Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 18:33:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 9 част  (Прочетена 141250 пъти)

Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #345 -: май 11, 2009, 15:23:27 »

liva82 Точно това ме посъветва и лекарката при която бях, тъй като си пуснах изследвания за токсоплазмоза, цитомегаловирус и хламидии, както и пълна кръвна картина и урина, остава само да знам дали съм изкарала рубеолата и варицелата. Мисля тези дни да си ги пусна и тях - за успокоение.

Рени Извинявай ако си писала, но за какво го пиеш това лекарство Метфогамма 500 ?

Scarlett Не съм много компетентна по въпроса дали ще попречи вземането на цитонамазката, но ако по време на прегледа го споменеш на лекарката поне може да бъде малко по-внимателна.. give_rose
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: май 11, 2009, 15:53:41 »

Скарлет, не се притеснявай от сега. можеш да споделиш съмненията си с лекарката си и тя ще прецени и ще ти каже най-добре, н мисля че може да окаже влияние на имплантирането, но все пак не съм лекар.  pardon
Що се отнася до изследванията не съм правила нищо.

Армани, Метфогаммата е с широко приложение, дори и при неинсулинозависим диабет. Метфогамма (немската форма на Сиофор) се изписва при жени с поликистоза, за подобряване на качеството на яйцеклетките, при стимулация за ИКСИ и регулира нивата на инсулина в организма.
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: май 12, 2009, 17:29:18 »

Момичета,днес бях на преглед и Слава Богу всичко ми е наред,поне на "пипане".Резултатите от цитонамазката ще са готови на 25.05. и до тогава все пак ще ми е напрегнато huhhuh.gif
Нещото,което не ми дава мира е ,че ...абе с две думи матката ми била по-мека/извинявайте за наименованието,но незнам как да го кажа иначе/Съмненията са или за БЕБЕ,или факта,че скоро трябва да ми дойде :huh:Ох незнам как да се чувствам!?След прегледа минах през църквата-Дано наистина да е станала чудото :)Попитах дали да не си направя и кръв и урина,но докторката каза,че нямало нужда и незнам...Ще се побъркааам *crazy*И сега чакаме,ще дойде или не pardon
Scarlett днес нищо не ми казаха за цитонамазката и евентуалното инплантиране,въпреки,че й споделих притесненията за бебче-макар,че тя я направи преди самия преглед...
« Последна редакция: май 12, 2009, 17:35:53 от Ani » Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: май 12, 2009, 19:48:46 »

Ани, кога трябва да ти дойде? Стискам ти палци цитонамазката да е ок и скоро да се похвалиш, че матката ти е била по-мека от бебче.
« Последна редакция: май 12, 2009, 20:37:08 от Рени » Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 562

Едно щастливо семейство!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: май 12, 2009, 20:31:38 »

Ани, стискаме палци бебчо да е станал  good А наистина кога трябва да ти дойди?????
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: май 12, 2009, 20:52:47 »

Aз в четвъртък съм за пореден път на гинеколог...чувствам че проблем има а никой не ми го решава, бясна съм на некадърни доктори вече  diablo Една приятелка отива с адски болки в яйчниците той й изписа хапчета за бяло течение, аз отивам с молбата за изследвания - хормонални щот за мен не е редно един месец да ми идва, един не и той само ме гледа на ултразвук за киста  NO
Значи цикъла ми проследен по месеци: ноември го имаше, декември и януари - не, февруари - да, март-не, април - да и сега вече средата на май никакъв го няма....а за бебе съмнения нямам (поради изброения месечен отчет по нагоре). ПИсна ми вече, това не е работа преди да отидеш да доктор да разпиташ сто човека добър ли е, не е ли добър, като не е добър да си седи в къщи  diablo
Съжалявам за отклонението от темата, само искам в четвъртък някой доктор да ми обясни какво става и ако може да ме изслуша като човек, не да бърза че "и други хора чакат"  pardon

Ани имаш и мойте силно стиснати палци  good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #351 -: май 12, 2009, 21:46:09 »

Здравейте скъпи бебеправещи  smile

Аз не съм още за вашия клуб, но има един въпрос, който ме вълнува и реших да се допитам. Някой знае ли да ми обясни каква беше системата за несъвместимите кръвни групи. Т.е кой с кой резус фактор е проблемен и как се разрешава този проблем.

Благодаря ви  give_rose
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: май 12, 2009, 22:22:51 »

Ина, ето малко инфо по въпроса ти.

http://www.babyworld.co.uk/information/pregnancy/complications/complications_rhesus_factor_problems.asp

ако не е полезна статията , мога да ти обясня. Съжалявам но статията е на английски.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #353 -: май 12, 2009, 22:25:13 »

Още по-добре, ще я копна на Фабио.

Тенкю  give_rose
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: май 13, 2009, 08:12:54 »

Благодаря за палците,момичета @}->--А,между другото когато си записвах час при доки въобще не се сетих за датите,тя нали ме отложи със седмица,та всъщност трябваше да ми дойде вчера =]Днес още го няма-но има яки болки cray и незнам,под напрежение съм....А и свят ми се вие....Исках да попитам,като забременееш веднага ли усещаш,защото по изчисления,ако има бебок,то трябва да е някъде втора-трета седмица huhhuh.gif
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: май 13, 2009, 08:19:10 »

За съжаление няма задължителни симптоми и няма как да го усетиш.Повечето симптоми започват по-късно.Друг е въпросът ако имаш шесто чувство,но и това не е гаранция.Най-сигурно е тест.В същност и това не е 100% сигурно.А ако днес трябва да ти дойде и си бременна ще си в 4-та седмица,а не във втора.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: май 13, 2009, 08:19:37 »

Стискам палци да си бременна.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: май 13, 2009, 09:06:22 »

Здравейте скъпи бебеправещи  smile

Аз не съм още за вашия клуб, но има един въпрос, който ме вълнува и реших да се допитам. Някой знае ли да ми обясни каква беше системата за несъвместимите кръвни групи. Т.е кой с кой резус фактор е проблемен и как се разрешава този проблем.

Благодаря ви  give_rose
Ами те резус-факторите са два - положителен и отрицателен. Когато майката е с отрицателен, а таткото с положителен, при първо раждане (или недай си боже аборт) на майката се поставя еднократна ваксина, за да не се образуват антитела към плода и това евентуално да въпрепятства бъдещо забременяване. Аз поне така знам, не претендирам за точност.

Ani, щом е трябвало да ти дойде вчера, мисля, че е време за тестче. Стискам много палци да е положителен.

Аз към обяд ще ходя при докторката за профилактичен преглед. Дано всичко да е наред.
« Последна редакция: май 13, 2009, 09:08:44 от Scarlett » Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: май 13, 2009, 09:22:16 »

Аз ще се включа тук за резус факторите.... понеже аз съм с отрицателен, а таткото ни е с положителен.
В такъв случай до 72 часа след раждането на родилката се поставя инжекция ( мисля че наименованието й е "антиД гама глобулин, но може и да не е съвсем точно написано). Това се прави след всяко раждане или, недай си боже, аборт. Поставят го в болницата, в която раждаш, но ти трябва да си набавиш ваксината (м/у другото тя се съхранява в хладилник). Тук струва около 150 лв, но има и български вариант (със същия състав) - около 60-70 лв. Българският вариант се намира по-трудно, сигурно защото е доста по-евтин  blum На мен докторът ми ми го осигури  girl_wink Поставя се на хълбока (малко над дупето) и въобще не е болезнена  smile Надявам се да съм помогнала с тази информация  give_rose
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: май 13, 2009, 09:33:16 »

Ани, може да имам симтоми ама те са по скоро същите като ,че ще ти идва. , постояно ми се гадише сутрин вечер и т.к. работих  в парфюмерия и козметика изведнъж любимите ми парфюми не можех да ги понасям даже не ги познавах, но ме боляха яйчниците, имах добър апетит , ама всичко това преписвах на гостенката. Докато не отидахме на почивка и почнах да ям хляб Oh my ..., а аз хляб не бях яла три години някъде... и тогава си го помислих , че може да съм, и като се върнах на зад,  почти сигурна бях като правих теста, че ще е положителен.
Стискам ти палци Ани
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: