кумуване при църковен брак

<< < (5/27) > >>

Marina:
Цитат на: fiibi_bg в февруари 19, 2007, 04:49:30

Цитат на: maria_dragieva в февруари 18, 2007, 23:06:38

В църквата мисля, че кумата не прави нищо. При нас кума разменяше короните и халките, а и на други сватби е било така

В различните църкви и различните краища на България е възможно да има и различни обичаи,нали? :girl_wink:Но при всички положения не е проблем ,че не са двойка.А за успокоение Marina може да предупредиш и попа и ди джея още предишният ден и няма да има издънки1Аз така предупредих попа и ди джея че моето мило няма родители и нямаше ама абсолютно никакви издънки!

Ще трябва наистина да спомена на попа за всеки случай. на мен ми харесва идеята кумата да разменя пръстените, иска ми се и тя да има роля...

raly:
Аз съм била кума и в църквата аз разменях халките на младоженците, а кума разменяше короните. Ние също не бяхме двойка. Той е най-добрият приятел на младоженеца, а аз на булката. Нямаше никакви притеснения за нас от този факт. Единственото беше, че някои от роднините питаха "вие от кога сте женени?" и т.н. макар че се не сме се държали като двойка, но им обяснявахме деликатно ситуацията.

Женя Иванова:
момичета знаете ли дали можем ние с милото да кумуваме на сватбата на нашите кумове,защото те все още не са женени но плануват за догодина сватба,а нашата е тази година

Ели .:
Цитат на: BEBO_SN в май 10, 2007, 09:00:16

момичета знаете ли дали можем ние с милото да кумуваме на сватбата на нашите кумове,защото те все още не са женени но плануват за догодина сватба,а нашата е тази година

по принцип ако и двете двойки искате църковен брак - НЕ !!! но има църкви, които позволяват !!! ние  станахме кумове преди две години на нашите бъд. кумове, но те нямат църковен брак и при нас е лесно !!!! :)

dani81:
Момичета,

имам голям проблем с кумувете  :( Бъдещият ми съпруг е кръстник на кумата и по канон не може да ни стане кума при църковен брак. Единия вариант е да сменим кумувете , а другия в църквата да я замести сестрата на кума. Просто не знам какжо да правя :mad_girl:. Помогнете!!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница