Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 14, 2025, 01:07:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: DJ, фотографи, видеооператори! 2  (Прочетена 69082 пъти)

DJ Венци Воща
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #30 -: юни 23, 2010, 12:25:21 »

Аз бих искал да попитам дамата Иринка .както и най-активните и разбиращите колеги тука по форумите Нина Стил и колегата дж Алекс според тях кой са дж-ите,наши колеги,фотографи и видеооператори които стават и не стават? Без да влизаме отново в спорове просто ми е интересно как така отсяват ставащите и неставащите и препоръчват зашитавайки другите или просто ги плюят с измислени никове? Вчера видях и мнение на агенция Воща,което бе изтрито.Нека и те споделят личното си мнение,кой според тях става и не става,за да могат наистина човеците,които случайно прочитат това търсейки подходящ изпълнител за тяхната сватба да видят мнение на компетентните органи и специалистиии. good

И как така преценяте,че само имената които се дискутират в интернет и тези които плащат най-много пари за реклами и други са най-добрите,като има още толкова дето си мълчат и си бачкат даже се справят и откровено по-добре от нарочените и набедените Wink Има много слаби дж-и има слаби оператори фотографи тука е редно наистина да се напишат най-добрите говорим за Пловдив good за да не попадне някой на "професионалисти" и после да си чука главата pleasantry
Аз лично писах ,но уви изтриха ми поста.Ще повторя пак който се итерисува да посети офиса и ще се увери,че най-добрите диджей са при нас.Не споря,че Миро и Дидо имат работа,но те немогат да достигнат успехите на моята агенция.
Активен
didka-kotze
Ентусиаст
**
Публикации: 65

« Отговор #31 -: юни 23, 2010, 12:37:33 »

Цитат на: Voshta  link=topic=25261.msg407918#msg407918 date=1277288721
Аз лично писах ,но уви изтриха ми поста.Ще повторя пак който се итерисува да посети офиса и ще се увери,че най-добрите диджей са при нас.Не споря,че Миро и Дидо имат работа,но те немогат да достигнат успехите на моята агенция.
Voshta ,  yahoo
На мен Дидо и Миро НЕ ми харесват , но и ВИЕ не се мислете за велики при вас не работят най-добрите със сигурност!  good диджей Венци беше добър но на времето. не може цял живот да си на върха примирете се с живота и фактите! времената се променят  good има много други диджеи , които по нищо не отстъпват нито на миро и дидо нито на вашата агенция и с извинение част от аматьорските ви попълнения  pardon
,
както и сватбени агенции има доста в момента над вашето ниво , нали така Voshta? Wink
« Последна редакция: юни 23, 2010, 12:56:49 от didka-kotze » Активен
cremy
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #32 -: юни 23, 2010, 15:19:25 »

ДЖ Венци е много по-добър дж от Миро и Дито,но това не значи,че Вожда са най-добрите в града!Кажете ми в вашата агенция един добър фотограф и оператор??? И като агенция има по-добри от Вас : Еми Вожда good
« Последна редакция: юни 23, 2010, 15:21:16 от cremy » Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #33 -: юни 23, 2010, 15:24:42 »

Ако продължавате в същия дух отново ще заключат темата, този път за доста по-дълго! Не си подливайте вода един друг, няма нужда от безмислени спорове кой е по-добър, защото по-субективно нещо от личните предпочитания и вкус на хората няма. Работа има достатъчно за всички - стига да знаете как да я вършите, клиентите ще ви наемат. Но с такива постове, дразги и спорове нищо добро няма да постигнете, само ще отблъснете младоженците!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #34 -: юни 23, 2010, 15:50:13 »

Мисля, че отново се отклоняват всички от темата, а тя е страшно полезна за бъдещите младоженци. Това е единствената тема във форума, в коята възникват спорове и кавги. Искате ли да знаете защо - защото всичко останало като услуги и търговия около сватбата е бизнес, а бранша с диджеи, фотографи и оператори е занаят. Бизнес и занаят - двете крайности, пред които се изправят младоженците!
 Най-добри има във всеки един бранш, нормално е да има спорове. Аз лично и нормалния бизнес отсявам добрите по данъка, който са платили след подаване на Годишната данъчна декларация в НАП. Всичко останало е занаят като примерно обущарите, шивачите... Платеният налог е индикатора за добър, всичко останало е популизъм и приказки от 1001 нощи. И не забравяйте, че най-добрите диктуват и ръководят своята дейност, на тях не им се налага да се занимават и упражняват тези занаяти в свободното си от основната работа време.
 Нека добрите в бранша спрат със споровете за имената на най-добрите. Винаги има по-добри ! Но помогнете с две добри думи на младоженците при избора им на професионалист, говорете за техника, за технология, за начин на постройка и съчетание на техника, говорете за творчески приьоми, за определен сценарий, за музикални жанрове, за цветни картини, за друго , но не и за това кой е най-добър. Бъдете в полза на младоженците, а не на конкурентите, които само четат и търсят слабите ви страни и комплекси.
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: юни 24, 2010, 08:09:48 »

Стеффф, щом сте колега за пореден път Ви Моля да си напишете името. Аз лично за ди-джей и оператор в този форум съм споменавал точно две имена на мои колеги, защото така искам и съм сметнал за правилно. Това не значи, че няма други колеги, които са по-добри в работата си от често споменаваните тук. (Прочетете темата малко по-назад) Явно е, че Вие сте един от тях, за това си напишете името за да фигурира и то сред добрите ди-джеи и наши колеги. Не се сърдете ако някой Ви е пропуснал, не е било нарочно! Моля Ви, не нападайте отново и дразнете без причина, грозно е много и цяла България четат и се смеят на сеирите. (Извинете ме, ако назованите имена, както и моето са Ви подразнили и ядосали. Нямам нищо против Вас, не зная кой сте, не Ви познавам, дори бих се радвал да се престрашите най-сетне и се представите с истинското си име, защото такъв колега ди-джей Стеф в нашия град няма! Или поне все още никой не е чувал.)

Пачоран е прав! Евала!

Ще заключат пак темата и този път ще намразят всички нас и целия ни град заради злобата и завистта, която се изплюва тук, ръсейки глупости по адрес на другите толкова показно.

Всичко хубаво! smile
« Последна редакция: юни 24, 2010, 20:11:50 от Алекси Маронов » Активен
dark_avenger
Ентусиаст
**
Публикации: 127

« Отговор #36 -: юни 24, 2010, 17:47:57 »

Абе Вие майни от Пловдив, малоумни ли сте или какво?Що си мислите , че някои се интересува от вашите глупави спорове? Я си уредете една среща в центъра на града и се разберете накрая. Развалихте хубавата тема. То ви се каза един път, два пъти, ама вие явно не разбирате.Всеки се хвали колко е добър, щото маи умрела циганката дет ви хвалеше. Има си клиенти да си преценяват кои добър и кои не.А и всеки си има различен вкус. Какво искате, да заключат темата зарад вас ли? Приканвам модераторите да изтрият всичко(ама всичко) от последните 5 страници, включително и моя пост.Щото има и много лъжебулки с евтините им номера пак.
Активен
reporter
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #37 -: юни 24, 2010, 18:43:55 »

Незная защо ви доставя такова голямо удоволствие да плюете този или онзи. Всеки един DJ, фотограф или оператор имат свой стил на работа, а и както са казали хората "За всеки влак си има пътници". Едва ли някой от посочените тук имена е опрял на младоженците пистолет и ги е принудил да го наемат. А и темата не е да клеветим някой, а да помогнем на хора, които искат да изживеят най-прекрасния ден в живота си.
Активен
Боян Павлов
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #38 -: юни 24, 2010, 19:06:29 »

Не е правилно в една тема да се слагат под общ знаменател диджеи,
фотографи и оператори.Те нямат абсолютно нищо общо помежду си.

Ето малко съвети от мен при избора на сватбен фотограф.
Всички те са абсолютно обективни и не насочват към определено име.
Има неудобни неща, които повечето сватбени фотографи внимателно избягват като въпроси.
Четете, надявам се да съм бил полезен smile

Като начало трябва да разгледате колкото може повече снимки
на чуждестранни фотографи.
Напишете в Google ''wedding photography'' и търсете.
Това също е много добра отправна точка: http://search.pbase.com/search?q=wedding&x=10&y=8

Понякога са необходими дни, дори седмици, за да се усвои цялата необходима информация, затова бъдете търпеливи.

След като вече сте придобили някаква обща представа, 
на ред идват признаците, по които трябва да разграничите
талантливия сватбен фотограф от занаятчията.
Какво да направите?

Наблюдавайте общото ниво на интелигентност на фотографа.
Заснемането на едно събитие представлява многократно запечатване
на гледната точка на този фотограф.

Обърнете внимание на външния вид. Той никога не подвежда.
Вашите снимки ще изглеждат точно така, както изглеждат
дрехите на фотографа и мястото, където работи/живее.

Фотографията е творчески процес и от тази гледна точка чистият,
прегледен и дизайнерски сайт е обективна предпоставка
и фотографът да подхожда естетично към снимките.

Не се доверявайте непременно на мнението на сватбената агентка
за фотографа, с който работи агенцията и е “много добър”. 
В крайна сметка тя разбира от фотография
колкото и от двигатели с вътрешно горене.

Когато разглеждате снимки на определен фотограф,
имайте пред вид три неща:

Първо - повечето фотографи показват в сайтовете си предимно снимки
от нагласени фотосесии. Това може би е гаранция, че този фотограф
ще ви направи добра фотосесия и на вас, но няма никаква гаранция,
че ще успее да заснеме цялата сватба добре. Затова:

Второ - абсолютно задължително е да разгледате една цяла заснета сватба на този фотограф. Всеки може да избере стотина снимки от няколко сватби и сесии и да ги покаже в портфолио. Съвсем друго е да покажеш 1000+ снимки само от една сватба, които препредават добре цялото събитие. Много важно е също да разглеждате такава сватба, която е съпоставима като бюджет и условия на вашата собствена. Това означава, че ако вие живеете в Люлин и сватбата ви ще е в ресторант в Обеля 2 (в което няма нищо лошо), не трябва да взимате за ориентир снимки от сватби, които са протекли на голф игрища, яхти и ултраскъпи ресторанти.

Трето, снимките, които разглеждате, трябва да са в голяма резолюция
(поне 1200х800) точки. Разликата във възприятието между малка картинка и голяма и ясна картинка е огромно. Когато гледате малки снимки, не може да бъдете сигурни как ще изглеждат тези снимки в по-голям размер.
Фотографите, които искат да направят добри снимки заради самите себе си,
а не само заради клиента, обикновено си купуват скъпа и качествена техника, за да не хабят собствения си труд.

Питайте фотографа дали снима в RAW и дали ще ви запише всички
RAW файлове. Това е сигурен знак, че подхожда сериозно към работата си.
Ако почне да ви обяснява, че е безсмислено вие да ги имате или пък,
че неговия апарат снима достатъчно добре в JPEG, то това означава, че го мързи да се занимава с вашите снимки или е компютърно неграмотен.
Което и да е от двете - все е зле за вас.

Вметка:
Погрешно е мнението, фотографа не обработва снимките. Не го правят само някои фотографи.
Когато се работи в RAW, щеш не щеш трябва да отвориш RAW-а, да настроиш на ръка повечето стойности, да запишеш като JPEG, след това да го ресайзнеш... отнема между 30 секунди и минута на снимка. Умножете го сега по средно 1500 и ще разберете защо 400-600 лева не са много за хонорар...

И накрая, но не на последно място, запознайте се лично с фотографа. Поговорете. Ако има нещо, което ви притеснява в комуникацията или чувствате, че не може да се отпуснете, то това не е вашия фотограф.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #39 -: юни 24, 2010, 20:29:13 »

Последният пост ми хареса. Наистина безценни съвети. Между другото някъде имаше подобна инструкция - как да избираме фотограф, но от препирни явно е отишла доста назад и е трудно да се намери. От професионална гледна точка не съм сагласен с 2 неща.
          1. Не търсете в Гугър чужди фотографи, няма смисъл, там климата е различен.Вашата сватба няма да е като там.Сигурен съм, снимал съм сватба в чужбина, даже имам една на сайта, не е като тези "от Люлин с ресторанта в Обеля". Нищо лично, но просто сватбите, начина на протичане и заснемане на мероприятието, даже самите хора са различни. Няма нищо общо. Търсете си Бг фотографи, поровете доста, не гледайте само кои излиза на 1 страница. Това не винаги е признак на популярност, постига се и с парички или СЕО оптимизация. Наистина искайте цели сватби, не портфолио, интересувайте се има ли опит.Различно е да си снимал 2 сватби и 200.
           2. Не е задържително да искате РОУ файлове, не винаги е критерии. Аз лично познавам няколко добри фотографа, които явно не могат да работят на комп. и конвертират толкова зле, че се обезмисля цялата операция. За вас е важен крайния продукт.За да не ме заяде колегата, може да пробвате да познаете на личния ми сайт кои снимки са снимани в РОУ и кои не(има и от 2 вида).Който иска дебат пишете на лични да не разводниме темата още.

Запознайте се лично с фотографа.Наблегнете на този момент.Валидно е и за ДЖ и за видеооператора.Ако не ви е приятен и нямате комуникация с него - Това наистна не е вашият човек!И не на последно място - всеки си има стил, вижте дали това е вашият стил.Фотографа (или оператора) на приятелката ви може да не ви хареса, независимо, че тя е много доволна.
« Последна редакция: юни 24, 2010, 20:40:17 от Deliysky » Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: юни 25, 2010, 22:00:38 »

Искам да помоля за помощ ,тъй като нямам никъкви координати на DJ и музикантите, които идват за извеждането на булката, ако може някой който е от Бургас да ми помогне.
Активен
happyfoto
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #41 -: юни 26, 2010, 08:50:43 »

Браво,Бояне!Добре го обясни, но няма кой да го прочете-в този форум отдавна булки не четат-тука сме само обслужващия персонал!!! Bravo Bravo Bravo Bravo
Активен
evane
Ентусиаст
**
Публикации: 145

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: юни 27, 2010, 07:41:05 »

момичета, на кои от вас фотограф е бил Любомир Любенов? искам да покажа някои от неговите албуми на приятел, за да разбере какви снимки искам  Wink страшно много ми допада работата на Любенов, но за съжаление някой ме е изпреварил и го е ангажирал на датата ми  NO
аз намерих тези - на сем. Калоферови и на tonibonboni.
Активен
stefff
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #43 -: юни 28, 2010, 19:35:17 »

Браво,Бояне!Добре го обясни, но няма кой да го прочете-в този форум отдавна булки не четат-тука сме само обслужващия персонал!!! Bravo Bravo Bravo Bravo
Правилно колега! Bravo
И моето мнение е  че много малко булки четат нещата в интернет. тук си действат само наши колеги и сватбени фирми дето имат по 5-.10 различни никнейма и си пишат от тях сами , хвалят се и препоръчват щяло и нещяло представят се за УЖ булки .даже и сватби са почнали да описват... като по истински случай. Мили булки. smile все пак преди да предприемете каквито и да е мерки по организация на вашата свата натъквайки се случайно на изписаното в този раздел се допитайте до близки познати и приятели които скоро са присъствали на сватба. говорете ,вижте се на живо с който и да е (не е само той все пак),искайте да ви покажат дискове да гледате задължително! Професионалистите ценят труда си и са инвестирали големи суми пари за скъпа техника ,която е гаранция за качество и непосредствена работа. Казали са ; Труд и техника! Добрите дж,фотографи и оператори ценят труда си и ниво на работа и заплащането е за всеки поотделно а не даже има в момента най-различни промоции  danceg агенция,дж,видео + фото =  crazy събирайте си ума,веднъж се жените и имайте напредвит че тези които пишат всекидневно в този форум са колеги и агенции дето са намерили най-лесния начин да си поработват тук, нали е безплатна рекламата в нета. Лесно ще ги разпознаете професорите- задава се въпрос конкретен и няма и след 2 часа ЦЪФВА коментар дело на този който сам го е задал но от друг профил Bravo хубава тактика Wink Умните хора обаче едва ли ще ви повярват  pleasantry

А ! И; името си ще напиша когато аз преценя за добре. малко са хората които се ползват в нета с истинските си имена -ако това е така ,ползват ги единствено с една цел-    БЕЗПЛАТНАТА РЕКЛАМА!
« Последна редакция: юни 28, 2010, 20:03:30 от stefff » Активен
SoundTheBest
Любопитен
*
Публикации: 25

www.soundthebest.com

« Отговор #44 -: юли 02, 2010, 17:49:50 »

Привет и от нас. Нови сме във форума, но чесно казано, ако аз съм един потенциален клиент, не виждам с какво ще ме накарате да Ви потърся от този форум. Говоря за колегите DJ.

Стеф, какво лошо има човек да си направи безплатна реклама? Та нали и самите форуми се издържат от това. Какво искате да кажете, че сте тук, за благото на всички булки ли?  smile Нищо лично, повярвайте! Как да съм сигурен, че и Вие не сте тук с няколко профила? И друго, относно рекламата...хубаво е човек да застане зад името си! И нека името направи рекламата. Не познавам лично никой от колегите, поствали във форума, но прави впечатление, че някои от тях се стараят да спазват добрия тон. Така е и редно. Така правят културните хора! И аз ще се старая да съм от тази категория  good.

Поздравявам колегите фотографи. Форума е и за това, освен да се мерим колко сме добри, да се ограмотяваме взаимно, кой с каквото може да е полезен. Нали? Wink

Съгласен съм напълно с едно, винаги има по-добър. А замисляли ли сте се, че и хората правят една сватба сполучлива или не. Понякога се случва...толкова позитивен заряд, веселба, усмихнати хора...как да не се получи. Естествено, че DJ-я ще е най-добрия след такова парти. Разбира се, че има и абсолютни некадърници, както навсякъде, така и при нас, но човек, който търси, намира! smile Нека напомним на кандидат-булките (вярвам, че ги има във форума), сватбата до голяма степен зависи и от вас самите, от вашите половинки, семейства и приятели. Повярвайте ми, така е. Ние ще се постараем, внимателно и грижливо ще се подготвим, обещаваме, но и от вас зависи.

Желая успех на всички! И се усмихвайте по-често! Казват, че усмивката била най-краткия път между хората!  smile
« Последна редакция: юли 02, 2010, 19:00:18 от SoundTheBest » Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: