Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 15:46:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146604 пъти)

pumpalche3
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #75 -: май 31, 2011, 22:07:13 »

Имам един въпрос .. с приятеля ми сме канени за към и кума на сватбата на едни приятели ... проблема е там че аз съм непълнолетна и не знам това пречи ли ??? има ли някакви изисквания за години ??? аз съм на 15 ... септември правя 16 ... моля ви пишете ... може темата да не е за този раздел и за този сайт но мисля че тук ще намеря отговора , затова пиша тук ... моля ви ако знаете , кажете ми ... Smile) благодаря предварително kiss2
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: май 31, 2011, 23:15:03 »

Ако бях на твое място,нямаше да питам във форум, като се има предвид,че не си споменала дори не само града ,но и какъв брак им предстои на вашите приятели (църковен,граждански или и двете).Щях да отида в гражданското и църквата. Пийте вода от извора.
Не съм 100% сигурна,но мисля,че за гражданския брак,кумувете трябва да са пълнолетни.
Затова и ти казвам да провериш на място за да си напълно сигурна.
Активен
Evalina
Сватбар
Публикации: 203

« Отговор #77 -: май 31, 2011, 23:16:05 »

pumpalche3, има значение,да. Няма да можеш да се разпишеш в гражданското. Т.е. ще се наложи младоженците да ангажират друг човек за свидетел в гражданското. Иначе ти ще си бъдеш до тях неотлъчно по време на всички ритуали и празненството. Не мисля, че за някого би имало огромно значение кой точно ще се разпише.
Активен
Evalina
Сватбар
Публикации: 203

« Отговор #78 -: май 31, 2011, 23:18:14 »

Сега видях и горния пост. Само за уточнение - няма значение за кой град става дума. Не може непълнолетен да бъде свидетел.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: юни 01, 2011, 09:19:37 »

няма значение за кой град става дума. Не може непълнолетен да бъде свидетел.

писах, че има значение града, защото ако е само църковен брак, от църква до църква има много разлики.За граждански естествено неможе.
Но аз не бих приела думите на хората тук за чиста монета и бих питала задължително в църквата и съвета.
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юни 11, 2011, 12:42:02 »

Здравейте и от мен  smile Ние си поканихме едно семейство,което първоначално прие,но след това се отказаха  cray и даже незнам защо спраха да ни говорят  shok crazy Аз направо се отчаях  cray След извесно време се запознахме с едно семейство с което се сближихме много бързо.С милото решихме да си ги поканим,аз много се притеснявах дали няма да ни откажат,но те много се зарадваха и бяха много щастливи,че сме си избрали тях.
Сега,когато един път вече сме ги поканили с торта и там всичко друго,трябва ли пак да отидем,но вече и с поканата или пък да ги поканим на вечеря?
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 11, 2011, 13:02:44 »

може да ги поканите на гости за да обсъдите някои детайли за сватбата,и същевременно да им дадете поканата,поне ние така направихме
Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81

« Отговор #82 -: юни 13, 2011, 12:37:59 »

С милото онази вечер звъннахме на двойката,която искаме да ни кумува(по телефона защото ние сме в Плевен,а те във Варна) попитахме ги и им казахме да си поговорят и да решат дали искат да ни кумуват.За мое учудване след по-малко от 5 минути телефона звънна и казаха,че ще е чест за тях да бъдат наши кумуве yahoo Сега остава само да се съберем една вечер,за да си доуточним подробностите:)Много съм щастлива,че стана от първия път с нашите избранници danceg
Активен
mynicheto
Сватбар
Публикации: 234

« Отговор #83 -: юни 13, 2011, 13:52:20 »

ppvasileva , браво на вас и - Честито !!! дано сте избрали подходящата двойка , която да ви подкрепя в живота ви ! Ние не сме мислили много много ! Още преди да ме срещне милото знаеше кой ще му кумува някой ден . Въпроса беше, че той нямаше приятелка тогава и трябваше да изберем момиче . По принцип щом кума е най-добрия приятел на милото аналогично кумата трябваше да е моята приятелка, но решихме да изберем сестрата на вече поканения кум тя да ни кумува с него . Тя винаги ни се е радвала и ни е подкрепяла , давала ни е съвети и се е интересувала от нас и сметнахме , че това е идеална роля за нея .
Имахме пререкания с кума , когато той си хвана приятелка и реши че иска тя да стане кума и аз побеснях .. Представяте ли си да ви е кума на сватбата някоя , с която си се запознала 2 месеца преди самата сватба ??? Оле бооже ! Ами ако решат пък после да се разделят ?? Ама както и да е аз просто казах че няма начин и милото ме подкрепи и до там с нещата ! В крайна сметка нали ние си избираме кумовете ???
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: юни 14, 2011, 08:48:32 »

Момичета,мислех подаръка за кумовете да е почивка на морето за някой друг ден след сватбата,но кака ми и батко ми ни подаряват почивка в турция за 10дни,след сватбата и няма да може да ги заведем,и сега се чудя какъв да е подаръка
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #85 -: юни 14, 2011, 08:50:02 »

А задължително ли е да има подарък за кумовете ? Аз не знаех , че и ние трябва да им подаряваме нещо  blush
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #86 -: юни 14, 2011, 08:51:03 »

Такава е традицията smile
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #87 -: юни 14, 2011, 08:56:57 »

и какви са подаръците ? или каквото решим ? в смисъл трябва ли да е нещо определено ?
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #88 -: юни 14, 2011, 09:12:24 »

Каквото решите; те каквото си изберат - обикновено се гледа подаръкът да приближава по финансова стойност този, който те ще подарят на вас - така го направиха нашите кумци, когато ние им кумувахме, така и ще направим ние с нашите кумове. На нас, като кумове, ни подариха нещо, което ние си избрахме нарочно по-евтиничко, за да не натоварваме излишно младоженците, но те пък си решиха и допълниха подаръка с разни други неща, за които не подозирахме. А сега пък с нашите кумове ще си подарим една обща екскурзия smile
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #89 -: юни 14, 2011, 09:39:10 »

Охх не бях предвидила подобен разход ! Ние може би ще го пропуснем подаръка .. или ще го позабавим sad При нас всичко е малко както се казва на тъгъдък и е непредвидено понеже забременях иии може би ще отложим тези подаръци  blush
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: