Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 09:55:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част  (Прочетена 135196 пъти)

veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: януари 06, 2012, 17:07:19 »

Ето това е темата: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,29363.30.html
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: януари 06, 2012, 17:09:09 »

В София определено не мисля, че биха изнесли въпросната книга. И аз проучвх въпроса. Отговорът беше категорично "не".
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: януари 06, 2012, 17:10:37 »

Темата е значително отклонена .Съобразявайте се със заглавието.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: януари 06, 2012, 22:51:03 »

Заглавието на темата е много общо и обхваща всичко около протичането на сватбата, включително и гражданския брак! Не виждам какво трябва да се съобразяваме и с какво.....
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: януари 06, 2012, 23:04:53 »

Има си тема за изнесеният ритуал и след като модератор  е предупредил не виждам какво ви кара да продължавате да спорите.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #230 -: януари 07, 2012, 00:18:21 »

Аз имам въпрос към миналите булки, ако случайно наминават към сватбените теми? Кога направихте фотосесията, преди гражданското или между него и ресторанта?

Естесвения ход на събитията според мен е взимане на булката, снимки (защото е на път) и церемеония след това, но говорих с фотограф, който постави условие, фотосесията да е в подходящ от към светлина час. Вие как решихте проблема?

Моля ви да спестите коментарите за професионализма или не на фотографите, не това ме интересува. Искам наистина да чуя какво са направили миналите по този път булки? А от професионалистите фотографи във форума имам нужда от безпристрастен съвет дали и колко е фатално обедното слънце ( 13.00 - 15.30) за качеството на снимките?

Искам прекрасни снимки и добре организирана сватба със стегната програма, дали наистина ще трябва да направя компромис?
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #231 -: януари 07, 2012, 06:36:31 »

Нашите снимки бяха между 11 и 13ч. на предварително избрано място.След това се прибрахме всеки в неговата си къща, да си посрещаме гостите и към 4 някъде дойдоха да ме взимат.Църквата беше в 6,след това в ресторанта. Знам че слънцето е много важен фактор за снимките.Мястото за нашите портретни снимки беше предварително съгласувано с фотографа и той определи часа, след това пак той посъветва за часа на църквата, за да може да направи красиви снимки.Общо взето при нас фотографа определяше кога да се случват различните ритуали. За нас едно от най-важните неща бяха снимките.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: януари 07, 2012, 13:59:04 »

Аз имам въпрос към миналите булки, ако случайно наминават към сватбените теми? Кога направихте фотосесията, преди гражданското или между него и ресторанта?

Ние направихме снимките преди гражданското и църквата - възможно най-рано, защото сватбата ни беше вечерна. Определено светлината беше решаваща за това - по съвет на фотографа. В нашия ден валеше, което още повече налагаше да имаме възможно най-много дневна светлина. Така че може да се каже, че светлината е решаваща. Не знам обаче колко "фатално" би било обедното слънце ако денят ви е слънчев, както ти казваш. А и не съм професионалист, не знам защо въобще трябва да е фатално. Може би трябва да зададеш този въпрос и в темата за фотографите, макар че от гледна точка на организация мястото на въпроса ти е тук.  smile
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #233 -: януари 07, 2012, 16:50:54 »

Ariel, Prety, благодаря за отговорите.

Аз говорих с  много фотографи, един единствен го спомена това за светлината. И сега се чудя, той ли се престарава или другите претупват нещата? И за мен снимките са много важни и се чудя кого да избера, разбирате надавям се, предсватбен ужас smile
Активен
_Ava_
Ентусиаст
**
Публикации: 149

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: януари 07, 2012, 17:55:05 »

Моля ви да спестите коментарите за професионализма или не на фотографите, не това ме интересува. Искам наистина да чуя какво са направили миналите по този път булки? А от професионалистите фотографи във форума имам нужда от безпристрастен съвет дали и колко е фатално обедното слънце ( 13.00 - 15.30) за качеството на снимките?
Искам прекрасни снимки и добре организирана сватба със стегната програма, дали наистина ще трябва да направя компромис?
Доколкото знам от професионалистите (и сватбения ни фотограф и екипа, който засне сватбения ни филм) на обед не е най-удачния момент за снимане (по същите причини, които са ви споделили-светлината). Ние направихме кратка арт сесия между гражданския брак и преди партито в ресторанта, около час преди слънцето да залезе. Нашата сватба беше в началото на септември, не споменавам час, тъй като нямам идея за кога е планирана сватбата ви. Съберете инфо от хора, които са добри в областта на фотографията. Ние се доверихме на напътствията и съвета на нашите професионалисти и не сгрешихме-кадрите ни станаха на ниво. Успех!
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53

« Отговор #235 -: януари 07, 2012, 23:20:43 »

kiwi нашата сватба беше вечерна август месец с изнесен ритуал в ресторанта към хотела и 120 души общо, имахме кратка фотосесия с кумувете след като ме взеха от хотелската стая  преди изнесения ритуал(май беше около 18.00 не помня точно, тъкмо започваше да вали, и бяхме под едни дървета),фотографа ни каза че няма проблем и после снимките си бяха страхотни (ама то Любомир Любенов лоши снимки няма по мое мнение). Нямахме църква. Обаче имах планове да се снимаме с гостите след ритуала, но обредното лице (много прехвалена по това време дама) закъсня час и половина  beating и ни забави цялата сватба и ми прецака плановете понеже след ритуала бързахме да се настанят гостите че беше време вече за вечерята пък те още не си бяха хапнали от салатите, пък кога да се правят обичаи с посрещането от майка и свекърва и тем подобни. Яд ме е много че в суматохата на никой не му хрумна да се снимаме с гостите докато чакахме госпожа "ПРИНЦЕСАТА" да дойде да ни венчае уж "до десетина минути"  sad  Затова ако държиш да имаш снимки с гостите също, изрично приказвай с фотографа да те подсети и ако има дупка (разбирай време в което никой нищо съществено не прави) го използвайте за снимки. По добре много снимки и после да си избереш най- добрите отколото да нямаш избор smile
Активен
Vivid
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: януари 08, 2012, 11:15:32 »

Аз го планирам така: Към 16:00 сме в църквата само в тесен кръг (просто някои хора идват от друг град, други не са религиозни и няма да настоявам да идват задължително в църквата). До към 17:00 сме свършили надявам се и отиваме в ресторанта (той е близо). Снимаме се с родителите, с най-близките. Към 17:45 да речем гостите вече идват, в 18:00 започва ритуалът, до към 18:30 е свършил и до влизането в ресторанта има 30 минути, в които се чукваме с шампанско с гостите, поздравяваме ги, получаваме подаръци, благодарим, че са ни уважили и са дошли, снимаме се с тях ако имат желание... Добре ли звучи така?
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53

« Отговор #237 -: януари 08, 2012, 11:36:14 »

...Към 17:45 да речем гостите вече идват, в 18:00 започва ритуалът, до към 18:30 е свършил и до влизането в ресторанта има 30 минути, в които се чукваме с шампанско с гостите, поздравяваме ги, получаваме подаръци, благодарим, че са ни уважили и са дошли, снимаме се с тях ако имат желание... Добре ли звучи така?

Колко гости ще имате на сватбата? Ако са като нашите над 100 - трудно ще се поберете в 30 мин за поздрави и получаване на подаръци и снимки едновременно, освен ако гостите не са изключително организирани и фотографа не ви снима с тях по време на самия поздрав (за това трябва да го предупредите!!!) Иначе ако оставите снимките за след поздрава хората почват да се бутат и моткат, и си трябват 30 мин само за снимки според мен.
Активен
Vivid
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: януари 08, 2012, 11:44:03 »

Гостите са около 60 души, но да...предполагам, че повечето ще искат да се снимат. Ще опитам да увелича времето за снимки. Благодаря за съвета.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #239 -: януари 09, 2012, 19:25:16 »

Момичета, здравейте!
Ние сме съвсем в началото на организацията и мислим най-напред да запазим ритуална зала. Но трябва да знаем точен час май? Чудим се между 16,30 или 17 за ритуална зала Красно село и 18,30 или 19 часа за ресторант, който още не сме избрали.
Имам 2 основни въпроса:
Изборът на ритуална зала добър ли е?
И кои часове е по-добре да изберем, за да може хем тържеството да е по-дълго, хем да не е много рано?
Става въпрос за примерна дата 18,08,2012  danceg
Може да звучи малка разликата, но в момента наистина много се чудя smile
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: