кумуване при църковен брак

(1/27) > >>

ani4ka_84:
здравейте! аз съм още в началото на подготовката, но възникват толкова много въпроси и неуредици, че ми идва да зарежа всичко =O!!!!! най-новият ми проблем е - трябва ли кумовете (ако са женени) да имат и църковен брак, за да ни венчаят? ако някой е на ясно, нека помага *crazy*

injbi:
Мисля,че и аз преди време съм пускала подобна тема, не помня вече за това ще ти отговоря на кратко - голяма главоблъсканица е този въпрос, защото църквата ясно казва,че венчавката е вид "сродяване" от там идва и корена на това твърдение,че те - кумовете не могат после да сключат църковен брак, защото един вид вече са роднини. НО дефакто  се оказа,че не е точно така, защото сродяване има в църковния брак, но то е между младоженците и кумовете а не между кум и кума, така,че дерзайте - няма такова нещо - това е информация от първа ръка - от попа и от църквата. *THUMBS*

DIVA:
Категорично НЕ !
Необходимо е просто четиримата да сте кръстени (младоженците и кумовете):)

Paola:
спокойно
нашите кумуве се кръстени, даже и църковен брак си имат, но тъй като 1 от нещата за църквата е и техните кръщелни(или поне това ни го искат на нас), а както се досещате нито кума, нито кумата могат да си ги намерят, та попа ни попита:"ама нали са кръстени?" и ние:"да, да" - той"еее, добре тогава - няма да се лъжеме сега, а?!"
никой няма да ви върне за това

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Аз лично знам, че трябва да са кръстени всички: младоженците и кума и кумата (независимо женени или не са кумовете), НО задължителнио искат да се представят кръщелните и на четиримата, поне на нас ни ги искат!!! И май така е на всякъде!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница