Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 12:39:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146291 пъти)

mani19
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #255 -: януари 15, 2012, 18:57:38 »

Здравейте,
и аз се включвам с пълна пара в темата. Поканиха ни близки приятели да сме им кумуве-16.06.2012. Много се радвам, но и съм малко притеснена-иска ми се да им подарим нещо оригинално, самата реч да не е типичната и да има някаква изненада на сватбата-но съм в пълна мъгла.Може ли да споделите Вашите преживявания!
Активен
leona
Любопитен
*
Публикации: 42

« Отговор #256 -: януари 15, 2012, 19:41:16 »

На сватбата на моята кума,техните кумове им подариха почивка в Гърция:)  yahoo А речта мисля ,че и да си я напишеш предварително,вярвай ми няма да успееш да я научиш и да я кажеш както искаш ,от вълнение ще объркаш някои неща и според мен по-добре е каквото ти дойде от сърце на място  smile
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #257 -: януари 15, 2012, 22:41:55 »

Ние с кумовете решихме да си направим почивка за четиримата като взаимен подарък (те на нас и ние на тях). Мисля че се получи страхотно, тъй като покрай приготовленията за сватбата не ни оставаше много време да се видим както подобава smile А и така имахме време да обсъдим събитието.
По отношение на речта, си мисля, че колкото е по-лична, толкова по-сполучлива става. Аз не съм привърженик на заучените реплики и особено на пожеланията, текстовете, речите и т.н., които са сваляни от нета. Дори и да не са съвсем изтъркани се усеща, че са изплагиатствани от някъде  NO
Приветствам обаче, да се ползват идеи, които да се развият, усъвършенстват и да се адаптират за конкретната двойка. Това би ме докоснало истински. Речта на нашия кум беше зашеметяваща. Просълзи и разсмя всички гости, а нас с младоженеца остави без думи. Беше лично за нас!
Щом сте близки приятели, мисля че ще намерите начина да ги докоснете Wink Успех!  give_rose
Активен
osobenoaz
Любопитен
*

« Отговор #258 -: януари 15, 2012, 23:18:17 »

Ние не сме правили подаръци при каненето на кумовете. Поканихме моя брат и неговата сестра да  ни кумуват. Единственото по-специално беше в самите покани, които изпратихме- бяха изненада към коледните подаръци, които пратихме по пощата. Бяха в кутия, покрита с коледна опаковачна хартия, панделки и всичко както си му е реда, а вътре имаше други, луксозни кутийки с ръчно правени покани в тях, поръчни по интернет в едно ателие. Не мога да опиша какви реакции имаше. Предполагам никой друг подарък нямаше да ги зарадва и двамата толкова много! Нямаше как да откажат естествено smile
Сега ще почета и по-назад в темата, защото това с подаряването на подаръци ми беше неизвестно и е поредната трудна задача за решаване.
Активен
leona
Любопитен
*

« Отговор #259 -: януари 16, 2012, 00:31:10 »

Това с подаръците е просто ей така и казвам символични не почивка,смисъл почивката е много хубава идея ,но това е голяяям подарък за самата сватба,на мен ми се иска нещо дребничко за спомен.Това с поканите също е много добра идея,ако мога да попитам  give_rose blush кой е сайта  smile
Активен
gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: януари 16, 2012, 22:47:31 »

Добър вечер.Да понахалствам малко и в тази тема,но наистина за момента няма до кой друг да се допитам. blush
Ние сме решили да подпишем без церемония само с кумовете.Запазихме дата,сега остава да ги поканим(по-скоро мъжо ,де).Те са семейство аз лично ги познавам от две години,но бегло,мъжът е много добър приятел на моя.Въпросът ми е след като сватбата няма да е 'тържествена' как точно трябва да им го съобщим?Мъжо е сигурен,че ще приемат,иска той да говори с бъдещия кум,но аз се чудя дали не е по-подходящо да има някаква покана?А при тези обстоятелства трябва ли да им купим подарък?(Финансово затруднени сме в момента и едва ли ще е нещо голямо,но все пак sad)

И да попитам osobenoaz ,ако може ,би ли споделила кое е това ателие,разгледах много сайтове за покани,но още не намерих подходяща като за кумове.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #261 -: януари 16, 2012, 23:08:45 »

Gothic_queen, когато ние подписвахме, ходихме също така само с кумовете - много близка моя приятелка и и брата на мъжа ми. Покани не сме им давали, просто ги попитахме дали са съгласни. Тъй като бяхме решили да оставим същинската сватба за по-натам, се разбрахме да няма подаръци на подписването. Макар че бяхме решили да е подписване и нищо повече,  решихме да го направим малко по-тържествено в следствие на което а бях с къса бяла рокля, букет, имахме чаши и шампанско smile след това ходихме да се почерпим всички.
Та мисълта ми е... ако все пак искаш - направи/купи им покани. Със сигурност ще ги зарадваш, а и ти ще се почувстваш малко по-празнично. Разберете се дали искате или не подаръци, обсъдете го с тях и така.
Дано съм ти била полезна.
Активен
gothic_queen
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: януари 16, 2012, 23:22:09 »

Mного ти блАгодаря,Alleksia  за информАцията @}->--Хубаво е да знаем,че има и други,които са оставили 'истинската сватба' за по-късно,че съвсем се бях ошашкала.Предполагам,че ще има покана за кумовете,че иначе ще ми е неудобно някак си,пък може като вас подаръците да оставим за по-нататък,пък само да се почерпим в самия ден smile
Още веднъж мерси!Хубава вечер!
Активен
leona
Любопитен
*

« Отговор #263 -: януари 17, 2012, 13:26:02 »

Виж gothic_queen според мен няма нужда да се притесняваш за парите толкова,ако наистина са ви близки те биха били страшно щастливи да са ви кумове,а поканата за тях ,защо не измислиш нещо и не я направиш ръчно,мисля ,че ще бъдат по-впечатлени така ,че е нещо направено специално за тях ,така на теб ще ти е забавно докато го правиш,а те ще се почувстват специално.  girl_wink
Активен
gothic_queen
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: януари 17, 2012, 13:49:30 »

Благодаря ти leona give_rose
И на мен ми мина идеята за ръчно изработена покана,но като се  знам колко съм вързана в ръцете..не съм сигурна какъв ще е крайният резултат,но все пак нищо не пречи да опитам(само кутийката искам да е по-специална,пък поканата свитъче).Имам време до събота,тогава мъжете ще се събират на по чашка и моя мисли,че ще е най-подходящо да го попита.Уж е 90 % сигурен ,че ще приеме,ама аз все пак се притеснявам,защото нямаме 'резервен варинат'.Моля,стискайте палци всичко да мине добре!
А иначе идеята за сребърна монета от БНБ,много ми хареса,но за съжаление е малко вероятно да успеем да им купим точно сега...
Активен
leona
Любопитен
*

« Отговор #265 -: януари 17, 2012, 13:55:43 »

Спокойно gothic_queen и аз не съм магьосница с ръцете ,ама реших едно по финансови причини ,друго поради това ,че ще е специално изработена за всеки да си направя поканите сама.Моята кума си направи така,защото не можеше да си хареса готови покани и да ти кажа станаха приказни  danceg danceg danceg Кутийката мисля,че от всеки магазин за подаръци можеш да си я намериш и харесаш  smile smile smile Аз съм на 99% сигурна ,че ще си имате кумове още съботааааааа  Bravo Bravo Bravo Според мен това е голяяяяма чест,вие не ги заангажирате за пари ,подаръци и т.н. ,а искате да са с вас в този единствен ,специален и прекрасен момент  Dance2 Желая Ви много обич,разбирателсвто и само красота около вас  give_rose give_rose give_rose А кога ви е датата  smile smile smile
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: януари 17, 2012, 14:38:38 »

Благодаря ти leona give_rose
И на мен ми мина идеята за ръчно изработена покана,но като се  знам колко съм вързана в ръцете..не съм сигурна какъв ще е крайният резултат,но все пак нищо не пречи да опитам(само кутийката искам да е по-специална,пък поканата свитъче).Имам време до събота,тогава мъжете ще се събират на по чашка и моя мисли,че ще е най-подходящо да го попита.Уж е 90 % сигурен ,че ще приеме,ама аз все пак се притеснявам,защото нямаме 'резервен варинат'.Моля,стискайте палци всичко да мине добре!
А иначе идеята за сребърна монета от БНБ,много ми хареса,но за съжаление е малко вероятно да успеем да им купим точно сега...

видях че говориш за кутийки, ето сайта от коийто аз поръчах кутии за поканите и съм страшно доволна,
http://www.nemos.bg/bg/kategorii/kutiiki-i-opakovki-za-bijuta/
на екрана си ще видищ  серии кутии с имена, цъкай и разглеждай  тези продълговатите, които се водят за гривни, пасват перфектно на покани тип свитък .успех !  smile
« Последна редакция: януари 17, 2012, 14:40:41 от emmmmmy » Активен
leona
Любопитен
*

« Отговор #267 -: януари 17, 2012, 14:45:07 »

Браво emmmmmy  good good good страшни са ,мисля.че ще й се получи много добре  smile smile smile
Активен
gothic_queen
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: януари 17, 2012, 18:15:51 »

видях че говориш за кутийки, ето сайта от коийто аз поръчах кутии за поканите и съм страшно доволна,
http://www.nemos.bg/bg/kategorii/kutiiki-i-opakovki-za-bijuta/
на екрана си ще видищ  серии кутии с имена, цъкай и разглеждай  тези продълговатите, които се водят за гривни, пасват перфектно на покани тип свитък .успех !  smile

Emmmmmy,страшно много ти благодаря! :bravo:Това е точно,което търсех!Щом казваш, и че пасват идеално за свитъците,нямам думи направо!Още утре ще поръчам!
Аз се бях отчаяла,цял ден обикалях по магазините и нищо такова не видях,кой да се сети да погледне в магазин за бижута blush Даже избързах и купих една чисто бяла,голяма и квадратнас бродетия върху картона с плик,за всеки случай,ще е покажа в темата за поканите,но определено свитъче в такава кутийка ми е най на сърце!Ще се похваля задължително за крайният резултат! yahoo

Leona,изчерви ме!Мерси за милите думи,да ти се връщат стократно пожеланията,голяма душичка си!
(А датата е 20.02.2012 yahoo)
Много ви благодаря още веднъж момичета,златни сте! Bravo
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: януари 17, 2012, 18:22:17 »

миличка само да добавя че аз съм купила хартиените кутии, тоест виж дали мерките съвпадат с тези металните като дължина.Предлагам ти да използваш перлена хартия за разкош, в този случай е добре да я режеш през средата за да става за две покани и да се побира , пък и така цената ѝ на лист няма да те удари толкова.
206 мм са- сега проверих, това значи лист а4 срязан през средата влиза перфектно  навит хубавичко
« Последна редакция: януари 17, 2012, 18:23:57 от emmmmmy » Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: