Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 12:48:54

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 170159 пъти)
 
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: октомври 01, 2010, 17:09:59 »

Ами баба ми е от Кюстендилско Wink Иначе за филето от сьомга ще ти кажа 2 ужасно мързеливи и една маалко по-засукана рецепта, но са доста подобнички Wink
Значи идея 1:
Размръзяваш филето, намазваш с малко масълце, нарязваш чесън на филиики които го набутваш във рибката, поръсваш с малко копър, лимон и черен пипер и във йенска тенджера във фурната за около 10-15 мин макс е готово. Ако нямаш йенска тенджера завиваш във фолио.
Идея 2:
Ако имаш филаделфия (като крема сирене е) с билки, намазваш с нея размръзеното филе, слагаш във йенската и пак във фурната.
Идея 3:
Взимаш бутер тесто, слагаш индивидуална порция филе, сол черен пипер филаделфия и увиваш в тестото. Намазваш тестото с жълртк разбит с 1 лъжичка олио и печеш до златисто в намаслена тавичка. (моят мъж а обожава тази.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: октомври 02, 2010, 05:25:38 »

Здравейте кулинарки!
Аз малко се поизгубих,но пък не съм спряла да приготвям разни вкусотийки smile
Пламък, страхотна торта и питка!
Ето и моите последни гозби:
1. паста с калмари,скариди и доматен сос.
2. паста с риба тон,царевица и майонезен сос.
3. пълнени пиперки.
4. аспержи
5. аспержена крем супа.
6. аспержи на фурна.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: октомври 04, 2010, 11:50:40 »

Момичета да ви покажа моята баничка smile
От днес обявих седмица на морските дарове, защото са малко по-ниско калорични, тъй че споделяите рибни идеи smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: октомври 04, 2010, 12:10:37 »

Miravarna, от къде си купуваш аспержите и как ги готвиш?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #349 -: октомври 04, 2010, 12:34:07 »

Госпожица, баницата изглежда страхотно! Амбицира ме да пробвам и аз да точа домашни кори, ама да видим дали ще ми трае много ентусиазма.

Нинче, Мира доколкото имам впечатления, живее в САЩ. Сигурно ще ни е трудно да си купим от нейните аспержи, но иначе изглеждат много интересни като продукт за готвене.  blum

Момичета, както ще готвите тези дни? Аз нещо нямам много идеи на ум. Май ще правя домашен хляб, боб в гюведжета и баварска салата. Харесала съм си за правене и една много вкусна салата по рецепта на майката на Явор с печени червени чушки, праз лук и сирене.

Наскоро правих за пореден път Качамак по родопски, по рецепта на Гучи и си облизахме пръстите. Страхотна и простичка рецепта!  Bravo
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: октомври 04, 2010, 12:48:00 »


госпожица
баницата е перфектна , изглежда много вкусна smile.
Аз днес съм на пиле с ориз , а утре на пилешка супа , тъй като аз най вече ям нея друга много рядко може да ме види човек да консумирам хахах тежък случай съм аз. blush
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: октомври 04, 2010, 12:57:40 »

Да спофеля какво ще се готви днес у нас (макар и не от мен Wink ) Сьомга със горчица и кафява захар и зеленчуци на пара, много бързо и вкусни и най-вече диетично, да поотслабнем малко преди зимното дебелеене Wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #352 -: октомври 04, 2010, 13:15:22 »

Как я правиш тая сьомга?

Аз сьм на супа от тиква и кестени за обяд, а пьк за вечеря имам цяло меню, щото на Фабио брат му ще идва в нас на гости, та сьм решила освен традиционния италиански аперитив, да правя:
- предястие - индивия сьс сирене-крема  орехи (по принцип се прави сьс синьо, но те не обичат)
- основно - пиле с ориз
- десерт - моелю от шоколад и сладолед ванилия (ще го купувам замразено моелюто)
- плодове
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: октомври 04, 2010, 14:56:52 »

Сьомгата е много лесна за 2 филенца смесвам 1 1/2 супена лъжица горчица, 2 супени лъжици кафява захар, лимонов сок, сол и черен пипер, разбърквам, намазвам филетата със сместа и на грила(може и във фурна, но силна) и пека 8-10 минути.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: октомври 04, 2010, 18:22:43 »

някои да знае интересни рецепти със скаридки smile
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #355 -: октомври 04, 2010, 18:39:31 »

Скариди...запържени с чесън, пресен пипер и малко вино.
Запържваш чесън и моркови на тънки пръчици-в зехтин, пипер-пак на тънко и добавяв бланш.скариди. Малко бяло вино-може и без,задушаваш и готово-каниш ни на гости.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: октомври 04, 2010, 19:58:37 »

Miravarna, от къде си купуваш аспержите и как ги готвиш?
Нинче аспержи има в Метро.Зелени съм виждала там.Има и бели но са мариновани.
Госпожица баницата ти е страхотна чак ми се прияде.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: октомври 04, 2010, 23:27:50 »

Лионелса, Деничка и Гучи са ти отговорили на повечето ти въпроси smile За мен остава да ти кажа как ги приготвям. Крем супата е много лесна-задуших в малко масло лук,добавих една супена лъжица брашно и добавих нарязаните на половина аспержи,разбърках и добавих малко пилешки бульон,босилек,сол и чер пипер,сложих и топла вода.Оставих да покъкри малко и сипах малко прясно мляко.Като омекнаха аспержите,пасирах и готово. Аспержите на фурна само намазних тавичката и ги сложих,залях ги със зехтин.Сложих им сол,чер пипер.
Госпожица, баницата ти изглежда много апетитно!,но на мен ми прилича повече на питка smile
Ина, искам да съм ти гост на теб smile Такова меню се среща само в най-скъпите и изискани ресторанти по света!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #358 -: октомври 05, 2010, 11:02:17 »

Незаслужен комплимент, но се размазах от кеф просто  Ashamed chee Ashamed

Мерси  give_rose
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: октомври 05, 2010, 11:06:51 »

inaxastra , недей да скромничиш.
Miravarna, много лесно ми звучи приготвянето. Стига да мога да намеря(защото в Метро не пазаруваме) и непременно ще пробвам. girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines