Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 07, 2025, 21:03:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете.....част 3
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете.....част 3 (Прочетена 225603 пъти)
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: Всичко за кумовете.....част 3
«
Отговор #420 -:
септември 05, 2010, 19:33:57 »
По принцип църквата не позволява да сте си кумове и кръстници едни на други. Ето
тук
има тема специално за кумуването при църковен брак. Може да ти е полезна.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #421 -:
септември 05, 2010, 20:00:06 »
Мерси много
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #422 -:
септември 06, 2010, 19:02:59 »
Цитат на: Тiama в септември 05, 2010, 17:56:27
Аз имам такъв въпрос - колко време преди сватбата поканихте кумувете си?
Ние ги поканихме 4 седмици преди датата за сватбата. А сватбата я обмисляме от година.
Активен
_PiKiNeS_
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #423 -:
септември 19, 2010, 07:22:46 »
Здравейте,опитах се да прочета темата,но ми се стори мнооого дългичка,така че я попрегледах и то доста,но не можах да намеря отговор на моя въпрос.Ето го и него:
Нас пък ни поканиха да кумуваме,но и двамата хабер си нямаме от това,какво се прави,но искаме да е нещо грандизно и запомнящо се,защото са ни много близки приятели,особено на мен бъдещата булка още от деца.
Много бих искала да знам,къде да отида за да прочета какво се прави-тези на които има предстои кумуване?
Ако някой може да ми помогне,благодаря му предварително.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #424 -:
септември 19, 2010, 07:44:33 »
Ето една статия от форума
тук
какво правят кумовете. По-скоро задълженията им според традициите. От там нататък всичко зависи от вашата фантация. Скоро с едни приятели, които кумуваха писахме договор за предаване на младоженеца на булката. Шаферките й провериха всичко, което сме написали дали е вярно и тогава го пуснаха да влезе при нея в стаята. Падна голям смях. Успех в подготовката.
Активен
_PiKiNeS_
Новак
«
Отговор #425 -:
септември 19, 2010, 07:53:22 »
Рени много ти благодаря прочетох го и ми е от голяма полза.
Но много ми се иска да им подарим нещо сантиментално,с което и двамата да казват:"Ето това ни е от кумовете."Не се ли сещате за нещо оригинално,наистина ще съм ви много благодарна
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #426 -:
септември 20, 2010, 07:45:37 »
PiKiNeS_
, сещам се за монета(всяка банка предлага такива); бутилки с вино, което да отварят само по специални поводи с етикет, направен за тях; картина-портрет или карикатура по техни снимки, която да окачат в хола си, а защо не и колаж от техни снимки през различните периоди от връзката им.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #427 -:
септември 20, 2010, 15:41:37 »
Ако се спреш на бутилки мога да ти дам сайт където продават кошници с бутилки+ няколко неща към тях,на доста добра цена(да не кажа много ниска)
Аз съм почти готова с кумуването,остава ми 50% от подаръка(но е избран и само трябва да се купи),прическа и грим,и още няколко неща свързани с украсата и аксесоарите на булката .
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #428 -:
септември 20, 2010, 16:06:54 »
PiKiNeS_,
много хубави идеи са ти дали момичетата, аз определено съм за картина-портрет по техни снимки. Семейството на което сме кумове всяка година отбелязват годишнината си и излизаме заедно, и нещо като традиция е да им подаряваме по-нещо за спомен....подарявали сме им: бутилки вино, иконата на св. Минна, монета, дървен слон, сега сме решили пъзел със снимка от сватбата им. Те за нашата първа годишнина ни подариха бутилка вино в торбичка от 1 стр. послание, а от другата колаж от снимки от нашата сватба, много е хубаво и се каня да го снимам и да покажа.
Мисля си обаче да не стане доблаж на подаръка, ако се спрете на бутилки с вино, защото на повечето сватби именно кумовете са тези които правят този подарък към младоженците с различни послания. Успех и да пишеш какво си решила.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #429 -:
септември 20, 2010, 16:37:15 »
Боги
, момичето ще е кума на сватбата
възможно е и да бъркам
Иначе може да им подариш кошница с бонбони,в които има обещания(по някои сватби е с балони,но съм виждала и с бонбони). Икона на св.Мина също е добра идея(той нали е покровител на семейставата ,има и в такъв вариант
http://www.podaraci.bg/index.php/product/lang/bg/view/4536/category/122/
).
Може да им подарите сватбени фойерверки,или шоколадов фондан-около 50лв. струва наемането му с плодове и прибори
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #430 -:
септември 20, 2010, 16:48:54 »
Цитат на: miss™ в септември 20, 2010, 16:37:15
Боги
, момичето ще е кума на сватбата
възможно е и да бъркам
даааа, права си
Миссче
, не бъркаш грешката е моя
Друга идея която ми хрумва за подарък е да си направите екскурзия до някоя екзотична дистинация, може и в БГ, но предложих чужбиа, защото има много хубави пакети, на супер цени и облужването е на ниво. Организирали сме си такива екскурзии и ти остаава много хубав спомен.
«
Последна редакция: септември 20, 2010, 16:54:29 от Боги
»
Активен
_PiKiNeS_
Новак
«
Отговор #431 -:
септември 21, 2010, 08:49:56 »
Идеите са наистина страхотни,благодаря ви!
Аз също прочетох за една страхотна идея и мисля да ви я споделя за тези които също се чудят какво да подаряват.
Значи,идеята е гърне с жълтици(в случая монети от левчета)като това ще е в смисъл все така да имат много пари и златни жълтици и да са все богати.Нещо такова!
Още не съм го обмислила добре,но ще има и разиграване докато го намерят ще има дадем плик в който уж има пари и да го товорят пред нас и и там ще има друго указание да тидат при друг човек че там им е подаръка и такя при няколко човека докато накрая при нас да дойдат и гърнето ще е да речем под масата или нещо такова.
И също се спрах на пъзела с техни портрети или нащи общи или нещо такова.
За сега ще е това,но ако ви хрумне нещо пишете аз ще следя.
Благодаря ви отново за добрите идеи
Активен
petichka
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #432 -:
септември 21, 2010, 09:30:06 »
Нашите кумове са ни и приятели. Та те много се радват за поканата. Аз лично не съм чувала за чашите. Имаме обичай, кръсницата да носи букета, булото и чантата. Кръсника купува шампанско и го нарича за младото семейство. Ние се уговорихме да си разменим подаръци. Кръсницата ми купи букета, който аз си избрах. За другите неща не исках. Техният подарък към нас ще е по-скъп. Извеждането с музиката от кръсника - жест.
Активен
sunshineto
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #433 -:
септември 21, 2010, 15:55:00 »
По повод питането на
plamak_
за това дали кръщелниците могат да бъдат кумуве, ние също се притеснявахме за това и отидохме в църквата, за да попитаме на място. Имаше една възрастна женица, която явно отговаря за записванията и пр., ние, разбира се искахме да говорим по въпроса с някой поп, но тя ни отби за среща и като я попитахме тя каза, че нямало никакъв проблем. Според мен вече времето е такова, че изобщо никой не обръща внимание на тези неща. А това от своя страна е хубаво, защото в крайна сметка, няма нищо по-хубаво от това, кумовете ти да са ти и близки приятели.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #434 -:
септември 24, 2010, 07:14:25 »
И аз мисля, че не би трябвало да е лошо да станат толкова близки кумовете ти sunshineto, но така или иначе при нас се случи така че няма ние да сме ,защото те сега не са в Бургас и за да не чакаме в последния момент казаха че ще видят някъде другаде да се кръстят .
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...