Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 14:38:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 177158 пъти)
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #60 -:
октомври 21, 2010, 13:08:27 »
Момичета, снощи опитахме от
сладкиша с тиква
, който бях приготвила предната вечер и се оказа много хубав. Ако някой желае да приготви такова чудо, ще ви напиша рецепта.
Само да кажа, че се прави с грис, а не с брашно - че не всеки го обича.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #61 -:
октомври 21, 2010, 13:12:14 »
Пиши, пиши
Аз умувам какво да направя с остналите у нас ябълки.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #62 -:
октомври 21, 2010, 15:18:47 »
Нинче, ще я напиша довечера, че е от книжката за Шоколада в нас
А за ябълките - и ние имахме 100 кила и след като правих пълнените и пак имаше много онзи ден направихме 1 кана фреш и си го изпихме. Доста ябълки отидоха, имах и 4 портокала и сложихме и тях.
Ако имаш сокоизтисквачка - това е хубав и полезен начин да се "отървеш" от тях.
Активен
Поли
Професор
Пол:
Публикации: 464
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #63 -:
октомври 21, 2010, 15:34:53 »
Нинка ето една рецепта, която е взаимствана от др форум
- Сладкиш с ябълки, аз слагам и дюли
И в нея се слага грис, леле като се сетя като малка как не го обичах от детската градина-все ни тъпчеха с това, но последно време го заобичах. Последното нещо, което вкъщи се омете за часове беше грис халва със стафиди
1.5 кг ябълки ( обелени и рендосани)
1ч.ч. брашно
1ч.ч. грис
1ч.ч. захар + още 5 л. за карамелизиране
1. бакпулвер
1 ч.л. канела
50гр. краве масло ( 1 кибритена кутийка)- разтопено
Тава тип/форма "електрическа тенджера" се слага на котлона с 5 л. захар и се прави карамел. След това се маха от котлона.
Всички сухи продукти се смесват.
Ябълките и сухите части се разделят на 3 равни части.
1/3 от ябълките се разтилат на дъното. Над ябълките се слага 1/3 от сухата смес.
Редуват се.
Започва се с ябълки, но се завършва със сухата смес.
Полива се с маслото
пече се до зачервяване в умерена фурна!!!!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #64 -:
октомври 21, 2010, 15:44:19 »
Поли
, звучи много вкусно, но нямам такава ел. форма за печене.
bubka
, ето какъв уред си нямам у нас
Но предпочитам да ги изям в нещо като щрудел или друг сладкиш с ябълки.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #65 -:
октомври 21, 2010, 15:55:36 »
emili85
, направо ми потекоха лигите като гледам снимките на питата, която си направила
Ще пробвам да я направя задължително..
Само имам едно питане - маята е суха, нали?
по мои изчисления 1с.л мая - трябва да е 1пк - 9гр....
..или?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #66 -:
октомври 21, 2010, 16:41:39 »
Нинка
,аз моите ги направих на щрудели с бутер тесто
Скоро мисля и питката да пробвам,жалко че има тесто и няма да става за питка за Бъдни вечер.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #67 -:
октомври 21, 2010, 17:45:36 »
Цитат
жалко че има тесто и няма да става за питка за Бъдни вечер
Аз питка без тесто не съм засичала
Нинка, една моя приятелка, която е луда на тема да няма консерванти в храната си, си свари нейните ябълки на сладко, ако ти е интересно ще я попитам как го е правила, но май е доста играчка.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #68 -:
октомври 21, 2010, 18:40:10 »
Da,aма в тази има яйца,а доколкото знам те на 24-ти са в списъка със забранените продукти
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #69 -:
октомври 21, 2010, 19:00:42 »
Поли, направих рецептата която предложи. Малко сухо ми се стори но ще видим като го опитаме довечера.
Lionelsa, аз използвахме обикновенна тавичка в чието дъно карамелизирах захарта.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #70 -:
октомври 21, 2010, 19:02:37 »
miss™,
мислих и аз така да пробвам, но с кори за баница. Не съм фен на бутер тестото.
Това с тестото в питката не го разбрах
Има тесто без яйце. Предполагам това имаш предвид.
Иначе и аз хвърлих око на тази питка.
Аааа нямам толкова ябълки като за сладко
Gery79
, така ми звучи много по-изпълнимо вече
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #71 -:
октомври 21, 2010, 19:34:54 »
Моя пост беше в отговор на това,че не тестото,а яйцата са 'проблем' да е питка за 24-ти
С кори за баница също ще стане
Активен
emili85
Професор
Пол:
Публикации: 452
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #72 -:
октомври 21, 2010, 19:36:04 »
Цитат на: Agent T в октомври 21, 2010, 15:55:36
emili85
, направо ми потекоха лигите като гледам снимките на питата, която си направила
Ще пробвам да я направя задължително..
Само имам едно питане - маята е суха, нали?
по мои изчисления 1с.л мая - трябва да е 1пк - 9гр....
..или?
Да суха мая. Моето пакетче е 11 гр, но беше отворено и пак не отиде цялото. Може би половин. И да отбележа, че моята втасва повече от 3 часа, понеже трябваше да изчакам да се изпече пилето на бутилка, а и да е топла. Така че колкото повече втасва толкова по-хубава става
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #73 -:
октомври 21, 2010, 19:54:21 »
И още нещо - виждам, че има сусам. Кога го слагаш?
Към края ли?..иначе ще изгори може би..
Активен
emili85
Професор
Пол:
Публикации: 452
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #74 -:
октомври 21, 2010, 20:15:40 »
Сложих го преди печенето още, когато намазах с яйцето
Може би защото се пече на 200 градуса и затова не изгоря
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines