Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:54:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Халките - 7-ма част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Халките - 7-ма част (Прочетена 158390 пъти)
slaveia87
Ентусиаст
Публикации: 103
Отг: Халките - 7-ма част
«
Отговор #90 -:
май 02, 2010, 21:19:06 »
Цитат на: DoniM в май 02, 2010, 20:42:36
Момичета, да попитам бялото злато от какви примеси се прави точно? Има ли никел в него?
Аз съм страшно алергична към никел и за 1 час се обривам цялата. Да не стане после да не мога да си нося халката
Бялото злато е сплав от злато и поне един бял метал, обикновено никел или паладий. Както и при жълтото злато, чистотата на бялото злато се указва в карати.
Характеристиките на бялото злато се променят в зависимост от метала, който е използван за сплав и пропорциите, в които е използван. Най-висококачественото бяло злато е поне 17 карата и е направено от злато и паладий, а понякога има следи от платина.
DoniM,това намерих
, трябва да питаш когато ги поръчвате
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #91 -:
май 02, 2010, 21:50:30 »
То и да питам няма как да съм сигурна дали няма да ме метнат, така че май ще заложа само на жълтото злато. Без това и годежният ми пръстен е само жълто злато - ще си пасват с халката
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #92 -:
май 02, 2010, 23:11:18 »
Да ви кажа - ние решихме да си разменим халките днес, на гражданския,и по възможност в църквата да го няма това повтаряне. Наистина е смешно и пълна бутафория за мен
Там съм виждала захранване с питка и пиене на вино, както и ритуала с короните, но не и размяна отново на халки
Ще видим как ще се случи, но при всяко положение ще говорим със свещеника да избегнем това.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #93 -:
май 03, 2010, 07:14:14 »
олеее Велвет, ама то май днес ви беше гражданския брак, уауа толкова е вълнуващо, не знам ти как го чувстваш, но от днес вече официално ще сте мъж и жена
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #94 -:
май 03, 2010, 08:28:42 »
Doni M
, добре си го решила. Много рядко смесват с паладий, защото е по-скъп. Повечет примеси, които използват дават алергични реакции или оцветяват пръстите. Да не говорим, че някои пожълтяват с времето.
Активен
Tarna
Ентусиаст
Публикации: 113
«
Отговор #95 -:
май 03, 2010, 09:59:35 »
Doni M, спомням си, че когато обикалях златарските магазини в West Gold&Silver ми казаха, че в бялото им злато със сигурност няма никел. Тогава се интересувах какво има, а не какво няма, но съм запомнила за никела, защото не знаех, че често се получава алергия от него.
Активен
Yorka89
Ентусиаст
Младоженци :)))
«
Отговор #96 -:
май 04, 2010, 08:34:34 »
В бялото злато НЯМА никел. Аз също съм много алергична, но няма проблем. Бялото злато е точно толкова чисто и безвредно колкото и жълтото; ако халките ви са само от бяло злато след време покритието няма да падне, да се оцвети или да пожълтее. На повечето места ги правят с родиево покритие, което е много по-скъпо и по-чисто даже от златото.
Много внимавайте обаче ако халките ви са комбинация от бяло и жълто злато, ако някой се интересува, ще пиша пак, че този пост стана много дълъг
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
май 04, 2010, 10:37:11 »
Yorka89, ще се радвам да пишеш относно халките от бяло и жълто злато, ние мислим да търсим такива.
Активен
adrianaaleks
Любопитен
«
Отговор #98 -:
май 04, 2010, 10:58:23 »
Аз уж четох внимателно, но моя проблем не го намерих.Поръчахме халките миналата седмица.Те са страшно масивни-моята е 9,6 гр., на годеника ми е около 12 гр.Проблема е, че съвсем бяхме забравили да кажем за гравирането, и тъй като модела на халките е на Булгари, най-широкия размер с два реда камъни, съответно ни обясниха, че нямало как да се гравират.Според мен, ако не са гравирани, не са брачни халки, а обикновени пръстени.За това искам да питам, вие момичета обикаляйки по магазините имали ли сте такъв проблем?На мен честно казано ми е малко странно, че не могат дори с по-дребен шрифт само малките имена и датата да изпишат, при положение, че съм чувала за халки изписани от вътре с цели послания с много ситен шрифт...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #99 -:
май 04, 2010, 11:00:53 »
adrianaaleks
, именно камъните не позволяват гравиране. Точно този модел, за който пишиш, бихте могли да гравирате на странчната стена, тама където пише Булгари обикновено.
Посланията се гравират на изцяло гладка и дебела основа, която липсва при вашия модел.
«
Последна редакция: май 04, 2010, 11:06:11 от lionelsa
»
Активен
orchidee
Ентусиаст
Публикации: 118
«
Отговор #100 -:
май 04, 2010, 11:04:25 »
Момичета , тези които не са си купили халки препоръчвам да идете да видите тези на Сара трейд в раковски. Там може да премерите всякакви модели мъжка и дамска комплект, за разлика от магазините където имат 10тина модела и то по 1вариант
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #101 -:
май 04, 2010, 11:35:57 »
И нашите халки вече са готови -смесени са бяло и жълто злато гравирани са с дата на сватбата и имената ни
Много трудно си избрахме ние модел понеже там където ходихме имаше много избор но в крайна сметка сме доволни от крайния резултат
Снимки в галерия
Активен
Yorka89
Ентусиаст
«
Отговор #102 -:
май 04, 2010, 11:47:31 »
Цитат на: asseto в май 04, 2010, 10:37:11
Yorka89, ще се радвам да пишеш относно халките от бяло и жълто злато, ние мислим да търсим такива.
Идеята е следната: ако модела на двуцветните халки е такъв, че позволява двата цвята да са все едно отделни детайли и да са направени по отделно от различните цветове, няма проблем.
Но ако моделът не го позволява, тогава част от халката се оцветява в жълто или бяло, за да се получи ефекта. И това покритие след време пада и халката на практика остава едноцветна - трябва да отидете в някое ателие да ги "освежите" така да се каже. Затова когато избирате двуцветни халки, интересувай се по кой метод ще ти ги направят
Малко объркано го написах, дано съм била полезна
Активен
tsvetentse1
Сватбар
«
Отговор #103 -:
май 04, 2010, 11:51:06 »
Цитат на: Yorka89 в май 04, 2010, 11:47:31
...
Но ако моделът не го позволява, тогава част от халката се оцветява в жълто или бяло
...
Хм, нещо не разбрах как така ще се оцвети златото в жълто, то нали си е жълто
Активен
Yorka89
Ентусиаст
«
Отговор #104 -:
май 04, 2010, 11:53:44 »
Ами така - ако основата на модела е бяло злато с малко жълто - ще се оцвети в жълто бялото.
И обратно - ако халката е жълто злато и елемент в бяло - ще се оцветява с бяло.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...