Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 15:06:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12 (Прочетена 190429 пъти)
Anita81
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 719
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #120 -:
юли 12, 2011, 16:33:27 »
Момичета, можете ли да ми кажете как се правят панирани сиренца или кашкавал. Имам някакъв спомен че се потапят в яйце, после брашно и галета и се пържат в сгорещено олио, но като пробвах по този начин много бързо се запържват и докато ги извадя, някой ми изгарят. Пък за сиренето трябва да е изцедено от саламурата, нали?
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #121 -:
юли 12, 2011, 20:24:57 »
Сиренето да е твърдо и не чак изцедено,но да не капе вода. Кашкавала го правя предварително-яйце и галета и малко в хладилника,после пържа в тиган с много мазнина.Ползвам Уок. Като нямам време понякога ги правя с Патафри. Но в този тиган никога не обръщам и не ми изгаря.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 719
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #122 -:
юли 13, 2011, 02:19:07 »
мерси
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #123 -:
юли 14, 2011, 08:37:23 »
Тони
ще кажеш ли рецептата на тортата?
Ние вчера бяхме на пълнени тиквички и пържени картофки.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #124 -:
юли 14, 2011, 09:43:28 »
Момичета никой ли не меси от Вас????
Много оригинални идейки давате .... но мен страста ми е тестото
Сега мъжо го няма ...няма за кой да меся но ми се иска да го изненадам когато се прибере с нешо различно от ... пита,пърленки,кифлички и т.н.....ПОмагайте
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #125 -:
юли 14, 2011, 09:57:16 »
Е как месим , точим , зависи само от момента , на каква вълна ще съм.Ето и някой от нещата които съм правила , ако ти хареса нещо ще ти кажа рецептата, малко са смесени албумите ,ама не съм ги по подредила за това.
http://pipilota27.snimka.bg/other/moi-tvoreniya-2.563318
http://pipilota27.snimka.bg/other/chast-ot-moite-proizvedeniya.534437
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #126 -:
юли 14, 2011, 10:36:15 »
Цитат на: plamak_ в юли 14, 2011, 09:57:16
Е как месим , точим , зависи само от момента , на каква вълна ще съм.Ето и някой от нещата които съм правила , ако ти хареса нещо ще ти кажа рецептата, малко са смесени албумите ,ама не съм ги по подредила за това.
http://pipilota27.snimka.bg/other/moi-tvoreniya-2.563318
http://pipilota27.snimka.bg/other/chast-ot-moite-proizvedeniya.534437
Благодарство Пламъче
Искам рецептата за питата която има кръст отгоре ако може
и на тарталетите с крема
Всичко което си напарвила и правиш изглежда божествено вкусно
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #127 -:
юли 14, 2011, 10:52:15 »
Мерси
Bibsi8792
, ето ти рецептите.
Питата
точни пропорции не мога да ти кажа ,защото аз ги правя малко на око , но продуктите ще ти кажа.
Кисело мляко или можеш да сложиш 50/50 мляко/ вода, малко олио , оцет , сол , щипка захар, мая и брашно.Тестото за фигурките отгоре се прави от вода , сол и брашно.
Ако слагам мая на кубчета , я слагам в течността , ако е суха в брашното .Добавям първо една част от брашното оставям да втаса и тогава останалото , оформям питата и пак втасва , отгоре мажа с цяло яйце , като фигурите не мажа ,за да се получи разлика в цвета.
Тарталети
Тестото-1 яйце, 100 гр масло, 200гр пудра захар,300гр брашно, 1 к.л. бакпулвер.
Крема е обикновен пудинг, правила съм ги и с крем ванилия.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #128 -:
юли 14, 2011, 10:58:43 »
Цитат на: plamak_ в юли 14, 2011, 10:52:15
Мерси
Bibsi8792
, ето ти рецептите.
Питата
точни пропорции не мога да ти кажа ,защото аз ги правя малко на око , но продуктите ще ти кажа.
Кисело мляко или можеш да сложиш 50/50 мляко/ вода, малко олио , оцет , сол , щипка захар, мая и брашно.Тестото за фигурките отгоре се прави от вода , сол и брашно.
Ако слагам мая на кубчета , я слагам в течността , ако е суха в брашното .Добавям първо една част от брашното оставям да втаса и тогава останалото , оформям питата и пак втасва , отгоре мажа с цяло яйце , като фигурите не мажа ,за да се получи разлика в цвета.
Тарталети
Тестото-1 яйце, 100 гр масло, 200гр пудра захар,300гр брашно, 1 к.л. бакпулвер.
Крема е обикновен пудинг, правила съм ги и с крем ванилия.
Тази вечер няма да е но утре запрятам ръцете ...мъжи ше се върне та да го изненадам
Благодаря ооще веднъж
Златна си
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #129 -:
юли 14, 2011, 11:20:40 »
Няма защо , насреща съм като има нужда.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1454
Мечтите се сбъдват!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #130 -:
юли 19, 2011, 21:38:45 »
Цитат на: Anita81 в юли 12, 2011, 16:33:27
Момичета, можете ли да ми кажете как се правят панирани сиренца или кашкавал. Имам някакъв спомен че се потапят в яйце, после брашно и галета и се пържат в сгорещено олио, но като пробвах по този начин много бързо се запържват и докато ги извадя, някой ми изгарят. Пък за сиренето трябва да е изцедено от саламурата, нали?
Anita81 а ти преди да ги сложиш да се пържат потапяш ли ги пак в яйце. Аз веднъж забравих да ги потоя и се чудех защо за пръв път ми стават светкавично бързо и чак докато извадя едното другото е изгоряло, докатода се сетя че съм забравила яйцето и то галетата си загаря. Иначе като ги потопиш в яйце по минутка от всяка страна им стига максимум минута и половина
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #131 -:
юли 24, 2011, 02:33:24 »
Здравейте момичета!
Аз се позагубих малко от темата,но днес след като повисях доста в кухнята и реших да се включа отново
Страхотни и вкусни неща сте показали!
Ето и едно ледено коктейлче с което да ви почерпя макар и виртуално!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 919
Мама на прекрасен син :)
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #132 -:
юли 30, 2011, 12:58:34 »
Здравейте дами
напоследък се запалих много по тортите с фондан и съм намислила да спретна една торта за начало като тази само да си набавя малко бои за оцветяване и някой други глезотийки
Аз ще я правя с домашно правен фондан ето рецепта:
ФОНДАН
Продукти:
500 г пудра захар
1 суп. лъж. желатин
50 мл вода
50 г царевично нишесте
по няколко капки оцветители (различни цветове)
50 мл глюкоза – за намазване за блясък
Приготвяне:
Разтворете желатина във водата и след като набъбне на водна баня за няколко минути го доразтворете.
В дълбока купа пресейте пудрата захар и нишестето. Добавете желатина и започнете да бъркате. Скоро фонданът е готов.За да направите кувертюр за торта разточете фондана, за да не залепва използвайте още пудра захар.
А ето и една рецепта за блатове:
Пандишпанови блатове
Продукти
4 яйца
1 ванилия
200 гр. захар
200 гр. брашно
4 с.л. студена вода
1 бакпулвер
Приготвяне
Разбиват се белтъците със студената вода на пухкав сняг. Леко се добавят захарта и ванилията след това жълтъците 1 по 1. Добавя се брашното размесено с бакпулвера. Пече се 30 мин. на 180 градуса.
За пълнеж на тортата може да се направи какъвто искате крем с или без плодове и.т.н.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 919
Мама на прекрасен син :)
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #133 -:
юли 30, 2011, 13:08:07 »
Ето и една идея за мезе:
Месно мезе
Продукти:
500 гр. свинско
1 глава крумид
150 гр. гъби
1/3 ч. чаша растително масло
лимонов сок на вкус
черен пипер
сол
Проготвяне:
Месото се нарязва на пърченца и се задушава до полуомекване в мазнината и малко вода. Добавят се ситно нарязания лук и гъбите. Ястието се залива с малко вода, посолява се и се задушава докато месото омекне. Поръсва се с черен пипер и лимонов сок.
Ето и за дробчета, става бързо:
Дробчета с шафран и синьо сирене
Продукти
400 г пилешки дробчета
20 бр. маслини без костилки
100 г синьо сирене
щипка шафран
50 мл червено вино
1 ч.л. вегета
олио
Приготвяне:
Дробчетата се сваряват и слагат се в тавичка. Към тях се прибавят виното, подправките, олиото и малко вода. Запичат се. Слагат се в чиния и към тях се прибавят маслините, напълнени със сиренето. Разбъркват се, докато са още горещи.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 919
Мама на прекрасен син :)
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #134 -:
юли 31, 2011, 17:02:38 »
Еееее дами,
направих днес една торта с фондан, която сънувам 2 дни и мъжа ми само ми се смее
нооо нещо не стана както исках, ще пробвам пак-никой не се е родил научен
снимка имам в галерията.
Нещо и крема не се получи а имах голямо желание да я направя
NEXT TIME
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines