Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 09, 2025, 12:40:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 225663 пъти)

bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: февруари 16, 2010, 15:37:28 »

Мери, църковният канон НЕ разрешава да се връща кумство.
Има църкви, които въпреки това се съгласяват - те реално няма как да знаят дали сте им кумували вие, ако сами не си кажете.
Въпреки това, дори и да намерите такава църква - вече вие лично трябва да си решите дали за вас е по-важно да сключите брак според канона, или пък тази двойка да ви кумува  good
Активен
Мери
Любопитен
*
Публикации: 20

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: февруари 16, 2010, 16:31:42 »

Точно такива ми бяха притиснения.  cray Все пак искам всичко да е според канона, но и ми се искаше точно те да са ни кумуве. Всъщност ако решим те да са ни кумуве, няма с нищо да нарушим канона, защото те все още нямат църковен брак... много объркана история pardon
Все пак ако изберем някой друга двойка, а те не сключат църковен брак - много ще ме е яд  sad
Имаме още малко време да помислим..  smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: февруари 16, 2010, 16:45:53 »

pepche, ама какво толкова му мислята още huhhuh.gif Дано тези дни се съгласят и ви ощастливят!

Мери, на този етап могат да ви купуват. Но ако решат след време и те да правят църковен брак ще трябва да си намерят други кумуве, защото кумството сродява и няма да може вие да им върнете жеста.
Защо не ги подпиташ какви планове имат по този въпрос?
Активен
Мери
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: февруари 16, 2010, 16:58:59 »

Те сега си имат бебче и още когато ги женихме, казаха че ще направят църковен заедно с кръщането на бебето. Та на 90% съм сигурна че ще се венчаят и в църква. Пък понеже ние сме си им кумуве и искам да останем такива докрай, ще трябва да се огледаме за друга двойка покрай нас  pardon
Не че няма подходящи, но не са ни толкова близки, а за мен е важно наистина да са ни добри приятели.
Благодаря ви момичета, че ми помогнахте да си избистря нещата!  give_rose
Активен
albenavk
Новак
*
Публикации: 11

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: февруари 23, 2010, 13:13:28 »

Здравейте и от мен smile В период на подготвяне на сватба сме и ви чета за да се ориентирам за основните нещо - много ми е объркано все още  blush Имам следният въпрос - трябва да си изберем кумове и се чудим между няколко двойки. Всички са много скъпи и близки хора за нас и избора е много труден. Проблема е че едната от двойките не живее в България. Искам да разбера това проблем ли е? Те са българи, християни, семейство са, просто от известно време живеят там. Също така ако изберем тях, как се процедира с поканата? Четох че им се ходи на гости, но в момента това е малко възможно за нас sad Има ли някой опит с такава ситуация?

Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 23, 2010, 13:21:32 »

според мен освен ако не си заклет традиционалист няма чак такова значение, как ще поканиш кумовете, важни е да са хора, на които държиш и които считате за добър избор,   а как точно ще ги поканите няма такова значение. сигурна съм, че дори и по телефона да ги поканите ще се зардават, така че ако си убедена - действай
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: февруари 23, 2010, 13:23:35 »

Подкрепям казаното от roumyana . А освен това може да им отидете на гости с питка, петел и всички неща, след като се приберат в БГ , дори и това да е малко преди сватбата. Това ще е и повод да обсъдите в делайли кое как ще е  good
Активен
eva_87
Сватбар
Публикации: 178

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 23, 2010, 21:47:00 »

Когато мен и милото ни поканиха за кумаве,не бяхме в българия.Поканиха ни по телефона.Не мисля,че това е проблем.Прибрахме се само 3 дни преди сватбата laugh.Като записвали датата в съвета,от там казали,че е задължително и ние да присъстваме,но след като им изяснили ситуацията,само ни звъннаха по телефона да си кажем ЕГН-тата.
Активен
albenavk
Новак
*
Публикации: 11

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 24, 2010, 09:46:08 »

Здравейте,
мерси много на всички за отговорите и за помощта   give_rose Сега остава само да решим окончателно и да ги поканим  smile
Активен
tedi_rusenova
Любопитен
*
Публикации: 44

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: март 07, 2010, 19:14:02 »

Здравей albenavk и нашите кумове не са в България , но ние пък имахме късмет и те се върнаха за 2-3 седмици в БГ, и тогава ги поканихме стискам ти палци, всичко да мине по вода Good luck
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: март 19, 2010, 12:07:49 »

И ние имаме същото притеснение като Мери sad
Искаме да поканим приятелите, на коите кумувахме миналата година - те са ни сред най-близките, а и са двойка, за която имаме очаквания, че ще останат заедно наистина "докато смъртта ги раздели" - не че това може да се предвиди, де  smile
Но наистина искаме да са те.  А и ще е по-лесно с традиционните визити у кумовете по празници  blum, а ние си ги спазваме. Иначе как ще стане - нашите кумци трябва да идват у нас на прошка, а едновременно и ние да ходим у кумовете, и ако са други... идея нямам как ще стане smile
На този етап ще имаме само граждански брак, по-късно сме си наумили да отидем и в един манастир, където свещеникът ни е приятел и да се венчаем, само ние с кумовете. Едва ли ще ни върне, но... може би е по-добре да премълчим, че ние сме им кумували, така ли е?
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: март 19, 2010, 14:59:57 »

roxanne , за църковните бракове, не може да си кумувате един на друг. Пък това с премълчаването.......точно за църквата , знам ли пред Бог да се лъжете едва ли не  angry Ама то си е ваше решение де, да не те обидя нещо  give_rose
Активен
Didkata1984
Сватбар
Публикации: 237

« Отговор #207 -: март 19, 2010, 15:28:17 »

И аз мисля, че не бива да лъжете за такова нещо като кумуването. Нали църковен брак се сключва, за да сте чисти пред Бог, а в следващия момент пропускате да кажете нещо толкова важно ....  blush
Наистина е малко неудобно след време като почнете да се чудите с кой по-напред да се събирате по празници, но пък би било добър повод да се събирате по много приятели на едно място и да бъде по-весело   yahoo
Активен
Мери
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: март 19, 2010, 15:42:41 »

Ох, roxanne, загазили сем го  Плачещо момиче
И на мен така ми се иска точно те да са ни кумуве  cray
Ние все още не сме ги венчали църковно, но и това ще стане на кръщането на малката тази година.
Ще ги подпитам пак дали наистина ще правят църковен, но такива бяха уговорките  smile
Но не искам да споменавам пред тях какви са желанията ми, че ще останат разочаровани ако не са те.
И аз чувства че те са нашите хора и много си ги обичкам. Ще ми е гадно ако не са те до нас на булченската маса.  sad
Дано намерим изход, защото която и друга двойка да изберем - вътрешно ще знаем че сме направили компромис.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: март 19, 2010, 16:41:31 »

Мери, защо не изберете други двама само за църквата, а иначе в ритуалната зала и в ресторанта да бъдат вашите кумци?
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: