Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 23, 2025, 11:03:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март- 3"  (Прочетена 130856 пъти)

sl1ncata
Гост
« Отговор #75 -: ноември 07, 2009, 14:00:04 »

момичета аз четох че след 32 седмица трябвало да си приготвим чантата за болницата.обаче някой знае ли какво трябва да има в чантата.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: ноември 07, 2009, 14:10:30 »

ето го
Списък за майката – на път за родилното:
Документи:
1. Лична и обменна карта
2. Направление за хоспитализация
2. Документи и изследвания, които са Ви правени
Принадлежности:
1. Тоалетна хартия
2. Сапун
3. Хавлиена кърпа
4. Мокри кърпички
5. Джапанки
6. Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)
7. Бельо (проверете за еднократни гащи – може и да са Ви удобни)
8. Превръзки – силно абсорбиращи, нощни за препоръчване
9. Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)
10. Мобилен телефон
11.Четка за зъби и паста
12. Ластик за коса (ако имате нужда)
13. Лещи или очила (ако имате такива)
Списък с нещата, които да Ви донесат на първото посещение:
За Вас:
1. Нощници – 2 броя с копчета (ако случайно кърмата Ви дойде още там)
2. Зарядно за телефона
3. Подплънки за кърма (ако Ви тръгне кърмата)
4. Сутиени за кърмачки – 2 броя
5. Помпа за цедене, ако решите да се опитате да стимулирате кърмата
6. Минерална вода
7. Чорапи за Вас
8. Халат или подобна връхна дреха
9. Химикалка, тефтерче
10. Дребни пари
11. Крем за подготовка на зърната Ви
12. Вашата козметика, която е добре да ползвате при изписването  За една красива щастлива мама поне малко червило и руж е добре да имате.
13. Отвара от смрадлика 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително)
14. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин – използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
15. Акт за граждански брак, ако имате такъв с бащата на бебето (служи за издаване на акт за раждане на бебето).
16. Крем за уморени и отичащи крака
17. Кърпи за гърди

За бебето:
1. Мокри кърпи бебешки – 1 пакет, които ще Ви го вземат за да правят тоалета на бебето (не мият бебетата, а ги бършат за съжаление) и 1 пакет си оставете при Вас.
2. Памперси – 20 броя – също Ви ги взимат за тоалета (в някой болници искат неотпечатан пакет, така че вземете малък).
3. Оставете си при Вас да имате допълнително памперси, в случай, че бебето има нужда от тоалет. През нощта са много нелюбезни и е добре да имате с какво Вие да ги подмените. В противен случай се обричате на безсънна нощ в рев  Сменят памперсите на 4-6 часа, и ако малко след като са го преповили се наака, ще си стои така до следващата, ако не го предвидите.
4. Крем за дупето на бебето – остава си във Вас – не го давате. Това е в случай, че се наложи да го преповивате Вие.
5. Ръкавички за бебето – обикновено се раждат с нокти и много се дерат. Ще си спестите неприятните драскотини по така нежната му кожичка
6. Лигавник – 1-2 броя, или техзухени кърпи за да го забърсвате – те често връщат и рискувате след току що направен тоалет да чакате 4 часа за да Ви го преоблекат, след като е върнало 
7. Биберон залъгалка – 2 броя
8. Лепенки за пъпчето на бебето (не е задължително), но в някой болници искат да си носите. Не ги давайте, ако не Ви ги поискат!!!
Списък за изписване:
За бебето:
1. Одеяло, порт бебе или пелена (зависи какъв комплект сте си избрали)
2. Боди
3. Шапка
4. Чорапки или терлички
5. Ръкавички (според сезона все пак)
6. Гащеризон или ританки с блузка
7. Еднократна пелена
8. Кошница за бебето (тя може и в колата да стои) 
За Вас:
1. Дрехи – може и за бременни  (не очаквайте да сте се стопили и да Ви стават дънките от преди да забременеете  )
2. Обувки
3. Превръзки (ако са Ви свършили)
4. Не забравяйте да сложите малко грим
5. Сутиен, бикини
6. Връхна дреха за Вас – ако студено.
8. Чаршафи за еднократна употреба
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: ноември 07, 2009, 14:12:36 »

Ухааа, аз знаех че има някъде из форума ама къде  crazy
tasty от къде го извади пиле - благодарско  give_rose
Сега го копирам да не го затрия пак - хахахахах  Girl_hide
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: ноември 07, 2009, 14:12:53 »

Хахаха писах, писах и tasty ме изпревари  blum  Според мен обаче този списък е хубаво да си ти го даде лекаря защото е различен за всяка болница  good
Сега ще го прегледам да видя имам ли какво да добавя  Wink
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: ноември 07, 2009, 14:24:54 »

Ммм не съм съгласна че тия неща трябва да останат за първото посещение. Споредм мен и нощниците и зарядното за телефона абе всичко трябва да си е в сака от самото начало  good
Ръкавички за бебето и залъгалки в много болници забраняват така че да се провери преди това  Wink
Минералната вода е хубаво да е в малки бутилки за да ти е по удобно  good
Друго дето ми хрумва поне за врачанската болница е за тоалета - правят го с йод и искат жените да си го правят с няколко капки йод в около един литър вода, абе на цвят трябва да стане като сок от ябълка  good
Също така във Враца смятам и в други болници си къпят бебетата а не ги обтриват само с мокри кърпички и всичко става пред майката  blush
Номер 16 го смятам за абсолютно излишно, но ако смятате че ще ви е точно до крем за крака в тоя момент ОК, просто не го смятам за толкова важно че да присъства в този списък Wink
Също така в много болници искат да си носиш спален комплект за леглото + компреси, които се слагат напречно на леглото, не знам дали се сещате за кои говоря, но е добре да попитате дали трябва да си носите, около 5 бр би трябвало да ви свършат работа  Wink
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #80 -: ноември 07, 2009, 14:37:20 »

ооо мн благодаря зА бързия отговор аз намерих един ама по кратък а този е мн подробен и май ми хареса повече.но е вяр но и това че трябва да се пита и в болницата още какво искат. ето по краткия

http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=6209
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: ноември 07, 2009, 14:58:20 »

е вярно е, че в различните болници е различно но това е в общи линий всеки може да си добави или изключи каквото си иска. Примерно моя позната която ражда в частна криника и бяха казали да си носи само четка за зъби и джапанки, но в държавните си искат всичко почти.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: ноември 07, 2009, 15:04:27 »

Да така е, даже се сещам че за оперираните искат да си носят сами ако искат де, такива лепенки дето не пропускат вода, едни  такива силиконови дето може да си се къпеш с тях  good
Активен
xryspa
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #83 -: ноември 07, 2009, 15:37:28 »

здравейте момичета!Да се запиша и аз в новата тема.На новодошлите добре дошли
Активен
xryspa
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #84 -: ноември 07, 2009, 16:00:40 »

да започна със стриите и аз се мажа постоянно но дупенцето ми се цепи ли цепи.При всеки е различно.за сутиените-още  от началото спрях да ги нося в нас защото адски ме боляхя циците само катоизлизам слагам.От преди съм вече с два номера отгоре и много се кефя  danceg купих си три още преди два месеца и смятам направо за кърмачки да купя.                                                                       За сънищата-освен луд секс с милото друго от доста време не съм сънувала  нали ни е забранен от докито от самото начало  sad а и сега с това втвърдяване и то постоянно почти......Пазете се  момичета и от грипа и от падания тепърва ще завали и сняг и ще е хлъзгаво.малко ни остава
Активен
teo99999
Ентусиаст
**
Публикации: 143

« Отговор #85 -: ноември 08, 2009, 13:23:44 »

как сте,мами и бебчовци?влизам само да почерпя-родила съм се в този ден преди 25 години,та....да ви е много СЛАДКО!!!

* 40jfgqaj[1].jpg (51.1 KB, 800x600 - видяно 264 пъти.)
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: ноември 08, 2009, 15:51:51 »

Жива и здрава и много щастлива и обичана  give_rose
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: ноември 08, 2009, 16:57:36 »

Направих тема за Тео в празници: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,23380.0.html
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: ноември 08, 2009, 19:15:18 »

Момичета гледам че сте обсъждали за багажа за родилното - един съвет всяка да си провери в болницата, зашото на всякъде има различия в нещата за носене, то повечето са идентични, но някъде искат и АМ , някъде пък ти дават тяхни нощици - така че си проверете smile
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: ноември 09, 2009, 12:14:53 »

Aз влизам само да ви порева едно хубаво и се махам, ми мойто бебе пак не ме рита от ....доста време  cray Все лоши мисли ми минават през главата и не мога да се успокоя и да спра да плача. Даже изграда ходих и си ходя по улиците и плача, майка ми като ме видя и тя ревна... проблема е че даже ме е страх да отида до болницата. Все си представям ужасяващи картинки и реплики и тръпки ме побиват.. съжалявам че ви натоварвам, но няма на кого да споделя  cray И не очаквам съвети защото вече знам "мисли положително и отиди до болницата да чуят тоновете", обаче не мога и не мога  sad
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: