Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 13, 2024, 20:49:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 3 част  (Прочетена 207913 пъти)

tinakostova
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #435 -: септември 11, 2011, 14:23:48 »

За 40 човека ресторант Алегро. Невероятно обслужване, невероятна кухня и страхотна обстановка. Вървете и до там.
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #436 -: септември 11, 2011, 16:48:42 »

tinakostova, благодаря! Разгледахме сайта на Алегро. Обстановката е супер!! Задължително ще го посетим. 
Активен
ferarra
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #437 -: септември 13, 2011, 09:21:00 »

Здравейте момичета, на 11.09. беше моята "Сватба по никое време" в комплекс "Бряста". Нарекох я така, защото имаме сключен брак през 2007-ма, и също така момченце, родено през същата година. Идеята ми бе за градинско парти и нетрадиционна сватба и ми се получи чудесно. Гостите ми бяха основно от Свищов, София, Пловдив и чужбина и останаха изключително доволни. С водещата Венета Лазарова, която работи с диджея Краси Стоянов направо обърнахме ритуалите наопаки и се получи невероятно. Искам да ви кажа, че след тържеството качеството на храната, украсата и тези детайли не се запомнят. Запомня се най-вече преживяното. Единственото ми разочарование бе сватбената торта от сладкарница "Лучия". Сладкарите проявиха своеволие и промениха модела на тортата ми и направо ме "разбиха". За да не разводнявам темата тук, описах проблема в темата за сватбената торта. Пожелавам страхотни тържества на всички вас. Ще кача снимки тези дни, за да споделя идеите, които реализирах в оформлението на лятната градина на "Бряста".
Активен
Tanya_Marty
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #438 -: септември 14, 2011, 16:24:50 »

Здравейте!!!
Ще се представя на бързо, за да влезем и ние в историята на сватбената подготовка и в цялата истерия около една сватба.Казвам се Мартин(току що напарвих регистрацията и ще пусна първия ни коментар аз, тъйкато при нас ситоацията е такава че имаме съвсем кратко време да организираме всичко около събитието).
Планираме сватбата да е края на май или началото на юни 2012, но имаме около 20 дни за запазване на дати в съвет, църква, комплекс с хубава градинска част, агенция и всичко след това.
И двамате не живеем в България и следващото ни идване тук ще е чак за момента на сватбата.
В следващата седмица с приятелката ми ще направим един маратон в Арбанаси в търсене на подходящото място, като че ли това най ни притеснява, защото искаме хубава градинска сватба.
Планираме около 100 човека като гости(плюс минус 10, никога неможе да се каже с точност),
трябва ни и място където на настаним около 70-75души за нощувка(така че и ще сме благодарни за съвети за хотели в търноно където да настаним гостите ни).
Имаме и бюджет, в който ще трябва да влезем, но него няма да коментирам тук.Общо взето имае определена цена за това, за което ще плятим.
Надявам се да дадете добри идеи, които да помогнат.
Хайде Дами вие сте, ще съм благадарен ако някой отдели от времето си за нашата подготовка.
Искам да и мнения за някои места, какви са ви впечатленията за:
-градина и озеленяване на което страшно много държим
-обслужване на персонала
-доволни ли сте от заплатеното и това което получихте насреща
Заведенията които гледам в момента са
-комплекс Бряста, край Дебелец
-хотел Българка, Арбанаси
-Рачев Резиденс, Арбанаси
-и още от сорта просто това е на прима виста в момента.
За сватбената агенция много ни хареса Мериан.И с тях ще се видим но след като оточним нещата преди тях
Благодаря предварително
Активен
liliv
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #439 -: септември 15, 2011, 08:19:49 »

Изключително много се забавлявам, на постове от подобен род. От този септември организираме сватба за другия май, и как ще си запазите дата в общината за 2012 год, като това може да стане след 01.01.2012, но както  и да е ще ви отговор. Както съм писала и по рано задължително е да се срещенете с поне три екипа, видеооператори, фотографи и т.н. Задължително е да отидете поне в три агенции. Препоръки няма да правя тъй като вече сме 21 век и който иска да намери качествени екипи, може да се поразрови в интернет- добрите професионалисти имат сайтове, в тях има снимки, координати и т.н. Никой добър професионалист няма да ви откаже среща, само така може да избрете правилните хора. От изброените заведения бих ви насочила към Рачев Резидънс

Ироничния и заядлив тон не е желателен.Ако можете да помогнете с нещо просто го направете.Следващият пост с такова звучене ще бъде изтрит!
« Последна редакция: септември 15, 2011, 09:04:14 от fiibi_bg » Активен
katerinciq
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #440 -: септември 15, 2011, 13:38:16 »

Здравейте!!!
Ще се представя на бързо, за да влезем и ние в историята на сватбената подготовка и в цялата истерия около една сватба.Казвам се Мартин(току що напарвих регистрацията и ще пусна първия ни коментар аз, тъйкато при нас ситоацията е такава че имаме съвсем кратко време да организираме всичко около събитието).
Планираме сватбата да е края на май или началото на юни 2012, но имаме около 20 дни за запазване на дати в съвет, църква, комплекс с хубава градинска част, агенция и всичко след това.
И двамате не живеем в България и следващото ни идване тук ще е чак за момента на сватбата.
В следващата седмица с приятелката ми ще направим един маратон в Арбанаси в търсене на подходящото място, като че ли това най ни притеснява, защото искаме хубава градинска сватба.
Планираме около 100 човека като гости(плюс минус 10, никога неможе да се каже с точност),
трябва ни и място където на настаним около 70-75души за нощувка(така че и ще сме благодарни за съвети за хотели в търноно където да настаним гостите ни).
Имаме и бюджет, в който ще трябва да влезем, но него няма да коментирам тук.Общо взето имае определена цена за това, за което ще плятим.
Надявам се да дадете добри идеи, които да помогнат.
Хайде Дами вие сте, ще съм благадарен ако някой отдели от времето си за нашата подготовка.
Искам да и мнения за някои места, какви са ви впечатленията за:
-градина и озеленяване на което страшно много държим
-обслужване на персонала
-доволни ли сте от заплатеното и това което получихте насреща
Заведенията които гледам в момента са
-комплекс Бряста, край Дебелец
-хотел Българка, Арбанаси
-Рачев Резиденс, Арбанаси
-и още от сорта просто това е на прима виста в момента.
За сватбената агенция много ни хареса Мериан.И с тях ще се видим но след като оточним нещата преди тях
Благодаря предварително

Здравей, моята сватба беше на 04,09. и ще изразя мнението си на човек, минал вече по този път. Много се лутахме докато се спрем на ресторант, защото и аз като вас исках сватбеното тържество да е градинско парти, но ние бяхме 150 човека и  това беше проблем. От тези ресторанти, които си споменал,наистина най-добре е Рачев Резиденс, следван от Българка smile. В момента се сещам за новооткрит хотел Парк Хотел Арбанаси. Разгледайте го, защото има открита тераса,а гледката от там е невероятна. Само ще спомена, че нашата сватба беше в Интерхотел Велико Търново и на пук на всички негативни мнения за този ресторант, ние останахме много доволни (сигурно е имало някоя издънка, но не сме разбрали, а и къде ги няма?! smile )
Що се отнася до оператора и фотографа - ние се се срещахме само с двама човека, които  се запознаха на срещата с нас. Препоръчаха ни ги наши познати, а не агенцията. Нещата с DJ се случиха по същия начин,а той от своя страна ни свърза с водещата.smile Ако ви интерисуват имената им пишете ми на лични,или по скоро на емаила, ще ви дам повече информация.
Много съм доволна и от четиримата. Сватбата ни беше невероятна!
Активен
yoly
Любопитен
*
Публикации: 29

Моят сватбен албум

« Отговор #441 -: септември 15, 2011, 14:26:26 »

Здравей Марти!
Ние също бяхме с Мериан за нашата сватба.Аз съм довлона направиха висичко така както го бяхме говорили предварително.Видеото също избрахме от тях - Петър Петров много добре се справи.Като водеща и дж избрахме Роси и Сашо в Мериан имат координатите им.Изключително съм довлона и от двамата.Относно ресторантите които си изброил аз нямам мнение защото нашата сватба не е била в нито един от тях, но аз мисля че Мария честно ще те посъветва, тъй кат оот толкова сватби трябва вече дае запозната с ресторантите.
Относно запазванет она дата за 2012 наистина няма как да стане от сега, но пък можете и по тел да запазите, аз така направих. Едната служителка/по - младата /е много любезна и внимателна.Ето координати "Обредна зала" – Община Велико Търново
пл."Майка България" № 2
Тел. 062/ 61-91-50

Активен
tinakostova
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #442 -: септември 15, 2011, 21:00:50 »

Здравей Марти,
от изброените заведения аз също бих ти препоръчала Рачев Резидън, като недостатъка в Арбанси е, че след 12 часа /ако сватбата е вечерна/ музиката се намалява и дори се спира, така, че ако сватбата ви ще е вечерна обърнете внимание на този момент при избора на заведение. За екипите и агенциите мога да кажа, че само със срещи можете да направите най-правилният избор. Ще ти изпратя на лични и координати, ако искаш да се възползваш от тях.
За запазването на дата, няма как да стане от сега, но пък все ще имате някой, който може да запази вместо вас.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #443 -: септември 16, 2011, 00:40:37 »

Привет, аз бих препоръчал, колкото и не традиционно да звучи, консултация със професионалист от бранша. Аз съвсем скоро ще съм от другата страна на камерата ( в момента съм видеооператор), и първоначалната ни идея беше сватба в Търново.Тъй като не съм от там, се допитах до колеги които ми дадоха изключително изчерпателна и точна информация. Бих препоръчал един човек, Свилен се казва, собственик на фотоателие Хепи фото, намира на една централна улица и в самия център. На мен той ми обясни всичко и всички далавери точно за един час. Впоследствие тази идея отпадна по финансови причини, за което страшно много съжалявам, защото в Търново има невероятни възможности за красива и оригинална сватба. Ние първоначално искахме болярски тип, и от там ми бяха предложили актьори облечени като боляри или царе и царици да посрещат гостите ни. Между другото, в Търново на всяка пряка има сватбени агенции и ми направи страшно лошо впечатление , че въпросните агенции играят на пазара доста некоректно и използват всякакви фокуси, за да увеличат печалбите си в този ден. Да кажем предлагат фотограф на ниска цена и изпращат някакъв обикновен служител да ви снима сватбата за 50лв, а после ви взимат 250, или предлагат подарък видео, и ви снима някои там с любителска камера. Останах с впечатление, че доста Търновци са емигрирали много далеч, предимно в Америка. Далечното разстояние и голямата часова разлика никак не са на ваша страна при организиране на такова мероприятие, и това доста умело се използва от въпросните агенцийки. Не че в града няма и коректни, но ние впоследствие се отказахме от тази идея и прекратихме търсенето.
Относно питането за хотели за нощувки - повечето сватби се правят на Арбанаси, и при търсени дати ( май месец е един от най-силните), сигурно ще има няколко сватби на един ден. Ниските цени на хотели се намират в града, обаче това крие известни неудобства. А в Търново се провеждат и доста семинари и ако уцелите и такова съвпадение, съвсем ще си ограничите избора. Ниски цени има в по - малките хотелчета,  може да наемене 2-3, това не е особено фатално, не е задължително всички гости да са на едно място.
Активен
liliv
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #444 -: септември 16, 2011, 08:33:40 »

Абсолютно подкрепям Deliysky по въпроса със сватбаните агенции. По главаната улица в Търново за много кратък период изникнаха нови 2-3.  Това имах предвид като казах: "Търсете истниските професионалист в интернет и от доволни ваши приятели" Всички добри професионалисти имат сайтове, страници във фейсбук и т.н.
Успех в подготовката!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #445 -: септември 16, 2011, 14:31:52 »

Абсолютно не съм съгласен с тезата ,че професионалисти са тези, които имат сайтове. Повечето телевизионни оператори са или служители на телевизии или са на свободна практика в предавания - периодика, новини, шоу програми. Няма как физическо лице да има официлен сайт, поради простата причина, че или е служител, или волнонаемен или .... С фотографите е абсолютно същото. Част от тях са в медии, част на свободна практика, други са само сватбени фотографи. За ДЖ е абсолютно същото....
 И не на последно място - повечето сватби при професионалистите идват по друга линия, интернет допринася, но не е основия поток от сватби 
Активен
Tanya_Marty
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #446 -: септември 16, 2011, 22:51:46 »

Здравейте,
страшно сте отзивчиви и благодаря за което.
Прави сте за много то нещата, за които пишете по-горе.След дни ще направим избора на мястото, като чи ли това е основният ни проблем за сега.Относно запазването на датите(община и църква)-винаги някой може да го направи вместо теб.За агенцията съм почти сигурен, че ще останем на Мериън.Харесват ми как изглеждат сватбите, за които са се погрижили.Относно хотелите, в които ще настаним гостите също не се притеснявам, тъй като съм открил няколко вече, които предлагат доста сносна цена(цена с близо 5-10лв под тавана за нощувка на човек който бяхме предвидили).
Единстеното, което още трябва да доизгладя това е мястото.Незная защо така се притеснявам и да не се излее някой топъл майски дъжд, който да обърне всичко.Но сега тепърва ще минем през арбанаси и ще огледаме.
Мисля си, че когато се наеме човек със всичко наведнъж и се обърква всичко.Затова едно по едно.
Благодаря на всички ви.
Активен
ferarra
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #447 -: септември 22, 2011, 08:31:41 »

Здравейте, тъй като доста от агенциите предлагат пакети бих препоръчала да разпитате обстоятелствено какво включва дадения пакет. На мен ми се случи при първоначална среща да се цитира една ниска цена за пакет, който, в последствие се оказа, че включва само украса на ВИП маса. За да получа една що-годе сносна украса се наложи да  надвиша четирикратно стойността на първоначалния пакет. Така, че разпитвайте подробно, защото цените на някои услуги са необосновано високи. На лични мога да дам повече детайли за въпросната агенция и цените й за услугите, които съм ползвала.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #448 -: октомври 11, 2011, 13:46:05 »

Интересувам се от мнения за Арбанаси палас. ще се радвам ако някой огранизирал или присъствал на сватба там отговори:) Нямам възможност да разглеждам на място различни ресторанти и се ориентирам основно по сайтовете, снимки в нета и инфо във форума. Знам, че мястото не е голямо за около 50-60 гости. Харесват ми големите тераси и невероятната гледка там.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #449 -: декември 16, 2011, 23:47:01 »

къде сте, болярки?  smile темичката ни позатихна... Марти, как върви подготовката при теб?
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: