Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 21:10:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 134809 пъти)
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #375 -:
февруари 14, 2012, 14:16:14 »
Цитат на: veseto_87 в февруари 14, 2012, 14:08:02
Много харесвам традицията в американските сватби, когато първо минават шаферките, булката е последна, а младоженецът ч чака пред олтара.
И на мен много ми харесва това. Искаше ми се да го направим в ритуалния дом, но не знам дали ще изглежда добре от гледна точка на разположението.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра &
«
Отговор #376 -:
февруари 14, 2012, 14:21:06 »
Даааа и на мен това много ми харесва.. и предсатвяте ли си при тях младоженците се виждат за първи път едва там издокараниииии...това чакане мен много ми харесва.. да не знае как ще изглеждам ии после бум...влизам с гръм и трясък
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра &
«
Отговор #377 -:
февруари 14, 2012, 14:30:52 »
Цитат на: cveta_d86 в февруари 14, 2012, 14:21:06
Даааа и на мен това много ми харесва.. и предсатвяте ли си при тях младоженците се виждат за първи път едва там издокараниииии...това чакане мен много ми харесва.. да не знае как ще изглеждам ии после бум...влизам с гръм и трясък
Аз точно затова искам предната вечер да сме отделно. За да я има изненадата като ме види!
И аз много мислех някак да го измисля по този начин, но малко трудно може да се получи. Особено ако искаме да спазим типично българските традиции. Пък и навсякъде се бърза за часа - и в гражданското, и в църквата. А това отнема повече време.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #378 -:
февруари 14, 2012, 17:23:36 »
Цитат на: veseto_87 в февруари 14, 2012, 12:12:08
Аз пък на всички сватби, на които съм била, подредбата е била, както съм я описала.
Явно зависи от самата църква.
Във всички православни църкви подредбата е ЕДНА. - Мъжето от ляво а жените от дясно
Цитат на: veseto_87 в февруари 14, 2012, 14:08:02
Това по никакъв начин не противоречи на казаното от мен! Аз казах, че се подреждат младоженците,
до тях кумовете
и отзад - шаферките. Не съм коментирала кой е от ляво и кой от дясно!
Много харесвам традицията в американските сватби, когато първо минават шаферките, булката е последна, а младоженецът я чака пред олтара.
Това дето си го гледала по американските филми също няма как да се случи в православна църква.
Кумовете също не могат да са отстрани. Трябва да са зад младоженците. Получават се две редици - дясната е от мъже а лявата от жени. Общо взето много празни приказки които само объркват младоженците вместо да им помогнат.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 17:34:47 от AIVEN
»
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #379 -:
февруари 14, 2012, 17:29:05 »
AIVEN
, моите уважения, но не знам защо трябва да се заяждате. Защо смятате, че не могат да се споделят различни мнения? Какво лошо има в идеите?
Никой не е казал, че това от американските филми трябва да се случи в църквата, нали? Защо да не е режисиран така изнесения ритуал? Не вие определяте коя информация е полезна и коя не! Като гледам и други потребители споделят казаното от мен.
П.П. Нали знаете, че писането с големи букви във форуми се смята за крещене, а това не говори добре за вас.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #380 -:
февруари 14, 2012, 17:32:04 »
AIVEN, успокой вълнението си, че пяна почна да ти тече от устата... ей тоя празник не на всеки се отразява добре
пп - спокойно и теб все някой ще те наеме за една-две сватби, ангажименти ли нямаш та така си озлобял и крачиш из темите и лееш ли лееш?
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #381 -:
февруари 14, 2012, 17:41:38 »
Съжалявам за големите букви. Не знаех, че така ги приемате "на вътре".
Просто гледам да помогна защото виждам че доста се объркват младоженците. Аз не празнувам понеже след малко съм на участие и до като се подготвям се опитвам да помогна на някой когото само обърквате с празни приказки. Но понеже днес е празник на влюбените (Св. Валентин) а аз отивам да работя в р-т Св Валентин, та съм склонен да Ви простя дребното заяждане.
Пожелавам ви приятно прекарване на празника ОПАА май трябваше да кажа изкарване. А бе то все тая прекарване ...изкарване
Не се сърдете дами! Тази вечер всички цветя са за Вас.
А поЗдравите лично от мен
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 17:48:19 от AIVEN
»
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #382 -:
февруари 14, 2012, 18:08:15 »
нашата церемония ще протече по така нареченият американски модел. младоженецът ще ме чака до арка... излизането е по начинът посочен погоре. излючително много ми допада и ще стане чудесно!!!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #383 -:
февруари 14, 2012, 18:19:47 »
Изключително неточни съвети се дават до тук и от професионалистите и от кандидат булките, и от вече миналите под венчилото. Само едно е вярно - AIVEN отива в любимия му ресторант на един любим празник.
Трудно ще промените реда на ритуала в църквата дори да е изнесен / и такъв има в някои църкви далече от митрополията /. Всяко движение и подреждане в храма има своето значение и се спазва. Обикновенно въвеждането става от един свещеник, а другият посреща процесията със запалените две свещи. Влизат първи кума и булката ,след тях младоженеца и кумата, след тях родителите, след тях шаферите. В предверието на храма кума и младоженеце си разменят местата. Винаги младоженците са отпред / спрямопоглед към олтара младоженеца е вдясно, а булката вляво от него/, а кумовете отзад зад тях. Много рядко, ако няма място или по необясними причини кумовете са отляво и отдясно на младоженците / почти не се среща и е явно пестене на място /. Имаме определена йерархия, няма как кумовете да са наравно с младоженците като застанат пред божиите слуги.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 18:21:39 от Pachoran
»
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #384 -:
февруари 14, 2012, 18:33:27 »
винаги има начини да се получи това, което желаете. тъй като наистина не може в църква, ритуална зала или ако ритуалът се води от длъжносттно лице да правите каквото си поискате, ние правим ритуал по желаният начин без реални подписи с водеща...
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #385 -:
февруари 14, 2012, 20:26:41 »
Pachoran
Най-сетне получихме пълна информация какъв е редът в църквата
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #386 -:
февруари 14, 2012, 20:53:21 »
Последно от ляво или от дясно стои младоженецът, че нещо сте се пообъркали гледам.
А сега сериозно - младоженецът стои от дясно, за разлика от ритуалната. Но! при изнесените ритуали (включително и църковните такива) се позволява разнообразие, т.е. възможни са и други варианти. Лично свещеник ми го е обяснил! Така че към всички младоженци - не забравяйте, че има варианти нещата да се случат така както вие си го представяте! Питайте и търсете тези варианти! И на всички им пожелавам да им се случат!
Пачоран, всички сме божи слуги по моите спомени.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #387 -:
февруари 14, 2012, 22:02:39 »
Моникамария и в ритуалната и в храма местата са едни и същи. Кои са местата на младоженците - познава се от факта ,че ако младоженецът реши да хване булката за ръката, то той може да го направи с лявата си ръка, тя стои най-близо до дясната на булката.
Изключете варианти на ритуала в храма, той е един като е по-консервативен в провинцията. Изнесени църковни ритуали съм снимал много рядко .
Реално професионалистите стоят между господ и останалите - от там е много добра гледната точка за заснемане. Казвам го с шега, да не се получи полемика.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #388 -:
февруари 14, 2012, 22:19:12 »
Всъщност не се сетих, че в различните ритуални зали нещата може да стоят по различен начин, но на нашата сватба изрично ни казаха аз да съм от дясно. Кумът съответно беше до мен - от дясно. На две сватби, на които бях булката също беше от дясно. Но може на други места да е по друг начин.
Скоро имаше спор и относно това дали има клетви или не по време на ритуала - ние имахме. Повтаряхме ги след водещата. Не беше по наша молба - просто така явно процедират.
Активен
maianiki
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #389 -:
февруари 15, 2012, 10:41:24 »
Момичета,на колко места се хвърлят парашутчетата.Нали е само пред ритуалната,но после май се швърля нещо и пред черквата,но така стават 2 пъти а трябва де е нечетна бройката на хвърлянето и да не е само от един човек?????
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...