Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 00:35:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 4  (Прочетена 150382 пъти)

mielle
Любопитен
*
Публикации: 31

« Отговор #345 -: март 29, 2011, 16:06:39 »

vanini честито кумство  danceg пожелавам само хубави емоции и незабравими спомени.

BeRa много гадна ситуация с кръщането... и аз не съм чувала такива изисквания да има към кръстника, даже мен леля ми ме кръсти, която никога не се е омъжвала, но предполагам всеки поп си чете канонът както му харесва shok

@Kiara вярно е, че си има за кумовете разходи покрай сватбата - за обличане и тям подобни, но също така и като гост на сватба имаш горе-долу същите разходи. Не можеш да отидеш по изтъркани джинси и маратонки tease, не можеш да дадеш 20 лева за подарък... но по-добре, че са ти отказали навреме, а не да се окаже, че майка й на кумата ти решава някакви неща за твоята сватба, меси ти се и ти образува нерви girl_impossible... успех с търсенето!
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: март 29, 2011, 16:21:31 »

Като ви чета, явно това за омъжената кума е било просто оправдание за пред милото. Просто, сед като той беше кум  и си мислеше че ще бъде и кръстник. И се получи една такава кофти ситуация. Явно родителите на малката са искали кръстниците да са семейство или знам ли.
Ние понеже в рамките на 3 дни кръстихме двете си кръщелници от двете кумства, та на първото само аз фигурирам като кръщелница...много тъпо, но на второто за д ане се повтаря казахме на попа че искаме да сме и двамата кръстници и да фигурираме двамата. Попа взе да се дърпа че сме нямали брак, а сватбата ни беше за след 3 седмици...та проверяваправи струва за да види че наистина имаме запазен час за църковен брак и едва тогава позволи да кръщаваме двамата. Иначе на първата кръщенка, като не знаехме как стоят нещата видяхме в кръщелното че ме пише само мен за кръстница...а кума само дето стоя до нас през цялото време  pardon Не знам...странна работа е.

once_upon_a_time на нашите кумуве детето през му казваме че ние малкия кум и той е на седмото небе  girl_wink

vanini   Welcome  надявам се да ти бъдем полезни  girl_wink
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #347 -: март 29, 2011, 16:51:33 »

vanini

Поздравления за кумството,ейтва е кумове с мерак са най-добрите кумове. Прекрасна сватба ти желая и отлично представяне  nazdrave nazdrave nazdrave

п.с. И аз си мечтая един ден да кумуваме, ама като гледам няма да е скоро,всичките ни приятели са на семейни начала и нещат и да чуят за сватби  sad
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: март 29, 2011, 17:13:03 »

Точно и аз щях да кажа, че аз като бях по-малка родители ми кумуваха и младоженците ни казваха, че сме малките кумуве и брат ми, който тогава е бил на 10тина години, беше много горд и гордо крачеше в костюм, понеже е малия кум Girl_hide А сега кумците ни като имат 2 момиченца, майка кръсти първото, по-голямото, а второто го кръсти брат ми, защото много му беше мерак, а малката е много срамежлива (и е големичка на 2 години беше) и не спря да му се дърпа и тръшка, но той геройски издържа. Аз също съм кръщавала(въпреки че бях 10 клас някъде). Тъй, че всеки си решава май give_rose
Активен
vanini
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #349 -: март 30, 2011, 08:00:58 »

mielle и fashion благодаря Ви.
fashion нашите приятели също бяха твърдо против да се женят, но ето, че му дойде времето и страшно много ни изненадъха - така, че нищо не се знае.Пожелавам ти такава страхотна изненада в близкото бъдеще.
Съдя също и по моят мъж.Той също не искаше да се жени - за него това не значеше нищо, но ето, че след 6 години заедно, миналата година сключихме брак.
За всичко си има време.
Активен
sonja
Сватбар
Публикации: 167

« Отговор #350 -: март 30, 2011, 12:49:47 »

vanini, добре дошла и от мен, честито кумство!!:))) Много е хубаво, аз като кумувах се радвах повече, отколкото сега за собствената си сватба:)
fashion, същото като vanini ще ти кажа - и нашите приятели повечето живеят заедно от много години, но напоследък всички много се зажениха, изглежда се върна пак на мода бракът, защото имаше един период, през който никой не искаше и да чуе за брак, но сега пак е хит сред младите, което много ме радва:))) И моят мъж нещо уж се правеше, че не иска, не мислел никога да се жени и незнам какво си, ама може би след като кумувахме и видя, че не е страшно и като почнаха много познати и приятели да се женят и той се престраши  Bravo yahoo

Сори за  Offtopic, исках само да кажа, че може и вас да ви изненадат приятно скоро с покана за кумуване:))
« Последна редакция: март 30, 2011, 12:51:23 от sonja » Активен
vanini
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #351 -: март 31, 2011, 07:50:56 »

BeRa и sonja благодаря за топлото посрещане.
BeRa разгледах албума ти със снимки - била си уникална булка, а като четях коментарите ти под снимките се просълзих, особено на тези с баща ти.
Активен
petia_vj
Ентусиаст
**
Публикации: 96

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: март 31, 2011, 19:36:25 »

Момичета, и нашите кумове ни отказаха..... Криво ми е...не очаквах изобщо, проблема не е финансов, а кумът....не искал да е кум просто.... cray
Вече цяла седмица не ми минава, казах на милото,че вече ми е все тая кои ще ни кумуват, да кани който иска, само да е по-бързо, че бавя поканите (нали на тях пише кумовете), а ще си ги правя сама и вече ме сърбят ръцете....
Какво толкова, ние миналата година кумувахме - ей, няма такава радост, толкова се забавлявахме, чудно беше, жалко,  че няма как да поканим нашите кумци да ни кумуват....
Ох...олекна ми малко...
Активен
kiara04
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #353 -: март 31, 2011, 22:01:22 »

petia_vj съжелявам много .. и моята 3-та двойка ми отказа и нямам други опции и се чудя откаде сега да си ги измисля кумовете ... а ми се искаше да са ми приятели нали ще се сродяваме ...  cray cray cray
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #354 -: март 31, 2011, 22:12:44 »

Kiara, не бъди тъжна. Неприятно е наистина, но пък така разбираш кой истински ви цени. Убедена съм, че ще намерите вашите кумуве, които ще бъдат до вас и ще ви подкрепят. Така че не се притеснявай, всичко ще се подреди   smile
Активен
lilkada
Ентусиаст
**
Публикации: 147

« Отговор #355 -: март 31, 2011, 22:31:19 »

Kiara, а имате ли някакъв вариант за брат/ сестра или братовчед... някой семеен млад роднина, с когото хем сте близки хем няма начин да ви откаже  smile
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: март 31, 2011, 23:05:05 »

Еххх...много е криво като ти откажат значи  sad и на мен ми беше много криво като ни отказаха първата двойка която искахме да ни кумува...а когато и втората ни отказа, все едно света се свътрши  shok
Ние втората двойка която поканихме беше на кумата сестра и. Родителите им са кумували на наще и са ми кръстници и сме си много близки, та искахме да окажем честта на по малката сестра, но приятеля и като каза че го било срам  Oh my ... иииии нямаше сила способна да го убеди...колко сме го молили и убеждавали - не ще и не ще...на кумата сестра и имаше такова огромно желание, та дори и заради нея не пожела...много кофти ситуация се получи понеже се и скараха по между си, кръстницата и тя му казала някои приказки , абе...луда работа, а като предложихме на кумувете ни веднагас е съгласиха и понже много години не бяхме се виждали и бяхме изгубили всякакви контакти, бях супер скиптична.Мислех си че няам да има дори за какво да си говорим, а то се оказа точно напротив.
Тъй че не се отчайвайте, просто не са били вашите кумуве.  girl_wink Стискам ви много палци скоро да се похвалите че сте попаднали на двойката която ще бъде до вас в живота  good

vanini  give_rose благодаяр ти за милите думи   give_rose
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: април 01, 2011, 00:07:10 »

kiara04, сигурна съм, че когато се успокоиш, ще се сетиш и за други подходящи двойки около вас или пък за ваши роднини. На нас ни кумува братовчедката на милото. Дори да не сте близки, скоро ще станете. Много момичета са споделяли, че покрай подготовката на сватбата си са се сближавали с кумувете си, а други, че са се разочаровали от близките приятели, които са поканили. Успех!

Споделяли ли сте проблейа с роителите си или с бабите си? Обикновено те дават блестящи идеи. Моя приятелка бяха закъсали за кумуве и бабата на момчето се сети да предложи един негов братовчед и жена му и се получи много хубаво.
« Последна редакция: април 01, 2011, 00:08:48 от lionelsa » Активен
kiara04
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #358 -: април 01, 2011, 06:28:52 »

То там е проблема... Няма обърнахме цялата рода и няма ... всички или са на над 40, или са много млади или са без гадже.... Приятелите свършиха... всичкии знаят че нямаме кумове..почам да се питам да не би аз нещо да ги плаша ... Пък и милото иска да са ни близки че нали ще се виждаме често ....
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: април 01, 2011, 10:02:37 »

То от вас зависи, дали ще се виждате често с кумувете си. Не е казано, че после трябва да спазвате всички традиции. Щом така стоят нещата при вас, замислете се за роднини да ви кумуват - леля+братовчед, двамата ви чичовци, или брат и сестра-братовчеди. Така пак ще се събирате по семейно му.

В крайна сметка ви трябват двама свидетели за подпис. Ще ти разкажа една история с надеждата да те вдъхнови и да разшири кръгозора ти в търсене на кумуве:

Моята дружка забременява и разбира това, когато мъжът й е на кораб. Разбирайки новината, той решава, че ще се женят, когато слезе от кораба и моли един негов колега да му кумува, без тя да знае. Виждала е него и жена му точно един път. Двете се засичат в агенцията докато пращат пратки на съпрузите си и сядат да пият кафе, при което бъдещата кума започва да разпитва моята приятелка за подробности около сватбата при което тя  Oh my .... Така разбира, че ще се жени и че тези хора ще са й кумуве. В мометна са неразделни. Много са си близки и са повече от семейство.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: