Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 19:33:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 167077 пъти)
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #375 -:
октомври 08, 2010, 12:04:44 »
Я и аз да попитам по сръчните момичета тук които сътворяват чудеса
Моя мъж иска свински каренца а аз идея си нямам как да ги направя.Досега никога не съм готвела, а той даже има и претенции да са на скара
, но за момента тук имам само такава за сандвичи от малките.В другия ни апартамент имам но тя пък е тифлонова скара.Дано някой се включи и да ми даде изпитани рецепти за тия "каренца"
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #376 -:
октомври 08, 2010, 12:18:12 »
Честно казано и аз нямам представа какви са тия каренца ,но ще ми бъде интересно ако някой знае да сподели рецептата ,за да я пробвам някой път.
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #377 -:
октомври 08, 2010, 12:42:15 »
Ми
plamak_
аз като отидох на магазина и като поисках те ми казаха друго наименование ама какво беше я
то е месо с мазно дълго като пържоли.
Незнам дали ме разбра правилно ето такова е с мазничко по него
http://photo-forum.net/sitepics/forum/2010-06/vpga2752.JPG
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2079
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #378 -:
октомври 08, 2010, 12:57:50 »
Дидка
, да не би да са шницели - има едни такива продълговато нарязани в Била и пише шницели на тях, незнам защо, не са от кайма.
За съжаление рецепта за на скара не мога да дам, то всъщност на скарата - освен някаква марина да им измислиш и така да ги изпечеш.
Иначе, аз такова месо правя или на лентички, запържвам в тъган и добавям от гъбените фиксове - става много бързо, може би 15-20мин. Или, ако имам повече време мариновам за час примерно в изцеден сок от 1 портокал, 1 лимон и 1-2-3 (колкото обичате) нарязани скилидки чесън, после слагам във фурна заедно с тази марина и пека.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #379 -:
октомври 08, 2010, 13:05:46 »
Това са тънки свински филенца.По принцип са доста сухички и е хубаво преди това да са мариновани.Аз по принцип ги правя със гъбен сос.По принцип аз незнам каретата да е мазна.Има по края ивичка мазно но тя е мъничка и е точно както си показала на снимката.
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #380 -:
октомври 08, 2010, 13:08:24 »
Ми Гери, това което ми дадоха за "свински каренца" си има мазно по тях и нещо като ципа.Но гъби нямам в момента а в тоя вятър няма как да изляза с малката да купя.Нещо за на фурна?
Аз гледах и в твоя сайт ама там неможах да намеря нищо от тоя сорт.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #381 -:
октомври 08, 2010, 13:11:59 »
Аз бих ти предложила да ги мариноваш и да ги изпечиш под фолио с картоф и морков-цели.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #382 -:
октомври 08, 2010, 13:12:52 »
Гучи,бях те питала за рецепта за полента със синьо сирене?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #383 -:
октомври 08, 2010, 14:06:49 »
ето това аз знам че е Свинско каре
Жуж не съм разбрала че ме питаш.Ами сварявам си качамака-овкусявам го с малко сол.След това го разстилам в тава на много тънко. не повече от един пръст.Изчаквам да изстине и режа на ромбове.Отгоре гарнирам със смокиня и синьо сирене.Смокините са пресни и обелени и нарязани на кръгчета а сиреното на резенчета.Забождам с декоративна виличка.Стамат като хапки и са много вкусни.Пробвала съм и да залея със сок от сладко от смокини но на мен специално в първия вариант повече ми допада.
Активен
Дидка
Професор
Пол:
Публикации: 450
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #384 -:
октомври 08, 2010, 14:10:53 »
Явно май аз немога да обесня, защото не е това което си показала Гери.Тия които взех са дълги повече от педя и са широки (тънки) може би колкото два пръста.Офф какви обеснения давам само ама немога да намеря точна снимка с нета.
Мй ще ги овалям в червен пипер, черен, олио, чубрица и сол и така ще ги опека.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #385 -:
октомври 08, 2010, 14:13:54 »
Гучи,мерси,и качамака и синьото сирене са ми любими ,но не съм пробвала да ги съчетая,Ще се пробва определено
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #386 -:
октомври 08, 2010, 14:15:12 »
Аз като пека или пържа свинско си го слагам да престои в марина от лимон ,портокал,мед, дафинов лист, черен пипер на зърна.По принцип го правя от единия ден за другия , но съм имала случаи и по няколко часа го държа само .После направо пържа или пека става сочно и много вкусно.Ако ти върши работа използвай тази рецепта
Дидка
.
Активен
Vessi
Професор
Пол:
Публикации: 340
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #387 -:
октомври 08, 2010, 16:59:16 »
Свинските карета са месо от вътрешната рибица на прасето и по принцим са доста сухи /имат една мазна ципичка в края/ За това е добре да се марноват предварително като в маринатата има и мазнина.След това на много силна скара само да направят "джъз" и да се отбележат ребрата на скарата и месото да промени цвета си. Аз ги ползвам за мързеливи карета с гъби. Запържвам ги с малко лук , доливам вода да се покрият и варя 40 мин. след това добавям 300гр гъби ако имам и варя още 15мин. Разтварвм една готова губена крем супа на Маги и я мятам при месото за оше 10мин. Сервирам с картофено пюре .Да си оближеш пръстите:)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #388 -:
октомври 08, 2010, 19:34:43 »
Момичета трябва ми помощ , някой има ли рецепта на платки , че сега видях че моите са само с велекс , а нямам как да си намеря в по малко количество.Трябва ми изпитана рецепта за тортата за сватбата.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #389 -:
октомври 09, 2010, 10:32:42 »
Да задам един тъп въпрос.Какво е велекс.Аз последната торта която правих я правих като използвах за основа сладкиша с майонеза който разделих на две а по средата сложих крем от тези готовите на доктор Йоткер дето само се разбиват.Отгоре я залях с шоколад за готвене разтопен с малко масло и украсих с кокос и бонбонки.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines