Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:04:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 3 част  (Прочетена 208279 пъти)

tinakostova
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #270 -: октомври 22, 2010, 14:14:47 »

Ето ме и мен, вече госпожа. Всичко беше вълшебно и мина толкова бързо. Мога вече да кажа, че изживях най- приказният ден в живота си. И тъй като чета, че последните постове са свързани с ресторанта, ще кажа, че аз съм много доволна от обслужването и храната. Не бих допуснала да сервират студена храна на гостите. Сватбата не беше много голяма 85 човека, но основното ястие се сервира на всички топло. Куверта излизи някъде около 25 лв., тъй като родителите ни го уточняваха последно, но това е без мезе, ядки, ракия, вино и торта. За купона и веселбата не мога да кажа нищо друго освен, че беше на шест и екипа, който бяхме наели наистина е жесток и си разбира от работата. По въпроса за украсата, да ви кажа, че не беше нещо кой знае какво, но аз и не съм искала голяма украса, но за тези пари, които платихме беше много добре. Имам предвид, че не сме искали столовете да са с калъфи или пък по масите да има икебани. Знам, че така щеше ресторанта да изгледа по тържествено, но пък искаме да си подарим екскурзия в чужбина, обиколка на 5 държави и решихме да спестим от там. Да не казвам, че в разгара на купона всички бяха по столовете да играят. Много хубави думи мога да кажа и за видеооператора, много отзивчив, казва ни какво да правим, предполагам, че и клипа, който ни направи ще стане много хубав. Накратко това е, изключително съм доволна, че всичко мина точно както си го представях.
Активен
petinka79
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #271 -: октомври 23, 2010, 10:41:49 »

здравейте моми4ета,искам да попитам за съвет-с моя бъдещ мъж щте правим сватбата във български вариант-той ще отиде да вземе кумовете,после заедно ще дойдат да вземат мен.църковен брак решихме да не правим защото аз съм кръстница на кума и в църквата казаха че по принцип няма проблеми но не е желателно.гражданския искаме да е на открито по възможност в ресторанта където ще сме.и понеже ми се иска да има нещо и от техните традиции,си мислех дали ще е неумесно ако гражданския е като те го правят,т.е.в градината на ресторанта татко да ме заведе до него и да ме предаде?Или става твърде натруфено?какво мислите?
Активен
moonshine
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #272 -: октомври 26, 2010, 13:22:46 »

здравейте моми4ета,искам да попитам за съвет-с моя бъдещ мъж щте правим сватбата във български вариант-той ще отиде да вземе кумовете,после заедно ще дойдат да вземат мен.църковен брак решихме да не правим защото аз съм кръстница на кума и в църквата казаха че по принцип няма проблеми но не е желателно.гражданския искаме да е на открито по възможност в ресторанта където ще сме.и понеже ми се иска да има нещо и от техните традиции,си мислех дали ще е неумесно ако гражданския е като те го правят,т.е.в градината на ресторанта татко да ме заведе до него и да ме предаде?Или става твърде натруфено?какво мислите?
Аз мисля,че изобщо не става натрупано. Напълно те подкрепям! Мисля, че самият ритуал е много красив и по никакъв начин няма да изглежда прекалено.   
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: октомври 26, 2010, 16:55:50 »

Напротив ! Идеята е супер . Аз много харесвам този момент ,когато бащата води булката до олтара . Тук се прави само в католическата църква ,но е страхотно.  good
Активен
moonshine
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #274 -: октомври 26, 2010, 17:43:15 »

Бащата от едната страна и ако има брат - от другата... Това е много специално, но не знам дали може smile
Активен
katerinciq
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #275 -: октомври 26, 2010, 21:49:25 »

Мисля си ,че идеята е страхотна, винаги ми е харесала тази част от церемонията на сватбата по аметриканските филми - много е вълнуваща и си мисля ,че ще се приеме с големи адмирации в BG.  Bravo Давай ,не го мидли!!! danceg
Активен
petinka79
Любопитен
*

« Отговор #276 -: октомври 26, 2010, 23:51:09 »

благодаря ви за подкрепата.аз съм голяма привърженичка на това бащата да предаде булката на младоженеца,но също така страшно много ми харесва и българския ритуал.щом не мислите че ще е натруфено-супер.приятелят ми много се зарадва като му споделих какво ми се иска.така че смело напред,нали :-)
Активен
bibs_
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #277 -: октомври 27, 2010, 04:38:32 »

Бих искала да кажа, че в Рачев Резидънс може да е малко по-скъпо,но затова пък има добро ниво на обслужване.Ходила съм там,но не на сватба. Кухнята е добра и порциите са интересно украсени (винаги различно ).Могат да се вкарват допълнително алкохол и др. Снимките в сайта на хотела са малко нагласени ( все пак е рекламен ), но иначе е добър за сватби-има параклис, градина(събира 100 души горе долу), ресторант ( към 140 ),механа ( но е малка). Имах възможността да видя и някои стаи (стандартно обзавеждане, ново, изглеждаше уютно ) ,но за настаняване на гостите за сватба, мисля че има и по-евтини хотели в Търново.
Активен
chakrata
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #278 -: октомври 27, 2010, 19:36:40 »

Здравейте ,
petinka79, не знам как точно протича ритуала в Търново , но при нас от доста години е така в ритуалната зала бащата въвежда булката и я предава на младоженеца , така че давайте смело , това е Вашият ден good
Активен
petinka79
Любопитен
*

« Отговор #279 -: октомври 28, 2010, 00:42:43 »

аз досега по нашия край не съм виждала някой така да се жени.това което ме притеснява е че за този вид ритуал трябва да имаш  няколко шаферки и best man а ние ще си имаме кумове.ще трябва да се свържа с някоя агенция която е правила нещо подобно за да се консултирам.другото което бях питала преди известно време е дали някой до сега е виждал украса на ресторант с бяло и каре ама като гледам че никой не е писал явно няма да ме огрее слънцето :-)
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: октомври 28, 2010, 12:39:56 »

аз досега по нашия край не съм виждала някой така да се жени.това което ме притеснява е че за този вид ритуал трябва да имаш  няколко шаферки и best man а ние ще си имаме кумове.ще трябва да се свържа с някоя агенция която е правила нещо подобно за да се консултирам.другото което бях питала преди известно време е дали някой до сега е виждал украса на ресторант с бяло и каре ама като гледам че никой не е писал явно няма да ме огрее слънцето :-)
Не е задължително да имаш много шаферки . А това бяло и каре какво означава ? На мен не ми стана ясно .
Активен
petinka79
Любопитен
*

« Отговор #281 -: октомври 28, 2010, 14:14:55 »

това което искам да направя е сватба с обичаи от тук и от там.той ще е в шотландка поличка.тя е на раета.за тожа ми беше мисълта да съчетая бяло и раета,ама като гледам май няма да ми мине номера.никъде в нета не можах да намеря нещо подобно ;-(
Активен
petinka79
Любопитен
*

« Отговор #282 -: октомври 29, 2010, 00:32:08 »

nina style,качила съм една снимка,погледни я и ще разбереш какво имам в предвид :-)
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #283 -: октомври 29, 2010, 02:39:40 »

другото което бях питала преди известно време е дали някой до сега е виждал украса на ресторант с бяло и каре ама като гледам че никой не е писал явно няма да ме огрее слънцето :-)

god
Адмирации за идеята, според мен е напълно осъществима, само трябва да си избистриш максимално какво точно да възложиш на този, който ще направи декорацията. Не съм чела много напред в темата, за да видя дали точно определен цвят в карето търсиш, на снимката в профила ти не е много ясно поради тъмнината. Та! Стига с голите приказки smile Хрумват ми няколко неща, в които можеш да вкараш карето- например салфетките за маса, тортата, панделка около някоя цветна декорация по масите или дори оцетника и оливарника могат да бъдат с панделка-каре, ще илюстрирам :

Друг начин да се постигне каре (просто като загатване, а не съвсем буквално поставяне) е с преплитането на различни по ширина и цвят сатенени панделки ( виж в прикачената снимка долу какво имам предвид).
Представям си също някакъв акцент и върху столовете, но не тривиално препасани столове с карирана лента а да речем ако столовете като модел го позволяват лентата да минава по вертикала, виждала съм снимки на оформяне като вратовръзка.. сега не намирам снимката.
Като цяло важно в случая е да се редува карето с едноцветното, не да се наслагват едно върху друго- да се получи динамика в лицето на карето със спокойствие в лицето на бялото, което според мен трябва и да преобладава, за да не е прекалено.

* 1124735-f260.jpg (21.12 KB, 260x390 - видяно 2620 пъти.)
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #284 -: октомври 29, 2010, 02:42:28 »

Притеснявам се да не ми се скарат, че смесваме темите, какво открих още по темата и други каре-идеи ще сложа в тази тема:

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,9552.msg433796.html#msg433796

Ето още едно преплитане на панделки, малко по-ясно е тук:

* mwd104504_spr09_table3_xl.jpg (42.11 KB, 360x450 - видяно 237 пъти.)
« Последна редакция: октомври 29, 2010, 02:58:16 от Violet » Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: