, а те знаете са страшно много! Сега в почивката между семестрите ще седна и ще ги обединя в един, който естествено няма да е толкова дълъг.
Ще махна всичко излишно и ще си запиша всичко, което мисля, че ще ми е нужно. Щях и да ви питам дали и вие ще си правите такива списъци и ако искате да обменим инфо.
bobi123
, това предаване и за го харесвам и исках да го гледам, но ти ми напомни, че съм забравила! Ще трябва да гледам в нета. А и щом казваш, че са давали секцио! Аз така ще раждам и много ще ми е интересно да видя.
Активен
bobi123
Сватбар
«
Отговор #116 -:
януари 08, 2012, 11:50:46 »
Monikamaria аз още не съм си правила списък за нищичко,мисля че още има време,доста от моите приятелки трябва да раждат януари,февруари и покрай тях гледам, излизаме заедно,но така сериозно не съм се задълбочила още,на мен ще ми дадат помпа и стерилизатор
В петък мъжи ми донесе одеалцето и вече и то си е в нас
Коремчето ми се е понадуло,изпъкнало малко,ама имам чувството,че много бавно расте,даже понякога се чудя дали расте
Иначе съм добре,ходя на работа,гледам да не се притоварвам и ядосвам
За ритничетата и нашия татко си слага ръката,ама и той не усеща,пък за тази фетална направо и аз съм като теб,ти не беше ли на 11.01? Само броя дните-остават 2 дена,аз ще съм уморена понеже от работа като се прибера и направо отиваме,но съм сигурна,че ще ме събуди бебчо много бързо,като си го видя
Незнам вие как сте,ама аз като стане 1-2:00 и почва зверски да ми се приспива и едва гледам на работа,кръста ми се схваща и само се чудя каква поза да заема,че уж да е по-добре,но докато не си дойда да си легна в къщи не става
Съгласна съм да си обменяме онфо за приготовленията,само кажете и съм насреща,сега Мони ме зариби и ще се поразровя и аз да видя в нета какво пише
Много галки и гушки по коремчетата,мили мамчета
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #117 -:
януари 08, 2012, 16:10:31 »
Момичета, а моят бебок като ме ритне и направо ми мести корема
, така че баща му не само го усеща с ръка, но и го вижда и страшно много му се радва, даже все иска да прави клипчета на точно тези моменти, но са доста бързички. Списък с неща за бебето ( и за мен в болницата) съм съставила преди повече от месец, взаимствах от списъка на една позната и от няколко, които намерих в нета, така че може да се каже, че ми е систематизиран. Старая се да са само най-необходими неща, а да не изпадам в разточителност. Не очаквам никой нищо да ми даде (приятелки, близки с бебета нямам), така че всичко ще се купува. За дрешки по 5 бр. от вид даже може да се каже, че съм попълнила "колекцията". Все ме съветват да не взимам повече от 6 бр., защото много бързо ги израстват бебетата и може да останат неносени. Но това се оказа най-лесната част, оказа се, че има куп други дреболии, които даже струват повече пари от дрехите. Засега се ограмотявам на темата как се гледа новородено, защото както вече мисля бях споменала - малко ме е страх
. Така че може да обменяме инфо и за списъците, и за гледането на бебета. А за предаването, което споменавате, не съм го гледала, но аз си бях изтеглила две филмчета с естествено раждане и секцио, за да мога да реша как бих искала да родя и след като ги изгледах реших, че ако всичко е наред и не се налага моят избор е естествено раждане.
Активен
vilinka__
Любопитен
«
Отговор #118 -:
януари 08, 2012, 16:13:04 »
И аз съм си направила един списък с всички необходими неща за болницата.Чета из интернет питам познати, които са минали по този път и постоянно изникват нови и нови работи.
Но пък не смея още да купувам нищо, а уж не съм от суеверните! Имам само един комплект за изписване, който ни е подарък от кумовете и това е. Обаче смятам в най-скоро време да излезна да поразгледам и да накупя това-онова.
Все си казвам, че има време, но това време минава тооолкова бързо!
Цунки на всички!!
Активен
vilinka__
Любопитен
«
Отговор #119 -:
януари 08, 2012, 16:25:30 »
La_Fleur - и моето бебоче ритка доста силно, даже по някога е болезнено, но както казват хората - " Лесно майка не се става"
На мен има кой да ми даде дрешки за бебето, но аз искам всичко да му е новичко! Като гледам ти доста от раничко си започнала с покупките, което разбира се е много хубаво, защото така ще имаш достатъчно време да набивиш всичко необходимо за малкото слънчице навреме.
Аз горе/долу знам как да се справя с новородено, поради причината, че имам брат и сестра на 6 годинки, и бях достатъчно голяма за да помагам на мама в грижите за тях. А колкото до раждането аз също предпочитам естественото раждане и дано не се наложи секцио, че малката е с дупето надолу. Надявам се да се обърне до края и да родя по естествен път.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...