Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 01, 2025, 08:40:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
" Църковен брак - 5 "
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Църковен брак - 5 " (Прочетена 183794 пъти)
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
Re:" Църковен брак - 5 "
«
Отговор #390 -:
януари 23, 2013, 17:12:19 »
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
Публикации: 132
«
Отговор #391 -:
януари 23, 2013, 18:41:49 »
Цитат на: Мариелка в януари 22, 2013, 21:28:06
Ние все още не сме избрали църква, в която да се венчаем. Ще е в различен ден, само с кумовете и близки приятели. Искам да е на спокойно място,а не около цървата/манастира да има сергии, кебапчета и т.н. Приемам предложения за църква/манастир в радиус от 100км от Пловдив
http://www.bulgariamonasteries.com/manastiri_plovdiv.html
Тук можеш да разгледаш всички манастири около Пловдив. Аз лично съм кръщавана в Бачковския манастир, много е красив, но той е точно от този тип със сергиите и кебапчетата или поне така беше. От няколко години не съм се качвала натам.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #392 -:
януари 23, 2013, 18:59:28 »
Thea , и аз съм много щастлива, че ще се случат нещата - датата е 09.03
Венчавката няма да е в България и ще сме само с кумовете
Всеки носи вярата в себе си и трябва да прави нещата както реши. Не мисля, че избора на ден е най-важното, а по-скоро вярата с която се прави и вярвам, че всеки сключен брак е Богоугоден
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #393 -:
януари 23, 2013, 19:35:38 »
Цитат на: InLove_Girl в януари 23, 2013, 18:59:28
Thea , и аз съм много щастлива, че ще се случат нещата - датата е 09.03
Венчавката няма да е в България и ще сме само с кумовете
Всеки носи вярата в себе си и трябва да прави нещата както реши. Не мисля, че избора на ден е най-важното, а по-скоро вярата с която се прави и вярвам, че всеки сключен брак е Богоугоден
InLove_Girl ами то и всеки развод е Богоугоден
Тук става въпрос за други неща, но няма да влизам в спорове
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #394 -:
януари 23, 2013, 20:55:23 »
Момичета искам да попитам, наистина ли няма шанс да се направи църковния брак ПРЕДИ гражданския? Да кажем няма ли някои попове които да са съгласни на някакъв тип "сделка" :-), знам че звучи не точно мн духовно думата, но просто мн ми се иска да направим църковния брак в същия ден с гражданския, но няма как освен преди гражданския..., та някой ако има опит моля да ми пише!
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #395 -:
януари 23, 2013, 21:14:07 »
Цитат на: Мрявка в януари 23, 2013, 20:55:23
Момичета искам да попитам, наистина ли няма шанс да се направи църковния брак ПРЕДИ гражданския? Да кажем няма ли някои попове които да са съгласни на някакъв тип "сделка" :-), знам че звучи не точно мн духовно думата, но просто мн ми се иска да направим църковния брак в същия ден с гражданския, но няма как освен преди гражданския..., та някой ако има опит моля да ми пише!
За църковна венчавка ви е необходимо да предоставите свидетелство за сключен граждански брак. Можете да подпишете в гражданското по-рано или преден ден и на самия ден да направите само църковен брак. Друг вариант е изнесен ритуал след венчавката.
«
Последна редакция: януари 23, 2013, 21:16:24 от flyin
»
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #396 -:
януари 23, 2013, 21:18:51 »
ИнЛовче
, много се радвам за вас, звучи страхотно
Ако искаш може да ни разкажеш /може и в темичката ти/как организирахте нещата, има ли други изисквания за брак извън БГ
Ще съчетаете ли венчавката с малка екскурзия с кумовете ?
Мрявка
, нашия църковен брак беше
преди
гражданския. Никой не ни е правил проблем. По принцип вече разрешават, но някои попове не се навиват... Не мисля, че ще срещнеш проблем с това. На нас никой не ни е искал дори бележка от гражданското
Ако искахме можехме да правим граждански брак след това, ако искахме можехме и да не направим.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #397 -:
януари 23, 2013, 21:30:51 »
Ок момичета, как при накои може при други не?!, flyin, това с подписването по рано го знам, но не искамда го правим, на нас ни е важно всичко да е на живо а не на театър, та затова няма да подписваме по-рано, а ще изнесат книгата от балчик за изнесен ритуал, но на живо и чак в 18:00 часа, и си мислех ако успеем да намерим църква, която е съгласна да ни венчае преди това БЕЗ свидетелство ще е оптималното, иначе трябва в друг ден
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #398 -:
януари 23, 2013, 21:42:48 »
Цитат на: Мрявка в януари 23, 2013, 21:30:51
Ок момичета, как при накои може при други не?!, flyin, това с подписването по рано го знам, но не искамда го правим, на нас ни е важно всичко да е на живо а не на театър, та затова няма да подписваме по-рано, а ще изнесат книгата от балчик за изнесен ритуал, но на живо и чак в 18:00 часа, и си мислех ако успеем да намерим църква, която е съгласна да ни венчае преди това БЕЗ свидетелство ще е оптималното, иначе трябва в друг ден
Ами говорете със свещеника, може да ви влезе в положението
Спряхте ли се на църква? Ние сме имали такива клиенти,при които двата ритуала са в един ден, но църквата е била преди гражданския...
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #399 -:
януари 23, 2013, 21:47:46 »
Не знам какво да отговоря на въпроса, щом не искате да бъде като на театър, спазвайте църковните канони
http://www.pravoslavieto.com/docs/tainstva/brak/uslovija.htm
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #400 -:
януари 23, 2013, 21:49:23 »
Ами родителите ми ходиха в църквоте в Балчик, но не харесаха никоя, а и аз някак си все не спирам да си представям голямата катедрала във Варна, някак много ми е тържествена и мн ми се иска и ние да минем от там, да видим ще говоря като се прибера лично със свещенника там да видим какво ще каже, ще се споразунеен ли или не.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #401 -:
януари 23, 2013, 21:56:58 »
Цитат на: flyin в януари 23, 2013, 21:47:46
Не знам какво да отговоря на въпроса, щом не искате да бъде като на театър, спазвайте църковните канони
http://www.pravoslavieto.com/docs/tainstva/brak/uslovija.htm
:-), мерси, но този канон аз не го приемам толкова лично, тъй като за мен църковния брак е по скоро "театър"-а, аз искам да направим церемония там защото ми е тържествено, а не защоти съм много вярваща, кръщавана съм, но живота ми досега ми показа много неща, заради които вярата ми е малко по различна от тази в "канона", по повод думата "театър" в предния ми пост, имах в предвид гражданския брак, за нас той е истинското "женене" затова ни е важно да е наистина и това да е момента в който за първи път ще сложин подписите си на свидетелството за брак :-)
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #402 -:
януари 23, 2013, 22:58:14 »
църковният брак в друг ден си има своите плюсове- хем успяхме да си починем няколко дни, хем имахме още една сватба и повод за радост.
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #403 -:
януари 24, 2013, 00:32:26 »
ами честно казано аз пък съм на обратното мнение-истинския брак е църковния.но и това е въпрос е на личен избор.щом за теб е важен гражданския брак,защо ще сключваш църковен?лично според мен е крайно време в българия и двата вида брак да станат равностойни.човек трябва да може сам да си избере какъв брак да сключи.иначе мен сега ме рекетират да сключа граждански брак,защото аз пък искам само църковен брак.но пак казвам въпрос на личен избор.
Активен
artemida777
Професор
«
Отговор #404 -:
януари 24, 2013, 02:52:58 »
Цитат на: Мрявка в януари 24, 2013, 00:45:21
Правилно въпрос на личен избор и усещане :-)
+1 Аз държа повече на гражданския брак, а милото - на църковния, така че ще ги имаме и двата.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...