Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 12:57:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 170168 пъти)
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #45 -:
август 11, 2010, 20:08:36 »
Цитат на: Agent T в август 11, 2010, 01:44:37
Днес за първи път правих пица сама..по принцип я прави съпругът ми - с готово тесто, което точи и после нарежда плънка, аз само консумирам..обаче тази вечер я направих аз.
Попадна ми много лесна, ама невероятно лесна рецепта за направата на тесто за пица ( а сигурно и за друго става), отгоре какво ще си наредите няма значение. Пиша ви рецептата, защото наистина си заслужава.Предполагам, че може да я знаете, но пък може и не.Спестява адски много време за готвене и чистене, а вкусът й е....мммм...не съм яла по-вкусна пица...
Тестото:
1 яйце
1ч.ч. хладка вода с 1ч. лъжичка захар, като им се прибавя половин кубче мая /тази смес се оставя да се разтвори маята/
2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
Всичко се разбърква в купа с лъжица/не миксер/, като има малко лепкав вид и не прилича на същинско тесто, а по-скоро на смес за кекс, но е гъстичко.Сместа изсипвам в тавата (върху намазнена хартия за печене), която е към фурната (голяма, плитка, квадратна).Леко разтилам по тавата..Оставя се 20 мин да втаса и се подрежда плънката.
Цялата подготовка отнема не повече от 5 мин и една изцапана купа.
Става много, много вкусно.Сами ще се убедите.След тази вечер повече никога няма да купя готово тесто.
Агент Т,
направих пицата, чиято рецепта пусна.Стана наистина адски бързо ,лесно и е много вкусна.Аз я правих с риба тон, скариди, кашкавал и гъби.
Благодаря за рецептата.
Ето и снимка на готовия продукт
P1040025.jpg
(66.69 KB, 600x450 - видяно 310 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #46 -:
август 11, 2010, 20:09:46 »
А ето и една прасковена торта по френска рецепта.
Супер лесна.Ако има интерес, ще пусна рецепта.
Peach cake.jpg
(58.39 KB, 600x450 - видяно 319 пъти.)
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 611
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #47 -:
август 11, 2010, 20:39:35 »
Бравоо
Гери, много се радвам, че ти е харесало...
А яяя..кажиии..как си прави тази тортичка?..
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #48 -:
август 11, 2010, 20:57:58 »
Леле, Agent T, цял ден гледам рецептата и се нахъсвам да я направя, а сега като видях и снимка на готовата пица, напълно се убедих, че ще пробвам.
Гери, и аз моля за рецептата на сладкиша, изглежда чудно.
«
Последна редакция: август 12, 2010, 07:58:39 от Деничка Звездичка
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #49 -:
август 11, 2010, 21:44:15 »
Пускам рецептата. То на снимката изглежда едно мазало ама карай.
Прасковен сладкиш
=========
6 праскови разрязани на половина
100 гр захар
100 гр ром
100 гр масло
бутер тесто колкото да покрие прасковите
Захарта и рома се карамелизират в тавичка за предпочитане кръгла,нареждат се прасковите с дупката надолу в същата тази тавичка.Слагат се малки парченца масло на 5-6 места.Покрива се с бутер тестото и се пече на 190 градуса около 20-25 мин.Като се извади се изчаква около 10 мин и се обръща обратно на чиния.Сервира се с ванилов сладолед.
Лесно а ?
Най му харесвам на този десерт че става с праскови, круши, ябълки и има много малко тесто а доста плодове.
Да не говорим за рома
п.п. Правете снимки мацки да ви се радваме на творенията.
Звездицееее, аз още си чакам снимките на мъфините:)
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #50 -:
август 11, 2010, 21:53:44 »
Мдаааа тази пица ще се прави.Сега като видях и снимка направо ми се прияде.
Леле ще стана сто кила,а уж съм на диета и не ям такива неща.Даже от сладкиша си не съм яла.....и мъжо е супер щастлив от това.А ето и от мен обещаната снимчица.
И една в процес на мазане с шоколад
Gery79 много ми харесва форматата ти за печене с форма на сърце.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #51 -:
август 11, 2010, 22:00:04 »
Цитат на: Деничка Звездичка в август 11, 2010, 20:57:58
juji, какво толкова се обясняваш бе, жена. Тук заприлича на "Искрено и лично". Айде, остави другите да поготвят също. На мен също мнението ти днес ми се стори малко назидателно, така че, по-полека. В крайна сметка всеки може да коментира рецептите, както си реши за добре, нали?
Кое по точно ти звучеше надзирателно.Това ,че исках подробност за рецептата или това ,че казах как съм виждала да се правят нещата.А относно забележката ти ...аз някой да съм спряла да готви ако ,четеш всички постове и от другите теми ще разбереш ,че от извесно време аз не готвя ,но може би ти нямаш търпение да четеш постове само да пишеш по дълги такива.И има друга съфорумка която държи да се изяви като основен готвач.Аз отдавна снимки и рецепти не пускам.Подозирам,че нея подкрепяш ,но все ми е тая.Както ти си казала всеки може да си дава мнението за рецепти и аз си го давам.Но ти се чувстваш длъжна да се упражниш по писане ,сега очаквам и годеникът ти да се впише по темата.
И моля не размахвай пръст и казвай по -полека теб никой не те спираше да си пишеш за любовните пориви проблеми с колеги и прочие в темите ,ако на някоя от вас и е криво моля.....ще спорим ,но ти пък точно не ми казвай назидателно "по полека".Аз съм писала конкретно по темата
«
Последна редакция: август 11, 2010, 22:14:10 от juji
»
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4170
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #52 -:
август 11, 2010, 22:21:59 »
Модератор: Момичета, какви са тия постове и спорове?
Аз дори не разбрах откъде тръгна, но не е тук мястото за това. Ако искате да си кажете нещо лично - пишете си съобщения или мейли. В тази тема се обсъждат рецепти и всичко за готвенето като все пак всеки има право на мнение, но се придържайте към темата!
Следващи постове извън темата ще бъдат трити директно!
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #53 -:
август 12, 2010, 09:16:32 »
Момичета може ли да ви помоля за малкo помощ
...кажете ми как се желират плодове?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #54 -:
август 12, 2010, 09:22:46 »
И аз имам нужда от помощ.Вчера си купих лумакони-едни големи макарони във формата на охлювче.Търся изпитана рецепта за тях.
Ето така изглеждат горе долу.Е моите са на друга фирма.Незнам дали имат големини.
Роси с желатин се желират плодове.
«
Последна редакция: август 12, 2010, 09:25:58 от gucci
»
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #55 -:
август 12, 2010, 09:25:30 »
Да знам Гери,че с желатин,но по какъв начин?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #56 -:
август 12, 2010, 09:39:10 »
Ти като украса на торта ли искаш да ги правиш.Или изцяло желирани като за парфе.Ами желатина се разтваря във вода докато набъбне.След това се затопля на водна баня или в микровълнова/аз използвам микровълнова/.След това ако искаш определени плодчета да наредиш и желираш с четка се намазват като плодовете трябва да са измити и добре подсушени.Оставяш да стегнат в хладилник.Ако искаш като за парфе може да нарежеш плодовете или пасираните плодове.Да добавиш компот или сок в зависимост от това как искаш да ти е отгоре .Добавяш желатина и слагаш в хладилника да стегне.По принцип на 10гр желатин го разтварям в 30 мл. вода.Преди си мислех че е бая сложно ,но едно момиче Дианка ми помогна и ме научи как лесно да боравя с него.Надявам се да съм ти обяснила добре.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #57 -:
август 12, 2010, 09:39:23 »
Аз намерих това за желирането
Цитат на:
www.forum.bg-mamma.com
. А когато искам да покрия само плодовете с тънък желиран слой, използвам следната рецепта (получава се вкусно желенце):
ЗА ЖЕЛИРАНЕ НА ПЛОДОВЕ ВЪРХУ ТОРТА
100 мл вода
20 мл водка
50гр захар
10гр желатин (слагала съм и малко повечко)
1 ванилия
Желатинът се накисва с водата. Като набъбне, се добавя захарта и се разтопява на водна баня, без да завира. Прибавят се водката и ванилията и се изчаква да се охлади и да стане на гел. Тогава с помоща на найлоново пликче с дупка отпред се шприцова върху плодовете...
==
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #58 -:
август 12, 2010, 10:06:13 »
Роси, аз много не използвам желатин, че винаги оплесквам нещата, но ето една рецепта която правя често.Може да ти допадне.
Желирани плодове с шампанско
----------------------------
1.5кг смесени меки плодове (къпини, малини, ягоди, боровинки)
4 листа от желатин
140 мл концентрат от сок от бъз (или какъвто друг концентриран сок от плодове желаете)
2 препълнени с.л. пудра захар
425 мл охладено шампанско (ако искате да няма алкохол може да се направи със сода лимон например)
Преди всичко трябва да решите дали искате да направите една голяма купа или малки индивидуални чашки или купички.
Поставете листата желатин в купа с малко студена вода, за да се накиснат в продължение на една минута, след това се изкарват и желатина се поставя в купа като към него се добавя концентрата от бъз (или какъвто друг концентриран сок от плодове желаете). Поставете купата на водна баня и бъркайте докато се разтвори желатина. На този етап можете да добавите захар, разбърква се за да се разтвори захарта. След това купата се изважда от водната баня и престоява на стайна температура в продължение на една минута.
Извадете плодовете и шампанското от хладилника. Идеята е,плодовете и шампанското да са охладени, така че да се образуват мехурчетата в желето когато се стегне.
Изсипете плодовете в една голяма купа или в малки индивидуални чашки.След това излейте шампанското в купата с желатина и тази смес излейте върху плодовете. Някои от плодовете може да се издигне на повърхността,просто натиснете плодове надолу с пръст.
Поставете чашките обратно в хладилник за един час да се желира.
Много подходяща рецепта за летните дни ако имате гости
.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #59 -:
август 12, 2010, 10:19:54 »
Много ви благодаря момичета ама много...всяка една ми помогна много!
Gery79
моя желатин не е на листа,а в пакетчета като подправки...дори несъм виждала желатин на листа...става ли с на прах?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines