Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 14:43:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 177161 пъти)
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #45 -:
октомври 15, 2010, 20:09:19 »
И аз искам рецептите с елда. Вкусьт й е просто ужасен
но пьк е толкова полезна, че си заслужава да се стиснат зьби и да се яде. Ако има начин да се направи по-поносима с две рьце го подкрепям
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #46 -:
октомври 15, 2010, 20:19:21 »
Цитат на: gucci в октомври 15, 2010, 16:22:36
Ами Дани аз мислех че никой не го гледа този сайт и затова спрях да обновявам.Пиши на лични кои неща те интересуват и ще вкарам рецептите.
Абе Гери, как никой да не гледа? Аз даже ти писах коментар там
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #47 -:
октомври 15, 2010, 23:13:11 »
веднага ви отговарям
Данитка
, нариазах си краставичка,едно авокадо,сложих малко сусам,копър,и спаначените листа.След това си направих отделно дресинга( малко зехтин,сока от половин лимон, и една чаена лужичка горчица,сол и чер пипер,болилек и риган),разбих добре и изсипах върху салатката :)Моя измишльотина,дано ти хареса.
Лионелса
, втората ми измишльотина е следната:използвах една опаковка на Барилла (маникотти се казват макаронените тръбички).Сварих ги в подсолена вода с няколко капки зехтин.Не ги варих до пълно сваряване а както казват италианците ал денте:).Отделно запържих една глава лук,чесън 3 скилидки,нарязани маслини,една супена лъжица каперси,гъби,и накрая добавих спанака.За подправки сложих босилек и копър.Дръпнах от котлона и добавих рикотта.Разбърках добре и напълних макаронените тръбички.Наредих ги в тавичка и полях с доматено пюре с подправки и 4 сирена.Настъргах муцарела и сложих пармезан.Сложих да се запече за около 10 мин.
Активен
mimoza11114
Новак
Публикации: 17
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #48 -:
октомври 17, 2010, 10:26:57 »
Здравейте! Искам да попитам някоя добра домакиня дали знае рецептата на палачинковата торта на Лагуна(с ягоди отгоре)? Страшно вкусна е! Ясно е , че има палачинки, но крема как се прави, дали се купува готов? не знам
Благодаря предварително ако някой ми отговори!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #49 -:
октомври 17, 2010, 18:23:50 »
Ето и моята нова измислица.
Пълнено филе от пушена сьомга с козе сирене и спанак.
Ето и рецептата за който иска (всичко е на око за съжаление)
За пълнежа:
натрушава се около 200гр козе сирене и се смесва с половин чаена чаша изцедено кисело мляко, добавя се малко чесън, черен пипер и сол и нарязан на дребно магданоз и няколко капки лимонов сок.
Филето от сьомга се нарежда на найлоново фолио на широк правоъгълник.По дължина се слага една дълга ивица от соса,отгоре се слага запарения спанак и се завива с помоща на фолиото.Завързва се от двата края като салам и се оставя да престои в хладилника за 24ч. Реже се с фолиото защото е по-лесно и после се маха от парченцата.
Много лесно и вкусно.
salmon.jpg
(47.6 KB, 600x450 - видяно 414 пъти.)
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #50 -:
октомври 17, 2010, 20:54:51 »
Gery79 пълнените филенца задължително ще се пробват.
Активен
Vessi
Професор
Пол:
Публикации: 340
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #51 -:
октомври 18, 2010, 16:55:03 »
Това с рибните филета изглежда супер и търпи вариации.Мерси за идеята , понеже се подготвям за Никулден та гледам за такива рецепри дето да кажеш "АУ"
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 674
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #52 -:
октомври 18, 2010, 17:40:28 »
Здравейте! Исках да се похваля със сътвореното от мен по повод освещаването на апартамента. Рецептите и идеите взех от тук и ви благодаря много. Имаше питка, пиле върху бирена бутилка и сладкиша с майонеза (него не го снимах, но го правя за 2-ри път и винаги е страхотен).
osveshtavane.jpg
(72.42 KB, 573x225 - видяно 410 пъти.)
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #53 -:
октомври 19, 2010, 10:43:40 »
Рецепти с булгур и елда:
Пълнени чушки
· 12 червени чушки капия (бланширани, замразени или стерилизирани)
· 1 глава лук
· 1 морков
· 1 ч.ч. ориз (300 мл.) / или 1/1 ориз/елда или ориз/булгур
· 6 с.л. зехтин
· 330 мл. смлени домати (доматен сок)
· 2 кубчета бульон (телешки, пилешки)
· 1 ч.л. червен пипер
· 1 ч.л. сух джоджен
· 1 с.л. ронена чубрица
· 1/2 ч.л. черен пипер
· брашно за запечатване
· кисело мляко
Лукът и моркова се нарязват на ситно и се задушават за кратко (5 мин.) в 4 с.л. зехтин. Добавя се ориза, след 2-3 минути се слага доматения сок, бульончетата (стрити), всички подправки и 300 мл. вода. Сместа се задушава на слаб огън до поемане на течността и плънката е готова, оставя се да изстине.
Напълват се пиперките, отворите им се потапят в брашно за да се запечатат и се редят в тавичка. Заливат се с 500 мл. вода и останалия зехтин и се пекат във фурна на 220 градуса, докато се попрепекат отгоре. Поднасят се и топли, с кисело мляко в чиниите.
Различна мусака
· 1/2 прясна зелка ( ~ 1 кг.)
· 330 мл. доматен микс (смлени домати)
· 200 мл. булгур
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.л. червен пипер
· 1/2 ч.л. смлян ким
· 1/3 ч.л черен пипер
· сол на вкус
заливка
· 500 мл. прясно мляко
· 2 яйца
· 2 с.л. брашно
· 1/2 ч.л. универсална зеленчукова подправка
Зелето се нарязва на ивици и се задушава в 2 с.л. зехтин и малко вода.Булгура се накисва за няколко часа в студена вода. Изцежда се и се слага в тава. Добавя се задушеното зеле, доматения микс и подправките. Сместа се посолява, разбърква старателно, добавя се още около 300 мл. вода, поръсва се с 1 с.л. зехтин и се пече във фурна на 200 градуса, докато се поизпари водата. Мусаката се покрива със заливката, направена от миксиране на всички предвидени продукти и се допича до златисто.
Рецептите не са мои,но са ужасно сполучливи,пускам такива,които съм приготвяла лично,но 99% са без месо,защото нали съм с веге у дома.Малко по късно ще пусна още няколко съжалявам,че е толкова бавно,но нали разбирате
«
Последна редакция: октомври 19, 2010, 10:45:54 от Данитка
»
Активен
katya26
Ентусиаст
Публикации: 68
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #54 -:
октомври 19, 2010, 11:31:52 »
От известно време се опитвам да пазя диета и елдата ми е едно от основните ядения
, в началото си мислех, че няма начин да го ям това нещо просто е ужасно ,но си го наложих и съм му измислила разни съчетания.
Досега не съм я готвила в някакво ястие, винаги със салатки я ям и определено става поносима за ядене. В каквато и да е салата, подправена с нормалните неща като зехтин, лимон и сол придобива по различен вкус, но понеже понякога и така ми става гадна правя друго нещо. Слагам елдата, зехтин, лимонов сок, малко маслини и пожелание половин домат в пасатор, пасират се и когато стане на каша се залива салатата с това. Гарантирам, че не се усеща даже, че има елда и е вкусно, е все пак зависи колко ще се сложи, аз нямам мярка слагам на око и като опитам ако реша добавям още.
А рецептата на Данитка за пълнените чушки звучи добре и определено ше я изпробвам
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #55 -:
октомври 19, 2010, 11:54:19 »
katya26
, а вариш ли я?
Дани,
много идейно, вьобще не се бях сетила да я смеся с ориз или с нещо друго.
Моята е такава, че за 5 минути варене се разкашква тотално
Вече няма зрьнца вьтре, а всичко става на пюре
И вашата ли става така?
Гери,
страхотно изглеждат руцата и аз си ги записвам за сгоден случай, мерси
Светла
, супер си се справила
Питката ти е чудна
По рецептата на Пламьк ли е?
«
Последна редакция: октомври 19, 2010, 13:02:34 от inaxastra
»
Активен
katya26
Ентусиаст
Публикации: 68
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #56 -:
октомври 19, 2010, 15:56:08 »
Цитат на: inaxastra в октомври 19, 2010, 11:54:19
katya26
, а вариш ли я?
Да варя я, по принцип на пакета ми пише 1:1 тоест 1 чаша вода и 1 чаша елда. Ако не съм я купила готова изпечена я слагам в сух тиган да се запече за малко и след това прибавям вода, но не спазвам това 1:1, аз съм си намерила някакво състояние, което ми е по вкусна и обикновенно водата ми е по малко защото като се развари става
.
Определено катоя пасирам става поносима за ядене, да не кажа вкусна даже
, ти можеш да си я пасираш с каквото си решиш. Аз понякога дори слагам само елда, домат и малко маслини и го ям така пак ми е вкусно, без каквито и да е подправки.
Експериментирай според твоя вкус
Малко
, когато разгледах снимките от сватбата ти в БГ се влюбих в ресторана и обстановката около него, затова исках и моята сватба да е там ( и аз съм от Благоев ), но се оказа, че гостите ще са ни доста и няма да можем да сме там
. Няма нужда да споменавам, че украсата ти е страхотна
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #57 -:
октомври 19, 2010, 21:49:04 »
Изаинявам се за което !!
Мерси
Наистина имахме малко гости. Но обслужването не е особено добро там, да знаеш. Иначе украсата е мое дело и сьм мнго горда, така че ми стана много кеф, че ти е харесала
Край на
Активен
emili85
Професор
Пол:
Публикации: 452
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #58 -:
октомври 20, 2010, 07:38:57 »
Питка слънце
1 ч.ч прясно мляко
1 яйце + 1 белтък
1 с.л олио
1 ч.л сол
4 ч.ч брашно
1 с.л мая
Всичко се замесва. Отделя се 1 топка от тестото, не много голяма и се поставя в центъра на намазнена тавичка. Останалото тесто се разделя на две части е се разточва. Едната част се намазва с мастло (зехтин, олио) и другата се слага върху нея. Разточва се отново и се нарязва на 12 сегмента (като пица) Всеки сегмент се навива на кифличка и се поставя около топката в средата на тавичката. Втасва около 30-40 минути. Намазва се с жълтък и се пече 20 мин на 200 градуса.
Рецептата е много лесна и питката става супер. Всички останаха
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 674
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #59 -:
октомври 20, 2010, 08:56:36 »
inaxastra, за рецептата на питката се доверих на рецепта от интернет, която уж ставала вкусна, но после съжалих - получи се малко като маслено тесто - доста олио имаше а може и аз да съм я превтасала (но следвах инструкциите) и стана ронлива и безсолна. Иначе консистенцията и видът и е добър, но не я препоръчвам - ще трябва още да пробвам за да намеря моята любима рецепта и да си я следвам...emili85, твоята изглежда супер!
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines