кумуване при църковен брак

<< < (4/27) > >>

fiibi_bg:
Цитат на: Marina в февруари 18, 2007, 13:44:21

Моите кум и кума ще се запознаят на моята сватба, тъй като кумата е най-добрата ми приятелка, а кумът- най-добрият приятел на годеника ми. Тоест, американска традиция, българска сватба. Доколкото знам, единствено кумът има определена роля по време на церемонията при размяната на короните; кумата участва ли, или само стои до булката? Има ли моменти, при които кумата и кумът участват като "двойка"?

Кумата разменя халките,а кума короните.всеки от тях отпива по 3 глътки вино от чашата.Обикаляте около масата,но няма значение според мен че не се познават.А ако питаш дали се целуват-не :girl_wink:То друго не виждам какво може да ги притеснява? :P

Marina:
Цитат на: fiibi_bg в февруари 18, 2007, 14:45:18

Кумата разменя халките,а кума короните.всеки от тях отпива по 3 глътки вино от чашата.Обикаляте около масата,но няма значение според мен че не се познават.А ако питаш дали се целуват-не :girl_wink:То друго не виждам какво може да ги притеснява? :P

Фийби, ти много ме разсмя :) Добре беше да се наложи да се целуват, че да се изчерви едно хубаво кума, той е по-срамежлив... Благодаря ти за информацията, ако само това се иска- ще се справят без проблеми :)

fiibi_bg:
Цитат на: Marina в февруари 18, 2007, 14:48:32

Фийби, ти много ме разсмя :) Добре беше да се наложи да се целуват, че да се изчерви едно хубаво кума, той е по-срамежлив... Благодаря ти за информацията, ако само това се иска- ще се справят без проблеми :)
[/quote]
О моля няма проблем - насреща съм! *THUMBS*Просто исках да кажа че няма ритуали,които да гои определят като любовна двойка.Може в някоя църква да правят нещо по различно от това,но няма да е нещо по-съществено различно,така че споко!

maria_lakova:
В църквата мисля, че кумата не прави нищо. При нас кума разменяше короните и халките, а и на други сватби е било така, но те казват кой какво да прави, така че не се притесняавай за церемониите. Само че няма да е лошо да предупредите DJ-я, че не са двойка, защото знам за такива случаи, в които след "горчивото" на младоженците DJ казва горчиво и на кумовете и тогава става доста интересна ситуация за тях  ohmy *crazy* 8P
Иди обясняа защо не се целуват!!! :danceg:

fiibi_bg:
Цитат на: maria_dragieva в февруари 18, 2007, 23:06:38

В църквата мисля, че кумата не прави нищо. При нас кума разменяше короните и халките, а и на други сватби е било така

В различните църкви и различните краища на България е възможно да има и различни обичаи,нали? :girl_wink:Но при всички положения не е проблем ,че не са двойка.А за успокоение Marina може да предупредиш и попа и ди джея още предишният ден и няма да има издънки1Аз така предупредих попа и ди джея че моето мило няма родители и нямаше ама абсолютно никакви издънки!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница