Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 19, 2025, 02:09:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 229207 пъти)

Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: януари 04, 2010, 21:07:36 »

Rossito ние също първо ги бяхме питали дали са съгласни да ни кумуват и те се съгласиха без много да мислят. Официалното канене се случи 4месеца след като те приеха.Така, че може да ги изненадате по същия начин good Успех good
Активен
Iwka
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #136 -: януари 10, 2010, 04:50:40 »

И ние първо ги питахме дали са съгласни да ни кумуват на кафе, без официалности. След като приеха една вечер ги поканихме на гости, бяхме взели букет за кумата, вино, торта и питка и като дойдоха ги изненадахме. Вечеряхме си, смяхме се, играхме хора да потренираме за сватбата smile. После като си тръгнаха си взеха даровете. А решихме да е у нас, защото те в момента правят голям ремонт в къщи,  временно живеят при родителите на кума и им е сложна ситуацията с мястото, тъй че не искахме да ги притесняваме с гости.
Активен
kastaliq
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #137 -: януари 22, 2010, 19:06:37 »

Здравейте, момичета!
Извинявам се, че така нахълтвам в темичката ви, но имам едно спешно питане и реших, че няма към кого другиго да се обърна, освен към вас!
Та питането ми е: колко пъти може да се кумува, в смисъл: ние вече сме били венъж кумове, но сега май се очертава да ни канят втори път за кумове. И една позната ми каза, че не било хубаво да се кумува на четни числа (2,4,6 пъти), а трябвало да е нечетни (веднъж, 3 пъти и т.н.).
Знаете ли вие нещо такова, чували ли сте? Ще ви бъда безкрайно благодарна да споделите!  Flower
Извинявам се, ако въпроса вече е обсъждан!
Благодаря ви предварително!
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: януари 22, 2010, 23:25:59 »

kastaliq и аз знам че трябва да се кумува 1-3-5.... пъти. Само нечетни числа. Но за да го докарете нечетно, трябва и през четните да минете. Така че давайте смело и приемайте да станете кумуве. Страхотно весело е, както ти самата вече знаеш  yahoo danceg
Активен
kastaliq
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #139 -: януари 23, 2010, 18:51:26 »

Благодаря ти много за отговора!  Flower
Активен
Alena
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #140 -: януари 24, 2010, 11:33:47 »

Здравейте , момичета! Мислите ли , че може да поканя за кумове момче и момиче , които даже не се познават? Тя е моя приятелка ,а той е приятел на бъдещ. ми мъж. Трябва ли ,непременно да са семейство?
Активен
Desi_Deskata
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: януари 24, 2010, 12:56:59 »

Няма никакъв проблем, била съм на такава сватба, но мисля че е добре да ги запознаете преди големия ден. И друго важно е да не забравите да предупредите DJ-я, че не са двойка.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: януари 25, 2010, 18:00:28 »

Милички, ние тези дни официално ще си поканим кумовете, макар че не е сигурно, че ще приемат, понеже са били веднъж и са много разочаровани от предните си кумци, а и се опасяват за откъм финансовата част. Аз толкова обяснявах, че ще се оправим, те да не се безпокоят, ами само да се съгласят те да са до нас, понеже не си представям нашата сватба без те да са до нас като такива...  cray
Така, че - моля ви, стискайте ни палци, понеже няма да е същото, ако  те не са нашите кумове...  Плачещо момиче
Много ми хареса идеята да сложим нещата за тях в кошница - както е направила Zori83, и искам да ви попитам откъде в София мога да мнамеря подходяща кошница, на приемлива цена?
И нали се кани с торта, пита, алкохол, пиле и покана, евентуално букет. Пропускам ли нещо?  pleasantry
« Последна редакция: януари 25, 2010, 18:13:32 от lunno momiche » Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: януари 25, 2010, 19:06:15 »

lunno momiche  ние нашата я взехме от магазин Рая на ул.Цар Симеон 90 и струваше 7 лв., но има по-малки за 5-6лв.
Стискам палци да приемат поканата ви smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: януари 25, 2010, 19:16:47 »

Zori83, много ти благодаря. Мисля, че се сещам за кой магазин става на въпрос - той пак е на булченска тематика и е в близост до пазара май...  crazy или се бъркам. smile
Благодаря ти за подкрепата! smile  give_rose
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: януари 25, 2010, 20:03:33 »

Има доста неща и горе-долу е до пазара, но малко съм зле с упътването crazy. Надявам се да си се ориентирала  good
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: януари 25, 2010, 20:05:08 »

Сещам се напълно! smile
Отново МНОГО ти БЛАГОДАРЯ!  air_kiss
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 25, 2010, 21:28:58 »

lunno momiche стискам палци да се съгласят вашите кумуве. Не разбрах само кога ще ги каните официално, че да стискам най-силно тогава!  girl_wink
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #148 -: февруари 03, 2010, 10:52:36 »

От сума време съм обещала да дам отчет за каненето на кумата и шаферката и ето ме сега. За съжаление милото от вълнение изпусна да снима най - готините моменти, но и така става.

Приготвихме нещицата за каненето (някои от тях успяхме да щракнем) и потеглихме. Милото мъкне една огромна торба и фотоапарат и пуфти, аз съм се скрила зад два огромни букета и хората в автобуса ни гледаха лошо, щото им бъркахме в очите с цветенцата  blush, а в метрото странно. За късмет, при шаферката няма асансьор и милото някъде около седмия етаж, ако съдя по погледа му, започна да се замисля за тежестите и отговорностите на семейния живот и дали си заслужават още пет етажа катерене.

Слава богу, преди да размисли, вече звъним на заветната врата и Ирчо отваря. Виждайки букетите започва да гледа в стил "Ти, хитри Межуне, пак нещо си замислил!?!" Ние не бързаме да й кажем, ами се намъкваме бързо вътре, намираме й диванче да седне и й съобщаваме новината, връчвайки й първата поканка от снимката. Ирчо е кротка по характер и принципно не изпада в крайности, но щом майка й през три стаи разбра за какво иде реч, очевидно поканата я зарадва.

Като се поуспокои обстановката, на Колю му олекна част от багажа и се оказа, че асансьор вече има, ние тримката с шаферката в добро настроение се запътихме към бъдещата кума.

В метрото телефонът на шаферката звъни и кумата я пита, а вие къде сте. Ирчо, потресена от това, че е въвлечена в тайна конспирация отговаря "Амииии....ние ...такова....като дойдем ще разбереш...." Естествено Вели стана подозрителна и вратата ни бе отворена, още преди да звъннем. Само дето като я отвори и до там беше. Първо зяпна с някакъв странно хипнотизиран поглед букета и се наложи да я набутаме саморъчно у тях, за да не се излагаме пред съседите. След това, все още без тя да разбере какво става й връчихме букета и поканката, казвайки й, че пуякът отгоре е с цел никога да не остава гладна. (Любимият й виц е този за кума и пуяка, а е оригами, защото тя има много силна връзка с Япония). В очите й все още се четеше мисълта "Или те са откачили, или аз", след което започна да чете поканката. Някъде към средата я гушна и седна на пода, а ние, честна дума, още не й бяхме дали шампанското. Дочете си я седнала на плочките, после си поплака, ние й помогнахме да стане, украсихме я с коронка с бели сърчица и я помъкнахме да се съвземе. След около половин час получихме и отговор "да" и с това официалната част приключи.

Сега ни стискайте палци и бъдещият кум да оздравее навреме, за да можем да си го поканим и него както си му е редът.

* kuma 01.jpg (48.44 KB, 680x566 - видяно 346 пъти.)
« Последна редакция: февруари 03, 2010, 10:55:08 от Su_to » Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #149 -: февруари 03, 2010, 10:53:38 »

Понеже не знам как две снимки в едно ето това са моите шаферка и кума в избрани моменти (докато сме още трезвени) от вечерта на поканите.

И да добавя, че за да ми отмъсти за излагацията на осми декември ние пък кумувахме на кумата и нейнага голяма любов на церемониите на театъра на СУ. Изобщо голямо кумуване, голямо нещо, хихихи!

* kuma 02 copy.jpg (56.05 KB, 680x566 - видяно 326 пъти.)
« Последна редакция: февруари 03, 2010, 10:57:53 от Su_to » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: