Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 04:06:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Отдушник! част 2
Страници:
1
...
54
55
[
56
]
57
58
...
63
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Отдушник! част 2 (Прочетена 303931 пъти)
addicted_to_u
Професор
Re:Отдушник! част 2
«
Отговор #825 -:
януари 09, 2018, 17:07:33 »
Панди
, и моята баба чакаше да й се обадя да ми се моли да не го кръщавам така, та със сестра ти сме в едно положение съвсем. Баща ми е решил, че трябва внучка му да се кръсти на свекърва ми. Единственото име, което ми харесва със С е Сияна, да не говорим, че ММ не иска да кръщава на майка си, респективно на себе си ,че и двамата са със С първо и второ Сияна е името на дъщерята на етървата от предишния й брак. Баща ми щял да й вика Светлинката на дядо в живота... то ако беше всеки да си измисля име, дето на него му харесва изобщо за какво се пъна да мисля имена, на всеки както му харесва и толкова. Аз искам сега да изчистим кръщаванията именно, за да могат уж да се радват баби и дядовци, докато здрави и живи, след време какво ще е никой не знае. Деверът примерно си кръсти детето на умрялата им баба с ММ, не искам недай си Боже да се случват такива неща, ама то колкото повече искаш да зарадваш някого, толкова повече ти се качват на главата.
И да разведря малко баба ми по Коледа ни сподели как не е искала да кръсти майка ми на свекърва си- баба Ганка. Дядо ходил в болницата да й се моли всеки ден майка да се казва Галя, баба непреклонна, че ще си мрази детето, ако се казва така... та накрая била измислила резервен вариант за много краен случай Гертруда. Още по-смешно от името е обяснението, което си е съчинила - съкратено от Герой на труда. ММ падна от смях, докато го разказваше баба ми, та може и до такава ситуация да стигнем накрая.
Майка ми е Маруся на дядо си Марко в крайна сметка.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #826 -:
януари 09, 2018, 17:11:16 »
Гертруда
Герой на труда
Ей значи, от край време са тия драми с имена
Ми като ще е светлината на живота му, кръстете я Фотка, от Фотон
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #827 -:
януари 09, 2018, 17:13:53 »
Това с Гертруда е уникално
Моята баба пък я кръстили Виолета, но заради сърдита баба е Йовка.
Но пък знам случай и за Сийка на баба Анастасия
Иначе със сестра ми сте баш в едно положение, и тя е с термин през май
Фери, избухна
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #828 -:
януари 09, 2018, 18:30:55 »
Адиктед... хубаво си споделила, ама да знаеш бял кахър е. На баща ти ще му мине, за две седмици.
Когато реших да се събирам с ММ споделих на нашите разни истории, защото исках да ги знаят от мен, а не от някъде да ги чуят. Тогава баща ми каза: “Събереш ли с този човек, ако имате деца, не искам да ги познавам“. И той рева и аз ревах, обаче на следващия ден си събрах нещата и се изнесох. Мина малко време, баща ми взе да приема ситуацията. По настоящем му вика “сине“. Та... хич не си го слагай. Ти си му важна и детето, другите асоциации бързо ще ги изтрие.
Ние у всички сме оставили впечатление, че за нищо не могат да ни се бъркат.
Децата се кръщават както родителите искат, от малка така съм учена. И свекърите са имали драма с името на ММ и нашите, с на брат ми. Дъртите са се сърдили, за това и двете семейства са на мнение, че ще се казват както ние си решим.
Активен
Alichka
«
Отговор #829 -:
януари 09, 2018, 18:38:24 »
Цитат на: Feribotka в януари 09, 2018, 17:11:16
Гертруда
Герой на труда
Ей значи, от край време са тия драми с имена
Ми като ще е светлината на живота му, кръстете я Фотка, от Фотон
Вие ме подсетихте нещо. Майка от самото начало даваше зор да не сме кръщавали на тях, а на свекърите. Зор, зор и я отрязах, че още не сме говорили за име и не й искам съветите. След време спомена как съм й казала, че съм щяла да кръстя дъщеря ми на баща си. Те това да се чудиш как го е измислила в гореспоменатата ситуация
Така си го е насосала, че и аз не мога следите да хвана
Въобще - ядовете покрай сватбата са прелюдия на роднинските глупости около появата на детето.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #830 -:
януари 09, 2018, 19:18:54 »
31 е първо внуче и на двете страни. Бяхме му измислили име бетон... на български държавник, управлявал дълго и мирно .... Кормисош. След такъв отговор никой не посмяваше да пита как ще се казва, явно бая им дълго им държа, защото и за 32 не разпитваха.
Бъдете здрави със Жанпето, пък как ще се казва трябва ти да си усетиш. Това е майчина работа, интуиция трябва.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #831 -:
януари 09, 2018, 19:31:36 »
То като свекъра, казал на свека ще се казва Ивани**, ааа не може, ами Драгота тогава! Ааа Ивани** е хубаво име
Абе бели кахъри, ама ти развалят емоцията около очакването на детето. При брат ми такава голяма драма стана, снаха ми чак температурата вдигна в 9я месец, ревеше цял ден, те седнали двамата с баща ми сърдити не искат с никой да говорят, пращах леля ми да им дава акъл чак...
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #832 -:
януари 10, 2018, 11:36:04 »
В отдушника яко смешки. Гьон и Герой на труда
Ще отмине ситуацията, остави да го избистрят всички. Време е нужно. И ти не го мисли.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #833 -:
януари 10, 2018, 23:14:23 »
Ау, това с името е гениално. Значи аз като харесвам Виктория, ще я кръстя на първата си голяма любов Веселин
Луди хора...то и майка него го мрази, ако стане - не знам какво ще правя.
Остави го да си почине малко, и ти не се ядосвай и това е. Кажи, че сте я кръстили на моята леля - тя Жана се казва, и толкУ ;-)
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #834 -:
януари 11, 2018, 07:50:52 »
Мани аз не смея Стефан да кръщавам че имам двама бивши Стефан, а е толкова хубаво име
Активен
Feribotka
«
Отговор #835 -:
януари 11, 2018, 09:25:16 »
Аз пък нямам бивши с хубави имена
Ама си имам асоциации с други хора за имена, дето много харесвам (като Калоян например) и не бих си кръстила така детето, колкото и да е хубаво името
Та, това с асоциациите гледай на теб да не ти напомня на някой, че ще си с нея всеки ден
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #836 -:
януари 11, 2018, 10:40:30 »
Моите бивши са все Веселин (3-ма ги бях наредила). И един Авиндар за цвят.
А за имената - на свекьра не можах да крьстя, че е Паоло, а имам омразна Паолина. Свекьрвата е Ада и й се извиних, че на Бг малко адски звучи и не мога да крьстя на нея, а тя каза, че в никакьв случай не го иска защото не се кефи хич не името си, понеже е кьсо и цял живот е прецакана - брат й се казва Винченцо-Валтер, а сестра й - Мария-Антониета. Пьк тя просто и кратко Ада. Каква е тая работа ?!
Затова Марта си е Марта, а София е крьстена на влака за Вериер, който чакахме след пьрвата ехография, когато разбрахме, че ще е момиче
Видяхме влака "Вери" и си казахме хайде Вера. После обаче аз викам, бе тя сигурно няма да се накефи много, че сме я крьстили на влак, пьк междувременно дрьнках за Надежда, Вяра и Любов и майка им София, та така Хоп! избрахме София, което ни е идеално име (прабаба ми се казваше така, после се сетих). И така хем е на влака, хем не е баш
Лесно произносими вьв всички страни, лесно се пишат и няма да имат гайлета с формуляри по институциите. Сьщо имат еднакьв брой букви, за да няма прецакани.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #837 -:
януари 11, 2018, 14:55:59 »
Ех,
Рони
, колко ти е напреднало картофчето, кога сложи лентичка, кога я преполови
Жана е хубаво име
С хубави хора го свързвам
Като Жана д'Арк
Ох, в ученическите си години бях много влюбена в един Николай, няколко години ми беше много на сърце. Ако някой ден имам син и го кръстя Никола, да знаете, че не е защото харесвам името Никола, а заради онзи Николай
Това ще го споделя с ММ
Да си знае, че е заради бившо гадже
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #838 -:
януари 11, 2018, 16:47:09 »
аз па бих си кръстила детето на бивше гадже, но биха ме хванали хахаха и ще ям бой. не ми дреме, не ги помня вече с чувства, а ме кефят самите имена.
Киви ме подсеща че бехме обявили че детето щв се казва Симонит. Оттогава ептен спряха да питат. още повече че мъж ми сериозно го бе харесал...
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #839 -:
януари 11, 2018, 17:42:26 »
Аз не виждам общо между Жана и Живко. Между другото и между Жана и Ивана не виждам де.
Според мен родителите на детето единствено решават как да си кръстят детето, а всяко вмешателство е простотия.
Активен
Страници:
1
...
54
55
[
56
]
57
58
...