Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 13:36:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 170217 пъти)
 
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: август 12, 2010, 10:27:52 »

И аз имам нужда от помощ.Вчера си купих лумакони-едни големи макарони във формата на охлювче.Търся изпитана рецепта за тях.


Ами Роси, то желатина си е желатин, на прах или на листо все става ама тази рецепта която писаь е с листа и не знам колко прах отговаря на едно листо.Може да пише някъде в интернет.Колко грама ти е желатина в пакетчето?

Гучи, аз така правя по големи охлювчета и паста .Плънката може да се замести с друга по избор, предполагам.

• 300 гр lumaconi
• Една малка глава лук, нарязан на ситно
• 100 гр ситно нарязани на кубчета шунка
• 1/4 ч.ч масло
• 4-5 печурки пожелание,
• 1/2 ч.ч бульон
• Една малка китка магданоз, нарязан на ситно
• 1 кофичка рикота
• малко настърган кашкавал или пармезан

Лука се запържва в маслото, и когато стане прозрачен добавете шунката и запържете още няколко минутки. След което се прибавят гъбите и бульона. Сварете сместа за около 15 минути, след което се отсранява от огъня.Оставя се да се поочлади за 5 мин и се добавя рикотата,магданоза и се разбърква добре.

В оригиналната рецепта сварените (но съвсем малко преди да са готови) lumaconi се пълнят със сместта ( аз просто разбърквам всички заедно).

Сложете напълнените lumaconi (или всичко разбъркано) в намаслена тавичка във предварително загрята на 180С фурна, като ги покриете с кашкавал или настърган пармезан.Запича се за 10 минути във фурната.
« Последна редакция: август 12, 2010, 10:32:46 от Gery79 » Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: август 12, 2010, 10:48:50 »

Гери...по 10г ми е пакетчето.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: август 12, 2010, 10:54:40 »

Гери...по 10г ми е пакетчето.
Роси,
Потърсих в интернет и на едно място казват: 6 листа желатин се равняват на 3 супени лъжици желатин на прах или пакет от 10 грама.На друго място казват 5 листа за един пакет от 10гр.
Та и аз не знам.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: август 12, 2010, 18:41:04 »

Имам един тъп въпрос.Смятате ли че пицата ще стане  със суха мая.Щото имам само такава а не ми се ходи до магазина.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: август 12, 2010, 20:00:12 »

Gucci, и аз това се чудих защото имах само суха но все пак купих прясна мая. Моя скромен опит с маите е че сухата е много по слаба от прясната. Със суха винаги ми е отнемало поне една трета повече от ако използвам прясна.
Абе с две думи , що да не стане със суха ама сложи малко повече.
 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: август 12, 2010, 20:04:41 »

Направих яяяяяяяяя.Невероятно вкусна е.Много благодаря за рецептата.По късно и снимки.Правих я с пакетче суха мая.Естествено пропуснах частта с разтварянето и захарта.Отгоре я гарнирах с луканка кашкавал и сирене и аз по принцип ги маже с лютеница а не с пюре.Влиза в тефтера ми с лесни бързи и мн вкусни рецепти.
Гери в събота е ред на твоите мекици и на лумаконите.За лумаконите да питам колко ги вариш.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: август 12, 2010, 20:23:39 »

Gucci, мен хич ме няма по точните неща и все накрая излиза на око и пиради тази причина не съм засичала колко варя лумаконите ама опитай ги преди да ги свалиш трябва да са полуготови защото после се пекат във фурната 10 мин и да не станат прекалено кашкави ако ги свариш до пълна готовност.
Оф и аз как го обясних.


Забравих да те питам едно пакетче суха мая вмест половин прясна ли използва за пицата?
И пак ли 20 мин отне да втаса?
« Последна редакция: август 12, 2010, 20:29:52 от Gery79 » Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: август 14, 2010, 20:07:37 »

Цуцки, пак съм тук  Wink...да ви споделя още една бърза рецепта...Току-що направих една много вкусна питка, която може да се яде и като закуска.

Бърза питка /може и да си ги оформите на малки топченца и да станат Бързи питки
150 гр сирене
100 гр кашкавал
2ч.ч кисело мляко + 1ч.л сода бикарбонат
2ч.ч брашно
2-3 с.л. олио
щипка-две сол

/относно количеството на сиренето и кашкавала слагах на око и мисля, че горе-долу по толкова съм сложила/
Всичко това се обърква в купа с лъжица /по вече познатия начин/.После с мокри ръце се правят малки топки и се слагат в намазнена тавичка /ползвах отново хартия за печене/ или изсипвате всичко и оформяте като една питка.
Пекат се в силно загрята фурна.
Стана много вкусна.Няма и час от както съм я направила, но тавата вече е празна  tease , така че няма как да я снимам..Няма да съжялвате  good

Ако някой направи да сподели мнение  blum



Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: август 14, 2010, 21:22:54 »

Gucci, мен хич ме няма по точните неща и все накрая излиза на око и пиради тази причина не съм засичала колко варя лумаконите ама опитай ги преди да ги свалиш трябва да са полуготови защото после се пекат във фурната 10 мин и да не станат прекалено кашкави ако ги свариш до пълна готовност.
Оф и аз как го обясних.


Забравих да те питам едно пакетче суха мая вмест половин прясна ли използва за пицата?
И пак ли 20 мин отне да втаса?
Да сложих едно пакетче.И ми втаса за 20 мин пак.Аз ползвам суха мая на доктор йоткер и досега винаги съм имала добри резултати с нея.

Agent T много се радвам на твоите лесни бързи и вкусни рецепти.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: август 15, 2010, 08:03:26 »

Ако някой направи да сподели мнение  blum
Аз ще я правя  cook ще я наснимам ако ми се получи  girl_wink

ама да питам вие какви чаши изполлзвате за мерене като пише чаена чаша  blush аз използвам ей такива и не ми се получават всеки път рецептите (то може да не е от чашата де   blush )
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: август 15, 2010, 08:21:09 »

Krasunka, в рецептите на английски има мярка "cup" което е чаша на български и тук продават разграфени за такава мярка съдчета. В българия често я използват чаената чаша и питах тук в темата и едно момиче каза че използвало чаша от ололо 200мл.
Но сигурно съществува все пак точна мярка на това чудо:)

майка ми пък винаги използва чаена чаша от сервиз а не тези големи чаени чаши които си показала на снимката
« Последна редакция: август 15, 2010, 08:22:51 от Gery79 » Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: август 15, 2010, 10:37:14 »

 angry да докладвам- почти пълен провал с бързите питки  nea  кажете ми къде греша ако имате идея  crazy
май поне на вид го докарах


следвах рецептата и мерих с моите дълбоки чаши, но намалих дозата наполовина понеже имам горчив опит и като не ми стане ме е яд да хвърлям огромни количества. Та така единствено на 2 от топките реших да експериментирам и добавих малко кренвирш, червен пипер, шарена сол. пекох в загрята фурна. ухаеха чудесно, на вид добре май изглеждаха, ама като тръгнах да ги вадя и едни такива меки, разтварям едната ами то отвътре неизпечени, едно "глетаво" тесто и се ядосах и го разтворих всички питки през средата и ги наредих в една голяма тава и сега ги пека пак само отгоре та дано поне се яде. Уффф знам че грешката е в моя "телевизор", ама пусто незнам къде.Преди време така се бях навила на мъфините на Горанова и ги правих 3 пъти и същото- отвън добре отвътре сурово. И всеки път пробвах с различни чаши ами не станаха и не станаха  nea

Gery79 ще видя тука по магазините за такова съдче,иначе и моите майка и свекърва използват едни стари чаши по малки от тези на снимката и аз си поръчах да ми пратят една такава че дано това да е проблема. Любопитно ми е обаче и другите момичета какви ползват като правят нещо по рецепта?

Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: август 15, 2010, 10:53:11 »

Krasunka, съжалявам,че не се е получило. huhhuh.gif аз меря в чаши точно за чай..представи си сервизите от едното време - такава големина.Твоите са доста по-големи..
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: август 15, 2010, 11:17:41 »

Пак съм аз  smile е изядохме една част от питките.
Agent T вярвам че рецептата е страхотна, ама ме е яд че аз нещо бъркам в нея и дано да е от чашата. Сещам се за каква големина говориш. Да те питам каква точно ти стана консистенцията- като смес за кекс ама малко по гъсто или по скоро като много меко лепкаво тесто което може да се бърка с лъжица ама е трудно?
Иначе това което успя да се изпече и ставаше за ядене беше наистина вкусно, така че пак ще се пробвам, ама да ми поразмине малко  girl_wink А да ви кажа че експеримента ми с кренвирша, червения пипер и шарената сол също се оказа много сполучлив- имаше вкус на любимите ми кренвиршки от детството. Аз използвах соеви био кренвирши, че мъжо е вегетарианец.
Хайде стискайте ми палци другия път да ми се получат нещата 
« Последна редакция: август 15, 2010, 12:15:38 от krasunkata » Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: август 15, 2010, 12:17:09 »

Krasunka, докато бърках без сиренето и кашкавала си беше като меко тесто, после като сложих сиренето и кашкавала стана лепкаво и по-рядко.Обяснявам си го с това, че сиренето беше тип-Фета...Беше ми доста съмнително като го видях, но после се изненадах от резултата.Предполагам, че ще стане още по-добре, ако няма никакви добавки.Тези дни ще пробвам пак - без нищо и ще ви кажа резултата.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines