Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 14, 2025, 01:21:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Всичко за кумовете.....част 3
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете.....част 3 (Прочетена 222814 пъти)
roxanne
Професор
Публикации: 329
Отг: Всичко за кумовете.....част 3
«
Отговор #390 -:
август 06, 2010, 17:35:21 »
И аз точно днес мислех по въпроса за поздрав за кумовете
. Честно казано, не си спомням дали на сватбите, на които съм присъствала е имало специален поздрав за кумовете (включително и на тази, на която кумувахме), но ми се иска да ги поздравим с танц специално за тях. Дори звъннах на кумата да я питам дали има песен, която да е специална за тях (те все още не са женени). Не можа да се сети на прима виста, но съм убедена, че ще изнамерим някоя достатъчно хубава песен, която да им посветим като блегодарност за това, че са до нас. По-важното е, че не съм луда
- и поздравите за кумовете не са нещо необичайно
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #391 -:
август 06, 2010, 17:44:18 »
Нашия поздрав към кумовете гласеше нащо подобно "Ние Ренета и Ивайло Иванови, искаме да отправим специален поздрав към нашите кумове Гергана и Пламен, с който искаме да им благодарим, че застанаха до нас в днешния специален ден. Мили Гери и Пламен, благодарим ви, че приехте поканата да бъдете наши кумове. За нас е истинска чест, че точно вие сте нашите кумове и точно вие ще кръщавате нашите деца. Благодарим ви, затова специално за вас сега ще звучи ......" И DJ пусна песента, която бяхме избрали и някъде по средата на танце, моя мъж отиде при кумата и продължи да танцува с нея, а аз танцувах с кума. Беше много мил момент.
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #392 -:
август 16, 2010, 12:02:54 »
Здравейте!! Ние вече си имаме кумове - точно 4 на брой.
Измислихме страхотна изненада. Сега в петък бяхме шестимата на палатки и с годеника ми бяхме подготвили една кутия с късмети, като на всички пишеше "кумуване на сватба". Отделно аз и той имахме по едно късметче "булка" и "младоженец" и си ги пазихме скрити за момента на теглене.
Казахме на приятелите ни, че имаме изненада - кутия с късмети, за да ни се сбъдне по едно късметче заради падащите звезди от метеоритния дъжд, а и защото смятаме 13-ти петък за късметлийски ден, противно на повечето твърдения!
Дадохме им да си изтеглят късметчета с молбата да си ги отворим заедно, ние двамата също се направихме, че "теглим" от голямата кутия.
Започна интересната част. Едното момче отвори, погледна ме и каза: "Поласкан съм. Приемам!" Приятелката му започна да се чуди. Останалите двама от другата двойка също си прочетоха късметчетата, и другото момиче все още недоумяващо попита: "Ама как така на всички ни се паднаха еднакви, какво означава това?!"
След това ние двамата си показахме късметите "булка" и "младоженец" и тя тогава се усети!
И после всички казаха, че приемат, целувахме се, прегръщахме се, ходихме да си правим нощно къпане и гледахме още падащи звезди.
Много беше весело, защото от този момент нататък двете момчета само си викаха: "Куме, това.... Куме, онова.."
Много се радвам, че се съгласиха!!
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #393 -:
август 16, 2010, 12:06:35 »
.. и естествено, след като приеха имам един въпрос допълнителен.
За гражданския и църковния брак смятаме да разменим хората от двойките - момичето от едната двойка с момчето от другата двойка, и обратно. Така няма да има разделение по важност, няма да има проблем с това, че още не са женени и съответно за църковния - да се оженят след време.
Въпроса ми е: Нали не е задължително кумовете на гражданския брак да са кумове в църквата?
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #394 -:
август 16, 2010, 12:17:28 »
Аз пък имам следния въпрос - нашите кумуве не са двойка и на сватбата ще са с половинките си (т.е. кумата има сериозен приятел, а кумът все още не, но ще си покани някоя приятелка, за да не му е самотно, ако все още не се е появила и неговата половинка
Та искам да попитам, първо - странно ли ще е, ако на сватбената маса сме 6 души, а не 4, и второ - при това положение как се процедира с танца за кумувете - всеки да си танцува с половинката или двамата кумуве заедно, или ние с кумувете? Приемам предложения всякакви
)
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #395 -:
август 16, 2010, 13:17:47 »
Цитат на: Тiama в август 16, 2010, 12:17:28
Аз пък имам следния въпрос - нашите кумуве не са двойка и на сватбата ще са с половинките си (т.е. кумата има сериозен приятел, а кумът все още не, но ще си покани някоя приятелка, за да не му е самотно, ако все още не се е появила и неговата половинка
Та искам да попитам, първо - странно ли ще е, ако на сватбената маса сме 6 души, а не 4, и второ - при това положение как се процедира с танца за кумувете - всеки да си танцува с половинката или двамата кумуве заедно, или ние с кумувете? Приемам предложения всякакви
)
Tiama, трябва да си прецените хората.
Според мен ще е забавно да сте 6-мата заедно - от една страна е по-нестандартно, а и така пловинките на кумовете няма да се чувстват изолирани.
Ние ще направим точно така - през цялото време ще бъдем шестима. Единствено на гражданския ритуал ще се подпишат двама от кумовете, и на църковния ритуал ще кумуват останалите двама. Но на снимки, подредба, масата ни и навсякъде ще са четиримата равностойни - те всички заслужават!!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #396 -:
август 16, 2010, 13:27:47 »
Destiny,
страшно оригинална покана, много ми хареса как сте го направили, просто
Няма никаква връзка между църковния и гражданския брак от гледна точка на кумовете и спокойно може да имате други кумове за двете събития.
Тiama,
вие не сте единствените - и при нас положението е подобно, кумовете ни не са двойка - кумата ни си има съпруг, а кумът ни е сам и на масата ще сме петима, аз ще съм в средата. Не само, че няма проблем, че ще е така, но и много се радвам, че ще сме нестандартни, даже си мисля дали да не сложа още хора на нашата маса. А за танците и аз го мисля още как да стане - може да направя поздрав за кумата и съпруга й и друг за кума. Мисля, че така е най-добре, защото кумата си има песен от сватбата, а кумът има тотално различен вкус за музика.
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #397 -:
август 16, 2010, 13:42:56 »
И аз си мислех нещо подобно с поздрав за всеки поотделно, защото кумата и приятеля й предполагам си имат някаква любима песен, с която да ги поздравим, а кумът, ако е сам може да танцува с мен, и в някакъв момент да се присъединят младоженецът с кумата, а ако е с половинка ще ги поздравим с някоя песен, която те си харесвах. И другото, което си мисля е, че ако накарам кумувете да танцуват заедно, с тези любовни песни сигурно ще им е неудобно и на двамата... Ариел, очаквам да видя ти какво си измислила
Ще споделиш след събитието
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #398 -:
август 16, 2010, 13:44:42 »
Благодаря ти, Ariel!
Надявам се това да остане един прекрасен спомен за всички ни!!
Относно вашия кум - можете да му "уредите" да му танцуват всички "моми" от сватбата. Ще бъде център на вниманието, можете да го сложите да си поседне кротко в центъра на дансинга с една чаша от любимото му питие, а отстрани да му танцуват всички необвързани момичета от сватбата ви! Смятам, че би се получило много забавно!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #399 -:
август 18, 2010, 22:19:55 »
Цитат на: Destiny в август 16, 2010, 13:44:42
Ще бъде център на вниманието, можете да го сложите да си поседне кротко в центъра на дансинга с една чаша от любимото му питие, а отстрани да му танцуват всички необвързани момичета от сватбата ви!
А дали въпросните момичета ще се съгласят?Аз лично много се съмнявам.
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #400 -:
август 19, 2010, 07:38:37 »
Цитат на: Тiama в август 16, 2010, 12:17:28
)
Тиама, все пак този танц се нарича танц на кумовете, независимо, че не се двойка и кумата ви си има сериозен приятел, а кума ви си няма те са ваши кумове. А що се отнася до песните винаги може да изберете неутрална песен, някак си не виждам защо трябва да е любовна песен.
А ако много ви притеснява това, че ще е неудобно тогава вие поканете кумовете си на танц при техния поздрав. Виждала съм го по други сватби и дори беше забавно.
Цитат на: Destiny в август 16, 2010, 13:44:42
Относно вашия кум - можете да му "уредите" да му танцуват всички "моми" от сватбата. Ще бъде център на вниманието, можете да го сложите да си поседне кротко в центъра на дансинга с една чаша от любимото му питие, а отстрани да му танцуват всички необвързани момичета от сватбата ви! Смятам, че би се получило много забавно!
Както и Лионелска и аз ще попитам дали тези необзързани момичета ще са съгласни. Остава да извади пачките с пари и да им плати за танца. Верно да е център на внимание лошо няма, ама по-добре измислете някаква игра за него, в която да се включите всички и ще е по-весело. Още повече представяш ли си какви коментари ще има от по-възрастните хора на сватбата ви. Едва ли всичките ви гости ще са на по 20-25 години.
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #401 -:
август 19, 2010, 09:38:46 »
lionelsa, Рени, аз нямам предвид да му правят стриптийз или това да се възприеме като нещо пошло. Просто веселба на дансинга!
Активен
Рени
Баш Майстор
«
Отговор #402 -:
август 19, 2010, 09:45:15 »
Аз не съм казала, че ще има стриптийз или нещо, но може да се направи игра за неженените и неомъжените. Например DJ пуска някаква бърза музика и в един момент както е бърза музиката става бавна и всеки от тях трябва да танцува с човека до себе си. Така всички ще се чувстват значими. Ама да накараш гостенките си да танцуват на някого, много ми е странно.
«
Последна редакция: август 19, 2010, 09:48:58 от Рени
»
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #403 -:
август 19, 2010, 10:15:49 »
Ами ок.
Първо, няма да е насила, а който поиска.
И второ, от предразсъдъци и разни там "ама какво ще кажат възрастните и лелите" дайте пък да се лишим от забавления и радост!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #404 -:
август 19, 2010, 13:24:27 »
Според мен
Destiny
само предложи вариант за игра, за нашия кум, не е натрапвала на никого нищо, не разбирам какъв е проблемът?
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...