Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 19, 2025, 22:12:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 229448 пъти)

Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #105 -: ноември 18, 2009, 09:05:34 »

Ели страхотни са станали бутилките:)
И аз трябва да се захвана вече да правя моите.  Четох назад в страничките , че шампанското не било подходящо, тъй като губи вкусови качества след застояване. Ти какво сложи?
Ако не те затруднявам, ще ми изпратиш ли на лични тестове, че хич ме няма по измислянето:)
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: ноември 18, 2009, 11:40:43 »

Ели, бутилките са станали страхотни  Bravo Bravo Bravo

Ако имаш време - щото съм изтървала кога е сватбата  blush - в неделя мога да ти напиша моите текстове към бутилките за сребърна и златна сватба. За първата годишнина бутилка нямам, ама съм сигурна че ти ще измислиш нещо оригинално.

А и да ти кажа - според мен ще стане супер ефектно ако сложиш и чорапки - хем ще им напомниш че на първата годишнина е хубаво да има "нещо" smilesmilesmile blum

Аз пък най-накрая да ви се похваля - поканиха ни за кумове  yahoo yahoo yahoo. Моя приятелка от студентските години ни покани с мъжо да бъдем кумове на сватбата им (момчето е от Франция, но са решили сватбата да е тук в БГ). Та така вече официално на 07.05.10. сме на сваттбббаааа Wink
Затова няма да изпускам какво си говорите тук, за да търся идеи за подаръци, изненади и т.н.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: ноември 18, 2009, 11:43:42 »

мерси Стаси, сватбата е сега  в събота. Аз реших, че ще бъдат с една обща красива картичка с пожелание и след тва описах бутилките, направила съм я - като я разпечатам и залепя ще ви япокажа !!!!
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: ноември 19, 2009, 09:42:17 »

ето готовия вариант от нашия символичен подарък заедно с една обща картичка, на която пише следното:
Скъпи младоженци,
Бъдете здрави и щастливи и много, много търпеливи!               
Помнете истината стара,           
че бракът е като отвара,       
която всеки сам вари,                     
но трябва с другия да сподели! Обичайте се и дерзайте!       
Животът няма да е, знайте, само рози и мечти, защото има и бодли...                                              Но там, където любовта цари, убождането не боли!
Тези три бутилки са за здраве, да отпийте глътка за “наздраве”:
За първата година от вашия брак
За сребърната сватба
За златната сватба
От вашите кумове Елена и Румен
21.11.2009 г.

* Photo-0121.jpg (73.73 KB, 551x592 - видяно 520 пъти.)
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #109 -: ноември 19, 2009, 09:50:06 »

Поздравления Ели, страхотно си го сътворила  Bravo
Активен
biersdorf
Ентусиаст
**
Публикации: 142

"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил

« Отговор #110 -: ноември 19, 2009, 11:04:33 »

Браво Ели и текстът на картичката е много хубав, и оформлението на кошничката се е получило страхотно-като ги гледам тайно си мечтая и ние да получим един такъв хубав спомен от сватбата blush
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: ноември 19, 2009, 11:53:34 »

Ели, страхотен е текста, семейството на което бяхме кумове ни подариха на сватбата ни една много голяма картичка с това пожелание вътре give_rose
Много хубав спомен ни остана.
Активен
morena
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #112 -: ноември 23, 2009, 17:00:37 »

Много ми харесва идеята с бутилките, само се притеснявам дали няма да стане прекалено популярно и изтъркано, ако всички са ходили на по една сватба, на която се подарява подобен подарък. Мисля си дали не може да се замени виното с някакви готини и различни кутии, които да се отварят само за тези поводи. И примерно в първата - свещичка с номер 1, за бебето - беберон, за златната - някакво малко знатно бижу или нещо подобно ми се върти в главата. Не знам как ви се струва идеята?
Относно пожеланията - знам за услуга - писане на индивидуални пожелания в рими за всякакви поводи, така, че може би това също е идея. Ако някои иска контакти да ми пише ЛС.
Активен
tweety
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #113 -: декември 01, 2009, 22:01:46 »

Момичета, дайте готина идея как да поканим наши приятели за кумове. Искам да е нещо интересно и оригинално...
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: декември 02, 2009, 11:28:41 »

Ние ги поканихме така: понеже те са от друг град и казахме, че ще им ходим на гости, без нищо друго да издаваме, носихме голяма пита, торта, пиле, ракия и вино, украсени със здравец, подаръци за двете им деца и разбира се поканата. Когато отвориха вратата и като ни видяха толкова готино им стана и така се зарадваха и наистина бяха много горди, че ги каним за кумове.
Активен
tweety
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #115 -: декември 02, 2009, 20:45:41 »

всички ли сте си канили кумовете с покани? и тези покани - поканите от сватбата ли са? мисълта ми е, че искам да си поканим кумовете още сега, а не сме уточнили ресторанта и датата ...  blush
Активен
eva_87
Сватбар
Публикации: 178

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: декември 02, 2009, 22:56:32 »

Ние ги бяхме поканили неофициално нашите кумове,понеже не сме в България.Сега като си идем ще ги поканим официално с питка,ракия и поканата...Мисля че можете да си ги поканите и сега,а като отучните подробностите да им дадете поканата.Тъкмо ще ги изненадате приятно 2 пъти.А ние като бяхме кумове,не са ни давали покана girl_impossible
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: декември 03, 2009, 11:37:16 »

Здравейте момичета  искам да попитам нещо , днес ме поканиха да съм кумица на моята кума, аз не вярвам в суеверия ама ... знам ли дали може така smile. По принцип Бъдещата булка е моя най добра приятелка и се познаваме от както се помним т.е.  от детската градина girl_wink smile и някак си и двете нямаме толкова близки приятелки да ни станат свидетел на любовта. а тя ми е вече кума  smile Girl_hide
дали има правила за свидетелите
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: декември 03, 2009, 11:55:05 »

Здрасти, Мимето! Доколкото знам, за гражданското няма проблем, там просто се иска да имаш двама свидетели и никой не го интересува дали някой на някого вече е бил кум. Даже не се изисква да са мъж и жена, а може да са двама мъже примерно, просто им трябват свидетели. При нас просто традицията е кумовете да са мъж и жена, по възможност двойка.
Доколкото знам за църковния брак има ограничения - т.е. ако едната двойка вече е сключила такъв и другата двойка са им били кумове тогава, то не може сега да направите обратното. Кумуването по традиция се приема като сродяване, съответно същото родство не може да се създаде отново в другата посока. Ако едната двойка не прави църковен брак обаче, няма проблем.
По принцип някъде из темите четох, че някои попове пренебрегват това ограничение, даже не знам дали го има по канон или е просто базирано на едновремешни традиции, така че си провери в църквата, където ще се венчавате. За граждански брак, както казах, няма проблем.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: декември 03, 2009, 12:31:10 »

Благодаря ти Ассето smile за скоростният отговор smile Ами няма да има църковен брак smile
 за това значи няма да има прблеми smile БЛагодаря ти  отново heart
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: