Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 19:41:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 4  (Прочетена 150318 пъти)

grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #315 -: март 28, 2011, 11:11:59 »

Аз бих попитала приятелката си дали иска да ми е кума на 4 очи или по телефона. После, може да си организирате вечеря и да поканите и съпруга и на сватбата.

На масата трябва да сте 6ма.
Моят мъж е кумувал от страна на младоженеца, аз бях с него. Ако ме бяха сложили на някаква друга маса - еми щеше да ми е много тъпо. После, кумовете имат 1 танц заедно най-малко, но това едва ли ще е проблем, т.к. не вярвам някой да настоява половинката му да танцува само с него/нея на сватба.

Моят мъж е католик и при тях е прието свидетелите да са по 1 от страна на младоженеца и 1 от страна на булката. На мен така ми харесва - няма да навлезем в спорове коя двойка са ни най-близки.
Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: март 28, 2011, 12:08:29 »

Гледам всички са на мнение че половинките на кумувете трябва да са на масата заедно с младоженците.. при нас кумувете също не са двойка, но не виждам някак си половинките им до нас - на кума приятелката даже не съм я виждала никога, а на кумата гаджето според мен ще е чувства супер неловко от това, че е в центъра на събитие на което не познава абсолютно никого (даже нас е виждал едва 2-3 пъти)..
Мислехме да сложим приятелката на кума с неговата компания, а гаджето на кумата (който наистина не се познава с никой) на една от масите с младежта от моята компания.. вярно няма да са един до друг, но се получава ни тъй, ни инак..
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: март 28, 2011, 12:12:42 »

Тъй като няма еднозначен отговор на въпроса, попитайте бъдещите младоженци и половинките им, как биха се чувствали най-добре. Ако не познават никой друг на сватбата, не мисля че ще им е приятно да са изолирани сред непознати. Не видам и нищо лошо в това да са всички на една маса.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: март 28, 2011, 12:14:17 »

Ако мен ме поканят за кума без милото, директно ще откажа. Без значение какви мотиви имат младоженците и колко близка приятелка (приятел) ми е. На всякъде и във всичко съм с мъжа до себе си и не си представям да се прибера вкъщио и да му кажа "Мило, поканена съм за кума, но ти не ще да си кум"  nea
Лично мнение...  give_rose give_rose give_rose
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: март 28, 2011, 12:22:30 »

Здравейте ,нашите кумове също не се познават и си имат свои половинки с които  ще са на сватбата и затова решихме с годеникът ми да ги сложим при  нас ,до кумовете ни  blush
Така ще е много по-лесно за всички ни !!
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: март 28, 2011, 12:29:30 »

И моят съвет е да ги попитате дали биха искали да са на една маса или отделно,на масата се задържате точно 10мин. за цялата вечер,така че едва ли е от значение 4 или 6 души ще сте. Също така да повторя,първо говорете с тях и после ги събирайте официално да ги каните.

Ако мен ме поканят за кума без милото, директно ще откажа. Без значение какви мотиви имат младоженците и колко близка приятелка (приятел) ми е. На всякъде и във всичко съм с мъжа до себе си и не си представям да се прибера вкъщио и да му кажа "Мило, поканена съм за кума, но ти не ще да си кум"  nea
Лично мнение...  give_rose give_rose give_rose

И моето е такова,колко и близък да ми е човека,е много неловко,особено когато си женен или имаш сериозна връзка. Аз не бих спряла мъжа ми,но не вярвам той да се съгласи да кумува без мен. Аз пък от своя страна едва ли бих присъствала на подобна сватба,защото ще се чувствам неканена и нежелана,особено ако не познавам двойката.
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #321 -: март 28, 2011, 12:38:20 »

Аз пък съм на диаметралното мнение - нито ще откажа подобно кумуване, нито ще се цупя, ако половинката е поканен и бъде кум без мен. Какво значи "във всичко съм с мъжа ми"? Не излизате ли поотделно, нямате ли лично време и пространство? Нека не прозвучи като нападка, не ми е такава целта  give_rose Просто се чудя аз ли съм прекалено самостоятелна - държа да запазя себе си във връзката, а не да бъда погълната от нея.
За да не съм съвсем Off topic - определено бих поговорила първо неофициално с кандидат-кумовете и ще им дам време те да обсъдят въпроса с половинките си. Ако тези половинки пък имат приятели сред другите гости на сватбата - проблемът е никакъв.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: март 28, 2011, 12:58:03 »

Едно е  да идеш да пиеш кафе с приятели без половинката си, друго е да станеш кум.
Пак казвам че това си е моето мнение и не е казано че трябва да сте съгласни. аз виждам нещата така. Да, с мъжа ми сме заедно във всичко, и не се делим нито за миг. Ако единия трябва да иде на лекар и другия е с него  pardon колкото и странно да звучи. Да не говорим пък за такова събитие, където ще се чудят младоженците къде да му намерят място и дали евентъуално няма да им пречи на младоженската маса. Еми аз не го приемам. Този момент е достатъчно емоционален и за кумувете и ако до мен не е половинката ми за да го споделя с него...то тогава мерси!  pardon
Активен
skeila
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #323 -: март 28, 2011, 13:17:35 »

Ейй с толкова много мнения незнам дали не се обърках повече.хихи. Мерси на всички ви. Да кажа че при нас всеки със всеки се познава, но бъдещия ми съпруг е близък с момчето, а аз с неговата жена съм я виждала 5 пъти горе-долу; обратното също важи и за жената която съм си избрала за кума. Нямат много общо мъжа й с моята любов. Имат общи приятели и могат да стоят на други маси, но май предпочитам наистина да сме шестимата на масата, всички да се чувстват добре....ако не измислим да е едната двойка, но така ще е компромис със сигурност  girl_impossible
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #324 -: март 28, 2011, 14:00:55 »

Правилно си решила да не ги разделяте от половинките им.
Все пак е празник и за тях, а точно сватба не е най-подходящия ден да стоиш далеч от половинката си.
За мен е един вид изпълняване на служебни задължения така. Ако празнуваш ден на любовта, ти се иска и твоя любим да е близо до теб.

Ако не познавате половинката на кума си, по скоро би трябвало да опитате да се сближите преди сватбата си, ако искате тези хора да са сред най-близките ви и за в бъдеще.
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #325 -: март 28, 2011, 14:49:24 »

Според мен такова кумуване е възможно единствено ако комувете не са женени за половинките, а още се гаджосват. Инъче е много обидно, да речем мъжа ти да кумува, а ти жена му - да седиш отстрани и да го гледаш....Аз също не бих приела такова кумуване.
« Последна редакция: март 28, 2011, 14:52:04 от fashion » Активен
mielle
Любопитен
*
Публикации: 31

« Отговор #326 -: март 28, 2011, 16:19:53 »

ми честно казано и аз не бях много близка с кумата, даже не си бях разменяла и дума с нея. Само че решихме тази конкретна двойка да са ни кумове и не сгрешихме... в процеса на сватбената подготовка се сближихме и сприятелихме и  сега не мога да си помисля за по-подходящи от тях...
Но лично мое мнение е, че ако мен поканят за кума без него и обратното ще ми стане много тъпо и не само ще отклоня, а не знам и дали и на самата сватба ще отида. Един вид одобряват и уважават мен, а не и човека, с който съм избрала да споделям абсолютно всичко.
а и за мен смисълът на кумуването - да напътстват младоженците в живота, да споделят важни събития с тях и т.н., малко ми се губи....
Активен
skeila
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #327 -: март 28, 2011, 17:09:53 »

Ее, ти пък сега цялата сватба ще пропуснеш. Всеки е в правото да си реши и да откаже.. но такива крайности са ми неясни на мен. Не става въпрос за уважение на човека до избрания за кум... и как може да те напътства в живота някой, с който нямате никакви общи неща. И аз предпочитам да имаме обща двойка познати, в която мъжа с кума са приятели и младоженката с кумата също...щях да си спестя сумати чуденки и въпроси...ама нямаме да му се не види  huhhuh.gif Поне не и засега, за вбъдеще ще гледам да не е така  good
« Последна редакция: март 28, 2011, 17:12:41 от skeila » Активен
kiara04
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #328 -: март 28, 2011, 20:49:10 »

На мен току-що ми отказаха и 2-рите ми кумове (най-добрата ми приятелка и гаджето и) ..  cray cray cray cray cray сякаш ги каня да копаят или да ми дават 5 000 ама не ...... толкова съм разочарована ....... не искам да ви развалям радоста извинявам се просто имам нужда да споделя ..  shok
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #329 -: март 28, 2011, 20:51:20 »

Горкото, представям си какво е чувството. Ти обясни ли им, че не ги ангажираш по никакъв начин финансово, а просто искаш да са до вас в този така важен момент и да се сродите за цял живот?
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: