Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 12:47:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146307 пъти)

_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: януари 17, 2012, 21:17:08 »

Ние все още нямаме кумове-дано по натам се похваля с нещо сигурно-първият ни вариант почти сигурно отпада, защото са в чужбина и ... явно хич няма да идват -не знам и аз; има вариант да са близки роднини, има вариант да са негов добър приятел и моя добра приятелка - да не са двойка, но и ние не знаем още smile добре че има време.
Активен
Kumata3
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #271 -: януари 18, 2012, 20:47:23 »

Здравейте момичета. ))))

Изчетох цялата тема, но не намерих конкретно това, което ме интересува.
Ще се надявам да ми помогнете и дадете съвети и идеи.

През м. април (в края) ще сме кумове на наши приятели. Не е като да ни е за първи път, направо за трети ще ставаме (хахаха, шегуваме се с моя мъж, че се превърнахме в пожизнени кумове). Предходните сватби обаче минаваха по друг начин и за това до сега не ми се е налагало да мисля по този въпрос.
Искам да изненадаме младоженците с нещо интересно в ресторанта, като забавна игра, или друго подобно.
Правили сме вече това с балоните, интересно е, но някак си бързо доскучава. Поднасяли сме и 3те бутилки с шампанско, но някак си и това се изтърка вече, вижда се на всяка сватба.
Иска ми се нещо по-различно, нестандартно...но някак си ми липсват идеи.
Та молбата ми е ако сте присъствали на някаква забавна игра, или нещо от сорта на сватба....или пък вашите кумове са правили нещо подобно, ще ми е полезно да споделите. )
Благодаря много за вниманието!
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: януари 19, 2012, 10:59:24 »

Защо не ги изненадате с някаква танцова програма- било народни танци или нещо подобно, ако разбира се те самите не обмислят такава програма. Вместо само 3 бутилки , може да заложите ба хубава кошница за пикник или 2-3 бутилки хубаво вино с комплект чаши, свещи и шоколад примерно.
Активен
mani19
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #273 -: януари 19, 2012, 11:27:01 »

Здравейте момичета. ))))

Изчетох цялата тема, но не намерих конкретно това, което ме интересува.
Ще се надявам да ми помогнете и дадете съвети и идеи.

През м. април (в края) ще сме кумове на наши приятели. Не е като да ни е за първи път, направо за трети ще ставаме (хахаха, шегуваме се с моя мъж, че се превърнахме в пожизнени кумове). Предходните сватби обаче минаваха по друг начин и за това до сега не ми се е налагало да мисля по този въпрос.
Искам да изненадаме младоженците с нещо интересно в ресторанта, като забавна игра, или друго подобно.
Правили сме вече това с балоните, интересно е, но някак си бързо доскучава. Поднасяли сме и 3те бутилки с шампанско, но някак си и това се изтърка вече, вижда се на всяка сватба.
Иска ми се нещо по-различно, нестандартно...но някак си ми липсват идеи.
Та молбата ми е ако сте присъствали на някаква забавна игра, или нещо от сорта на сватба....или пък вашите кумове са правили нещо подобно, ще ми е полезно да споделите. )
Благодаря много за вниманието!

Здравей KUmata3,
именно и аз това се чудя и бях питала по-рано, но засега не съм се спряла на нищо. Това за танците е добра идея, но тр да се съобрази с младоженците-дали биха се зарадвали на нещо  подобно. Надявам се да изберем най-най-подходящото и да зарадваме приятелите си. Аз се мъча и с подаръка, който да направим!
Активен
Kumata3
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #274 -: януари 19, 2012, 12:27:14 »

miss™, с танцовият състав е добра идея, стига младоженците да си падаха по народни танци и др. подобни.) А те са фен на метъла и др. подобни стилове. )
С кошниците и др. такива ми спада към групата подаръци, а не толкова нещо забавно за тях и гостите.

Ще се мисли по въпроса, поне има време до тогава. ) Все ще се включи някой тук с идеи. )
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #275 -: януари 19, 2012, 12:34:47 »

Малко ми се размиват подробностите, но имаше една игра, при която скришно предварително се раздаваха фалшиви ключове на присъстващите девойки и 1-2 по-възрастни жени и се призоваваха да върнат ключовете от дома на младоженеца, защото той вече е зает завинаги. За съжаление не помня еквивалента за булката, дано някой, който е правил такива шеги прочете и се включи. Друго което се сещам, щом са привърженици на твърда музика може да им спретнете някакви черни фанелки с интересен текстов печат върху тях или картинка "Game over":

Още- ако са ви достатъчно близки може да направите слайд с техни снимки още от детските години до срещата им, запознанството, техни съвместни пуътувания. Ако няма възможност за слайд и прожекции защо не наредите снимки като на простор и под формата на игра например да имат задача да ги подредят в правилен, хронологичен ред. Подобна идея имаше в предаването "Аз обичам България" ако сте го гледали. Наградата им може да бъдат показаните вече фанелки.

Това се сещам засега, дано да ви хареса.
« Последна редакция: януари 19, 2012, 12:39:35 от Violet » Активен
tOnItKaTa
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: януари 19, 2012, 13:12:11 »

Искам да попитам ... на сватбеното тържество трябва ли да има специална надписана бутилка за кумовете с алкохол (ракия например), защото това мислих да го правя, когато след няколко дни отидем официално да ги поканим. Наскоро обаче чух, че на самата сватба им се подарява (отлежал алкохол), със специално направена такава бутилка за тях!
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: януари 19, 2012, 14:27:27 »

tOnItKaTa не  съм  чувала  за  такова  нещо.Когато ние  поканихме  нашите  кумове  им поднесохме  пита,вино,бонбони,пиле ,покана  и  баница.Направихме им нещо като изненада,но  ако искате  им направете този  алкохол  за който  говориш.
Kumata3 - щом  са  метъли   да  е  нещо  хард.Може  да  им направите  надпиване.Младоьенекът и  булката  и  техни  приятели сипвате  им по  няколко питиета  и който колкото поеме.Може и по някой  еротичен  танц да им подарите.Може  да  им подарите  ако искате  и някое спа  уикендче.А също  и  някой  китарист,група  или  нещо подобно  да посвири,но  наистина  незнам колко ще  ви  излезне,който  да  изсвири любимата  им  музика.Може  да помолите  DJ-я да  направи компилация от  няколко  песни,които те  много  харесват и  свички  дружно  да се полюшкате  в  ритъм  на  дансинга.Все пак  за  един  рокаджия няма  нищо по  добро от алкохол,музика  и още  нещо smile
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #278 -: януари 19, 2012, 18:07:10 »

Нашите кумове не са двойка. Как да ги пратим заедно на спа уикенд без половинките им smile?

Това горното беше шега, но наистина какво да подарим на всеки по отделно?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: януари 19, 2012, 18:37:27 »

аз реших  на кума по стара традиция да му подаря хавлии и пижама  sarcastic , тамън и майтап да става.
А на кумата ще ѝ купя роклята за сватбата, тя така си пожела да й е подаръка. Е , ще е преди сватбата, но така се реши..
Активен
gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: януари 19, 2012, 18:43:37 »

Хм,ами аз пак да се повторя с предишен мой пост,но може да им вземете по една сребърна монетка от някоя банка,аз си харесах много две от БНБ.Знам ли,струва ми се много подходящо-хем ще си остане за спомен,пък е малко и могат да си сложат навсякъде,а от чисто практична гледна точка-стойността им ще се увеличава с годините,така примерно както и вашите приятелски взоимоотношения ще стават по-дълбоки и стойностни.Струва ми се много символичен подарък.Или да им подарите по някакъв луксозен комплект за баня,халат или нещо подобно?Забавен или класически пртрет по снимка,нарисуван от художник,или колажи с ваши общи снимки...Зависи какъв тип подарък искате да им направите,с колко парички разполагате,на каква възраст са кумувете smile
Позволявам си да изкажа мнение,защото напоследък и аз много размишлявах по темата...
 blush

еmmmmmy,много добре си го измислила-и забавно и практично Bravo
« Последна редакция: януари 19, 2012, 18:45:10 от gothic_queen » Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: януари 19, 2012, 19:09:52 »

Нашите кумове не са двойка. Как да ги пратим заедно на спа уикенд без половинките им smile?

Това горното беше шега, но наистина какво да подарим на всеки по отделно?

както  каза  еми,а  и аз лично  така предпочитам ,подарете им  това което  харесват ,това  от което имат  нужда или  това  което искат.Така,според мен  винаги  когато  се  допрат  до  това нещо  ще  се  сещат за вашата  сватба smile
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: януари 19, 2012, 19:49:20 »

Kumata3 можете  да  им подарите  и  такава  торта http://www.facebook.com/photo.php?fbid=219906708042365&set=pu.147230985309938&type=1&theater
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53

« Отговор #283 -: януари 19, 2012, 21:51:17 »

...
...Та молбата ми е ако сте присъствали на някаква забавна игра, или нещо от сорта на сватба....или пък вашите кумове са правили нещо подобно, ще ми е полезно да споделите. )
...

В района на Стара Загора има ритуал младоженците да подаряват торта/пита и пиле на кумовете, като за да си го получат те трябва да се надиграват с хората носещи съответно пилето и тортата/питата под медолията на ръченица- тоест 2-ма души играят ръченица с подаръците в ръце и срещу тях кумовете играят ръченица и танцувайки се опитват да си  вземат даровете. Ако ти допада идеята може музиката да я замените с такава дето кефи кумовете и примерно подаръците ако не ти харесва пиле и торта може да са някакви весели или закачливи тениски или разни майтапчийски работи опаковани в кутии и след като се преборят за подаръците си да ги отворят и демонстрират (примерно да облекат тениските или да прочетат някакви весели обещания/ речи или нещо такова)

Друго което се сещам е по някое време да помолите дж-я да обяви че кумата има специално желание да пие вино поднесено от ръката на булката и краката на младоженеца. (тоест младоженеца трябва да понесе булката на ръце, тя да държи чаша с вино и да ти даде да си пийнеш )

Виждала съм по сватби кумовете да тестват младоженеца и булката пред гостите дали са работни и дали ще се грижат един за друг и за семейството- например карат младоженеца да мете нещо разсипано по земята със завързани очи да и е чисто на булката, да сложи памперс на кукла , булката карат да зачука пирон със завързани очи, от предварително подготвено тесто да разточи кора за баница, и неща от тоя сорт ама не помня добре че беше отдавна.

Violet  ти е писала за играта с ключовете. Ние като ставахме кумове я имаше тая игра и май бяха 5 ключа като 3 се върнаха на младоженеца от готини млади мадами, един от една по стара жена и за голям майтап един ключ го върна едно момче- много се смяхме всички  funnytooth

...но наистина какво да подарим на всеки по отделно?

Аз бих питала всеки какво иска,от какво се нуждае, ще им кажа да каква сума.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: януари 23, 2012, 11:29:50 »

Да, това с ключовете е много забавно, особено ако младоженеца не знае и като почнат да пристигат при него разни мадами и да му връщат ключове само си представете физиономията му и как се припотява да обяснява на булката си "Ама аз нямам нищо общо", а в същото време тя знае и се прави на сърдита  funnytooth laugh sarcastic
mani19, не мога да ти пратя лично съобщение- ако искаш дай си други координати(мейл и т.н.)
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: